maminky ktore ste kojili az do samostatneho odstavenia sa dietatka, ako su na tom vase prsia? zaujimalo by ma ci to funguje tak nejako matematicky, teda ze ak napr za rok ovisnu do istej miery, za dalsi rok taz tolko, alebo ako to je
dakujem
😀 😀 😀 no neviem ci rok po roku idu o poschodie nizsie 😀 😀 😀 u mna to tak nebolo.ostali take ako po cca roku. ja som dojcila 2r 4m a prsia sice uz nie su take pevne ako pred tehu,no zas nechodim koli nim po kanaloch 🙂 su vacsie a menej pevne,no nelutujem ani jeden den ,ktory som dojcila 🙂
kojila som 14 mesiacov, a bola by som aj dlhsie, ale musela som prestat zo zdravotnych dovodov.
prsia sa mi nijako zvlast nezmenili, ako to funguje neviem, nikdy mi nenapadlo skumat velicinu "miera ovisnutia prs" 😀
manzel si nestazuje, ani ja nie.
urcite nebudem v prechode vyzerat na sexi dvadsiatnicku 😎 ale pre take pripady je tu este plasticka chirurgia. Ja som stastna, ze som mohla, chcela a dokazala dojcit.
😵
ja by som momentalne vykojila cele novorodenecke oddelenie.take su...ako bomby..a to kojim 16 mesiacov. 😒
ja som kojila len 5 mesiacov, ale prsia ovisli itak, presne kvoli veciam ktore pisali holky vyssie. niekedy ma to stve, ale kebyze mam este raz moznost vybrat si medzi pevnymi didami a kojenim, kojim zas 🙂
haha... no, ja som mala prsia vzdy strasne a nimi aj ostali 😀 tesne po 21 mesacnom kojeni vyzerali ako tragedia zivota, proste prazdne dlhe nieco.. skratka na zaplakanie... ale kupodivu sa nejak naplnili, netusim cim a su rozhodne lepsie, nez boli kedysi. akoze nepodvihli sa, to nie, ale su plnsie. takze odporucam na velmi hnusne dlhe prsia dlhe kojenie. 😉
odkojila som 3 deti a dlho, velkost je rovnaka ako pred ale su trosku nizsie...
dobra podprda to spravi...
kojila som 24 mes. a myslim, ze hodne dlhe kojenie da prsiam vela casu dostavat sa postupne do formy. ako sa tu pisalo, zvacsia sa uz v tehotenstve, takze ak sa kojenie stopne rychlo, pokozka velmi casto ovisne, ak sa pokracuje dlhsie, pokozka sa postupne podla toho aka je elasticka prisposobuje mensiemu a mensiemu objemu.... ved take 2 rocne dieta si uz len trochu cucne rano, vecer a prsia sa krasne prisposobuju.
ja ich mam ako pred porodom, nie velke, ale zato pevne, takze spokojnost 🙂 a iste v tom je aj genetika a kus stastia. zato ked pocujem niektore babenky ako vopred vedia ze kojit nebudu, aby si nekazili postavu, tak po mojej skusenosti mam dojem, ze sa chovaju ako mimozemstania, roznoduju vopred o niecom o com nemaju ponatia...
myslim, ze je to velmi individualne 🙂 mne sa prsia po ukonceni 13 mesacneho dojcenia pomaly zacali napravat. druhe tehotenstvo ich este zvacsilo 😅 uz to nie je ako predtym, ale teraz neriesim,druhe babo chcem dojcit dlho 🙂
potom mozno pride babo c3 a po nom asi Plastika 😀
Určite je to individuálne. Jedna pani povedala, že by mali zostať väčšie...
No na moje prsia malo polročné kojenie fatálny dopad. Sú omnoho menšie a omnoho ovisnutejšie. No čo sa dá robiť... 🙂
Ja som kojila rok /potom som po chorobe mlieko stratila/ a teda hroza.Prsia ziadne a pevne uz vobec.Ale to bude asi aj tym ze som po porode schudla na 47kg co som mala pred dcerkou 56kg... Teraz som konecne pribrala na 51kg ale prsia mi uz vobec nenarasti :( Ale ked bude druhe tak budem kojit zasa kolko sa bude dat nech su ake su 🙂
ja som prve kojila 16 mes. a prsia ostali ako predtým - teraz uvidíme..(ešte stále kojím...)....pvedzme že primerane veku a zásluhám - ale nie je to také zlé... a ak by aj... neva dáme lepšiu podprdu.... stojí mi to za to - starší chlepec už je druhák a ešte nikdy nemal antibiotiká.... ja verím že je to aj vďaka kojeniu... i keď určite na to vplýva viac faktorov
no mna by v tejto teme zaujimala este podotazocka ci maminky po kojeniach planuju aj pripadnu plasticku upravu a ci sa to oplati??
