Ahojte, prosim ako sa da dodat energia, pri chronickej unave. Je 20:30 a ja som vecer tak strasne unavena, ze mam pocit ze ked nepojdem spat tak umriem. A nemam energiu na nic. Vysledky krvi mam vyborne, dokonca aj zelezo, aj decko, aj ionogram. Tak ja uz neviem. Mam sice HIT a nestravujem sa tak ako by som mala. Moze to mat suvis? Dakujem😊
@derdia ja ked vstavam do prace o 5, tiez som o pol deviatej polomrtva. Teraz som zas na home office a vstavam o hodinu neskor a je to sakra rozdiel. V pohode vydrzim do pol jedenastej. U mna teda velmi zavazi to, kedy musim rano vstavat.
@simsalabim no ale tak do prace vstavam 3 krat tyzdenne... To nebude tym😔
@derdia ja som jeden cas vstavala tiez 3x do tyzdna do prace o 5 a ine dni neskor (mali sme to tak podelene) a aj tie tri dni stacili na dokonale odrovnanie.
mňa včera vyplo o 19 okolo pol noci som sa zobudila na smäd a spala som ďalej do 5:30 a dnes som zase unavená 😂 mne obvykle pomáha na energiu zelený čaj (kávu pijem príležitostne) a pravidelný pitný režim
@mamina0078 zeleny caj nemozem, a nemala by som ani kavu. Ale tu pijem. A cez den este ok. Ale vecer som mrtva.
to su ake odpovede, tak chod spat o pol 9🙄 ked deti lezia v posteli, aj ja si chcem oddychnut a tiez strávit cas aj s muzom. Tiez to momentalne riesim, som unavena ako zbity pes.Neviem čo s tým.
@misiatko81 no ved prave😂😂😁keby som slobodna a bezdetna, tak by som prespala cely zivot😂ale ja som chcela fakt nieco co baby maju skusenosti ze vie nakopnut cloveka.. Nervy uz nemam, beriem magnezium kazdy den, dva tapletky, aj cecko, aj decko aj koostrum na imunitu. To je ok. Ale ta unava. Etse dne ssom si objednala Daosin na tu HIT, tak som zvedava ze ked to budem brat ci bude lepsie.
A pozerali ti aj štitnu zlazu? Aj z toho moze byt unava ale pri testoch krvi to zvycajne pozru tiez. Tiez by som zvazila ci toho magnezka neberies vela, skus brat menej, ja som z neho dost ospala preto si ho davam len pred spanim. Mne pomaha ist na vzduch sa prejst aj ked nasilu (nikdy sa mi nechce ale donutim sa).
Ja mam chronicku unavu, rano sa zobudim nenormalne unavena, cez den sa musim do vsetkeho nutit doslova, presviedcat. Je jedno, kolko hodin v noci spim a spim naozaj tak, ze neviem o sebe, ale nepomaha to, vyspat sa z toho neda. A neprisla som na nic, co by mi pomohlo a ulavilo ☹
@kinderzwillinge skúšala si guaranu?
@derdia moze to byt HIT kom.
Pijes dost? Jes pravidelne?. Psychicky stav mas aky? Povahu? Si viac flegmos ci nervacky cholerik? Spprtujes, mas nejaky pohyb? Deti ake stare? Socialne siete, internet ako casto si zavesena tam?
Myslim si, ze zdravy clovek nema co byt chronicky unaveny, musi to by celkom neprijemne.. niekam ti ta energia uteka
skus trochu nakopnut aj imunitu. alebo zharmonizovat telo vyzivovymi doplnkami. to tiez spravi vela. ja v takomto obdobi jesen nasadim vzdy kozie kolostrum COLOSTRINO a musim povedat, ze aj travenie, ale celkovo organizmus mi da dokopy. lepsie sa citim.
A psychicky si ok? Lebo mne aj toto robilo problem.Ja idem okolo 9 decka uspavat,samozrejme s nimi zaspim a potom uz s muzom nie som. Ja chcem skusit zas CBD
Tiež som mávala také obdobia.Za mňa magnézium a koenzým Q10- to sú moje života budiče.Bez toho by som ráno nemohla začať.Ale hlavne ten koenzým Q10 robí dosť.Tiež mám HIT,ale ja sa stravujem normálne ako by som žiadnu HIT nemala a nespôsobuje mi to žiadne problémy.
