Ako dostať z tela toxické ťažké kovy?

15. sep 2023

Viete poradiť?

viestta
15. sep 2023

Ako sa do teba dostali tazke kovy?

nenisom
15. sep 2023

tekutý chlorofyl

thereisabear
15. sep 2023

Vraj zeolit, ale či naozaj... Nemám skúsenosť.

pato88
15. sep 2023

@viestta zo vsetkeho… jedlo,voda,vzduch, lieky

viestta
15. sep 2023

@pato88 hej? To ako si k tomu dosiel, ze "vo vsetkom"? Na tazke kovy su limity. Teba sa uz netyka ani olovo z benzinu ako sa tykalo nasich rodicov, ani ortut z ockovania, co sa tiez takalao nasich rodicov.. Ked si nepestujes zeleninu na byvalej skladke vyrovne neoniek, alebo na halde polymetalickych rud, tak mozes spokojne spavat

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pato88
15. sep 2023

@viestta OK, to ze je tam limit, neznamena, ze ten limit je 0,000. Ale ved je to jedno, ja len, ze ja mam informaciu, ze tie kovy su a mame ich v tele a odpovedala som na otazku, ako sa do toho tela dostali.

viestta
15. sep 2023

@pato88 tak napriklad olovo je zabudovane v kostiach v mineralnych vazbach, odtial ho nedostanes (ak by sme sa fakt bavili o tom, ze mas v tele nahromadene tazke kovy vo velkych mnozstvach)

pato88
15. sep 2023

@viestta preco si tak proti tomu? Ved sa len pytala, ako si precistit telo. Ked ti tomu neveris, nemusis. Mozno zijes vysoko v horach a nedychas znecisteny vzduch, nejes morske ryby, dopestujes si sama BIO obilniny, zeleninu a maso, nepouzivas hlinkove obaly a papier… ved ide len o trocha precistit telo, co je na tom zle, ak chce nieco spravit nieco pre svoje zdravie?

viestta
15. sep 2023

@pato88 vsak v pohode. Ja mam iny nazor ako ty.

moonlight1210
15. sep 2023

Obycajne bylinkove caje na cistenie pecene, koze a obliciek. Len to s nimi neprezen, lebo mozu aj uskodit. Ako vsetko vo vacsom mnozstve. Aj ta obycajna voda ta moze otravit.

Treba to pit rozumne. Napriklad tyzden-dva, salku denne, maximalne dve. A dat si pauzu aspon na dva tyzdne.

Netreba ani drahe tabletky.

A ak na pecen chces brat pestrec, tak uprednostni cele semienka. Bud ich pohryz (kolegyna to jedla s jogurtom), alebo na caj ich na hrubsie pomel, ale iba davku hned pred luhovanim, aby to bolo vzdy cerstve, vtedy to ma najlepsi ucinok (kup si prazdne papierove sacky na caj, v ktorych si to das luhovat).

renab
15. sep 2023

@moonlight1210 z mojej skusenosti je semeno pestreca tazko spracovatelne v domacich podmienkach, kedze je velmi tvrde a nemalo by prist do styku s kovom. Hryzt si ho neviem predstavit, mlynceky su kovove. V keramickych maziaroch sa natrapis, kym ho ako tak podrvis. Za mna kupit v bio kvalite uz spracovane alebo v tabletkovej forme. Caje z neho maju slaby ucinok.

marianarem
15. sep 2023

Skus chlorellu. Ja som to brala svojho casu, som ekzematicka a mala som po nej kozu taku cistejsiu. Uplny zazrak to nebol ale citila som, ze cosi robi. Vraj odstranuje aj tie tazke kovy, ale k tomu sa nejdem vyjadrovat, nemam nic namerane ani overene.

queen_mary
15. sep 2023

Prosim ta, ver svojmu telu. Pokial neslopes prvu ligu, tak to tvoja pecen a oblicky v pohode zvladnu aj same.

maciak410
15. sep 2023

Chlorella

majlo1234
15. sep 2023

Pecenou a oblickami, je to zadarmo a velmi efektivne

moonlight1210
16. sep 2023

@renab hryzt sa to da uplne v pohode, tak tvrde to zas nie je. Sama som ho tak brala. Nebolo to najchutnejsie, kedze to ma taku drsnejsiu konzistenciu aj po pohryzeni (mala som pocit, ze ako piliny), ale da sa to. Takze najlepsie je to niecim zajest.
To je asi najlepsia forma uzivania.

A ked pomliet, tak mozes v manualnom keramickom mlynceku na korenie. Ibaze pomalsie, aby tam nevznikla vyssia teplota pri treni. Pri vlastnej jednej davke (zvycajne za 1-2 lyzicky) je vzdy cas sa s tym pohrat.

Prave predchystane formy (pomlete a tabletkove) uz mozu mat mensi ucinok, kedze v pomletom stave rychlo oxiduju ucinne latky. Plus to treba mliet pomaly, co nevies, ci bolo pri vyrobe dodrzane (aj ked to deklaruju).
Tak mi bolo povedane, ked som to povodne v nich brala.
Nehadam sa, ak niekomu vyhovuju predchystane formy, nech to berie tak.

renab
16. sep 2023

@moonlight1210 nevedela som, ze existuje keramicky mlyncek. My sme sa s tym mordovali pred rokmi. A jasne, ze je lepsie cerstve, ale vtedy sme to nedokazali docielit.

matway
17. sep 2023

Tebe nie, ale pre ostatných EDTA, kyselina lipoova, schopný zubár, pestrec mariánsky.