osobne si myslim,ze do nejakeho povodnejsieho stavu sa prsia len tazko dostanu 😖
no tak ja ešte stále kojím a ked ma madam vycicia tak už teraz ich mám ako uši loveckého psa 🙄 🙄 🙄 takže som bohovične zvedavá ako to bude ked sa vedúca odstaví.hádam splynú s bruchom... 😀 😀 😀 😀 ale nevadííííí hlavne že sme zdraví!!! 😀 😀 😀
ja som dojčila 5 mesiacov a nejakým zázrakom mi prsia neovisli, ostali pevné, ako by som ani nedojčila a z 85 cm na 90. Akurát teda mám škaredú jazvu po tom, čo sa mi pri zápale roztrhla koža šrégom cez prsník☹
Dvojo kojeni - jedno 16 mesacne a pri mladsej 22 mesacne (medzi detmi je rozriel 2r2m) - vysledok - prsia samozrejme vycuckane a ovisnute a nejak sa mi extra nenalievaju, ale zas ja som nikdy nemala nejake velke prsia - mavala som 75B a aj teraz nosim 75-80Bcka (samozrejme okrem tehotenstiev a kojeni, to som konecne mala "vzorove" prsia 😉 ), ale uz teraz nie su take okruhlucke a oblucke 🙂 moja starsia dcerka 6 rocna sa ma minule pytala, preco mam prsia ako smykalku a nie tak ako v tej reklame vypukle 😀 teda ukazala to rucickou (asi si to vsimla v tej reklame na decolen, lebo som sa pytala v akej reklame a povedala "no v tej, co su tam tie listy okolo" 😀 a ja reku - to vy s Adkou ste ma tak vycuckali 😎 😎 vysledok - nelutujem kojenie, aj keby mi zostali len susene slivky 😉
ja som kojila prveho 13mesiacov druheho ma 14este stale kojim ale uz po provm kojeni sice sa mi vratila velkost v kojeni to bolo "D"cko a pred tym Bcko to s ami vratilo ale tie prsia uz su neni pekne oble pevne...ale tak podprsenka to spravi 😀
xi xi skvela otazka pobavila ma 😀 😀 😀 ....ja som kojila starsiu 1r a 3m a ostali mi vysusene slivky to som este cvicila...a pri tejto chrumke sa mi po poporode naliali tak ze som vyzerala ako Jarova 😎 😎 😎 a zatial su take pekne mensie kokosy 😀 😀 😀 tak uvidime ake budu potom.....
Ako dopadli? No dost hlboko😀 ale co tam po prsiach, hlavne ze mam krasne oci😀B-)
ja som kojila len 3tyzdne a potom som pol roka odsavala, ale prsia mam ako usi polovnickeho psa 😀 otras 😅
Po 14 mesiacoch kojenia boli zrazu akési prázdne, menšie, na dotyk mäkké... Nič moc. Teraz je tomu už 8 mesiacov, čo nekojím a zdá sa mi,že postupne naberajú na pevnosti, no nie je to to, čo pred tehotenstvom. Obliekam si tie isté podprsenky, čo predtým, no je vidno, že prsia v nich sú menšie. Predtým mi z podprdy doslova vyliezali (nosila som 70D), teraz sú mi podprsenky akurát, no plný dekolt ako voľakedy už nemám. 😖
No mne ich kojenie nezmenilo.... Ale tehotenstvo hej pred tehu som mala krasne pevne 75B a v tehotenstve a po porode zastali na velkosti 90DD uz v tehotenstve zmenili svoj tvar a po 26mesacnom kojeni sa nezmenili ani nezmensili🙂
Ja som mala veľmi malé prsia (75/A), už počas tehotenstva som sa dosť zväčšila (80/C), mesiac po pôrode (80/D) - prsia naliate, Pamela by sa mohla skryť. Rok som dojčila, malý sa "odstavil" sám presne ako ročný, hoci od 9.mesiaca som mu trošku znižovala denné dávky pomaličky, aby si zvykol on, aj moje prsia (teda iba jeden). V tom čase som už dojčila iba z jedného prsníka (asi od 8.mesiaca), ten druhý bol o polku menší, som mala viditeľný rozdiel vo veľkosti. Chvíľu som sa bála či sa to vyrovná. A vyrovnalo sa. Aj keď z jedného som dojčila o štvrť roka dlhšie. Dnes sú oba rovnaké, nosím (75/B). Nie sú také pevné ako boli kedysi, ale určite neovisli. Aspoň sú troška väčšie ako boli predtým.