@misiatko81 ale telo nie je hlúpe🙂ak by si bola dobre vyspatá nie si unavená.Tak ulož deti skôr🙂
@derdia tiež som unavená a hlavne ako sa teraz zmenil čas, skoro tma...minulý týždeň som 2x zaspala pri TV vedľa mňa sa rozpravali v jednej chvíli pozerám seriál a už aj zaspím.Mozno vydás veľa energie v robote...doma...minule som čítala článok, že keď každý deň ide clovek o pol hodiny, hodinu neskôr spat je na konci týždňa v deficite xy hodín potom cez víkend dospava, ponocuje v pondelok zase sok vstávanie....ak nie si anemicka nemáš chorú štítnu žľazu bude to len v spánku a čerstvý vzduch🙂veľa povinnosti
@lucia851 Nie
@luccija Takto to pri chronickej unave nefunguje, ze ak sa vyspis, nie si unavena. Je to chorobna unava, z ktorej sa vyspat neda. Ja s tym zijem a bojujem uz roky ☹
@kinderzwillinge ja tak isto. Ci vstávam o 5 do roboty alebo cez víkend o 10, aj tak som unavená. Najlepšie je ze keď cez víkend takto vstanem o 9, 10 tak sa najem, vypijem kávu, zapnem telku a o 12, 13 zase zaspím unavená.
@kinderzwillinge tak ju vyskúšaj. Mne to pomáha.
@derdia ahoj, hlavne nepočúvaj tie všeobecne rady... Trpím podobne...a hlavne neminaj energiu s vysvetľovaním tým, čo nechápu... Aj ja mam vraj hit... No hlavne, je dobré dodržiavať životosprávu, rozložiť si sily na celý deň, a keď sú dni, že ozaj únava, tak vypúšťať čo naviac nepodstatne záležitosti... Mňa nakopava hlavne strava, tiež niekedy prepadnem a zjem kadečo, ale aspoň pomenej, skús si naštudovať čo všetko pri chronickéj únave sa da podporiť... A hlavne udržuj pozitívne myslenie, za každú cenu, a keď si unavená, sadni si, lahni, popros muža nech uprace... Ak chceš morálnu podporu, kľudne mi píš súkromne... Ja kadečo skúšam, a hlavne uz ozaj nikomu nič nevysvetlujem, proste nevládzem a bodka...a nech ma ostatní bozajvriť, oni so mnou nežijú.... Toto je o prijatí samej seba, a hlavne o tom,, ze naše telo už povedalo dosť a preto treba robiť len to, čo nás baví.... Veľa zdaru... Helena
@kinderzwillinge ale ja som neodpisovala tebe🙂ty to máš diagnostikované? Co viem u nás je s tým dosť problem na oficiálnu diagnózu.Viem čo je chronicky unavovy syndróm milión vyšetrení všetko v poriadku, a človeka posielajú k psychológovi.Som v skupinke na FB, ktora sa tým zaobera
@derdia Je unava a 'UNAVA'. Diagnostikovana hitka je spravidla len priznak niecoho hlbsieho, ale ano vplyv na to moze mat hlavne strava. Nemali ste ine problemy, stitna zlaza (hormony), imunita (co virusy EBV, CMV , LC, ci bakterie (typu borelia, chlam... ci candida?), tych pricin moze byt velmi vela, skuste pozriet napr. medicialne huby - coriolus, cordyceps, ci rheisi, alebo rhodiolu, aswhgandu (na napr. mycomedica vedia poradit online zadarmo - resp. mali to tak kedysi, teraz neviem). Ak pridete aspon okrajovo na pricinu lahsie sa to riesi.
Na hitku okrem DAO (kt. dlhodobo nie je top brat), mozete aj prirodne antihist. skumat napr. quercetin, alebo docasne kvalitne trav. enzymy.
Ono aj to magnezium su rozne typy, na nieco ine mate magnezium glycinate, magnezium theoranate, malate atd. idealne vybrat podla potreby ten spravny podla ucinkov 😊
No tak chod spat o 20:30 🙂
Mna tiez niekedy o 9ej vypne a spim 😀