ja som kojila 8 mesiacov.. pred tehotenstvom som mala krasne velke prsia, teraz je to na zaplakanie... Mega velke ovisnute cuda, kde sa pod nimi potim strasne a do ziadnej podprsenky sa nezmestim,. nehovorim o bolestiach chrbta, ziadnom sebavedomi, atd..
uz uvazujem nad plastikou zmensenia prs.... a dokonca to preplaca poistovna 🙂)
Mne sa po 13mesacnom kojeni zmensili a o tvare ani nevravim 😒 Prisla som o plny dekolt,teraz si ich mozem akurat zrolovat do podprsenky fnuk 😝
Kebyze mam prachy hodim si silikonky 😀
takže ja som kojila síce rok a pol a moje prsia vyzerali dosť veľké, teraz z nich mám šupky ,čo mi vysia na bruchu( ešte ,že nie som špageta, ktohovie kam by až dopapdali 😀 ) celkom ako z filmu slnce ,seno ,erotika ,keď Farár Otík kupoval Cecilke v Taliansku sveter 😀
Ja som prvu dcerku dojcila 18 mesiacov a par dni, a po ukoncrni dojcenia som prsia mala uplne normalne,trosku vacsie,ako pred tehotenstvom...
A druhu dojcim tiez a neplanujem s tym len tak skoncit...aj napriek tomu,ze mozno budu moje prsia ovisnute,prazdne,vysušene a co ja viem este ake...(podla vyssie uverejnenych prispevkov)
ja vsak chcem dat svojim detom to najlepsie...za kazdu cenu... 😉
a dufam,ze tato otazka a uverejnene odpovede neodradia ani jednu maminku alebo buducu maminku od dojcenia...je to predsa to najlepsie,co mozeme svojim detickam dat... 😉
stale kojim, mala ma 21 mesiacov a prsia mam rovnake ako predtym
jej strasne som sa bobavila až som sa dusila... 🙂 🙂 ja som kojila len 6 mesiacov a prsia dostali zabrat. Predtym som mala len slabsie B ale aspom pekne a teraz take jak postarsia zena no hruza... 😖 , co uz s tym narobim zvacsil sa mi akurat tak obvod a zostali mi jazvy. Ale zasa som maličkú aspom kojila to som rada. Snad sa gravitacia postupne trosku zlutuje aj ked to tak zatial nevyzera lebo nekojim uz asi 3 mesiace a ništ moc teda.
Ako napisala mamuška vyššie ,, ešte že mám pekné oči,, 😅 A inak, co bradavky to tu nikto nerieši....predtým take slniečka a teraz.....date si kopeček čokoládovej zmrzky?
ja by som rada vedela, ci na to vplyva nosenie kojacich podprseniek 24h denne?
@katkanova - v tehotenstve sa uz prsia zmenia, nepomozes si. Narastu prsne zlazy, ktore sa potom stiahnu, zväcsi sa objem, kde koza ostane, alebo nie, zavisi na elasticite a na tom, aku dobru pevnu podprsenku nosic, od dlzky kojenia to fakt nezavisi.
Ja som kojila malu 2,5 roka a to postupne odstavovanie by som povedala, ze dalo mojim prsiam sancu sa zregenerovat, plus kazdou menstruaciou som mala pocit, ako keby sa to lepsilo po odstaveni. Maleho som kojila len rok a je to horsie ako pri dcerke, ci je to dlzkou kojenia - alebo tym, ze je to druhe kojene dieta - boh vie, pozerat sa na to este da a ak sa mi uz nebude dat pozerat, pozrie sa na to ujo chirurg, ale az po dietatku c. 3 o par rockov 😉