Ako dlho vzniká rakovina?

30. nov 2024

Ahojte ako dlho trvá proces vzniku rakoviny až po vypuknutie už vážnych príznakov cca....pred rokom som bola na gastroskopii brali vzorky aj zo žalúdka a dvanastnika je možné mať teraz rakovinu pažeráka? Ale mám reflux bez liekov ma nechal len tezimove opatrenia

pralinka25
30. nov 2024

to je vysoko individualne. su rakoviny ktore ta zlikviduju do mesiaca a su take pri ktorych nakoniec umries skor na starobu. to sa takto vseobecne neda povedat.
ved ak sa ti nieco nezda chod znova k lekarovi.

autor
30. nov 2024

@pralinka25 no neviem či do mesiaca možno do mesiaca odkedy človek zistí nejaké ťažkosti lebo tá rakovina rastie a to ma skôr zaujíma keď som bola pred rokom na gastre a všetko bolo ok je asi mala pravdepodobnosť že by som mala rakovinu ci

stanulienkat
30. nov 2024

Nie, nemas rakovinu.

autor
30. nov 2024

@stanulienkat momentálne má týždeň skrabe v krku občas páli zaha a teraz som akoby trochu zachripnita akoby mi niečo vadilo v krku

stanulienkat
30. nov 2024

To si fakt na zaklade tychto priznakov moze mysliet, ze ma rakovinu?

pralinka25
30. nov 2024

nie. mala som znamu ktora chodila kvoli urcitej veci kazde tri mesiace na kontrolu naozaj dokladnu a presne toto sa jej stalo. fakt do mesiaca aj lekari potvrdili. a moj krstny to iste. tiez potvrdene lekarmi e to malo taky rychly spad..
ale tiez to co pises nevidim na rakovinu. ale na to ti odpovie len lekar po specialnom vysetreni. zbtocne polemizovat a deptat sa.

januska12323
30. nov 2024

Nemôžeš byť úplne obyčajne prechladnuta?

autor
30. nov 2024

@januska12323 no už vyše týždňa mi je tak zvláštne

candii
30. nov 2024

Ono aj psychika robí veľa.. skús na to zabudnúť a prejde to

autor
30. nov 2024

@januska12323
@candii mňa čudne skrabalo v krku a nasadila som si včera ambrobene tabletky lebo nič sa mi vykašľať nedalo či aj z toho mám mám teraz taký pocit aj nejakého suchého zápalu pľúc sa bojím ešte do toho nonstop extrasystoly

stellarstar
30. nov 2024

Prečo ľudia furt myslia na rakovinu 🙈🤦‍♀️

autor
30. nov 2024

Neviem aj uzliny má bolia na krku už vyše týždňa

pralinka25
30. nov 2024

bolest uzlin znamena zapal v tele. si proste chora. mne bezne choroby trvaju aj 2 tyzdne

bublinka1426
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
30. nov 2024

@bublinka1426 stale sa o nej hovori. Len na Mk sa dokola tocia 3 psychosi, co si kazdy tyzden diagnostikuju rakovinu zo sopla. A zeny ich tu v tom este podporuju.🤦‍♀️Normalneho cloveka nenapadne z kyseliny a z kasla rakovina.

pralinka25
30. nov 2024

@bublinka1426 praveze sa o rakovine hovori vela na rozdiel od minulosti. osveta je. ale naozaj netreba hned za vsetkym vidit rakovinu. apropo aj ine choroby su fatalne. stale umiera obrovske mnozstvo ludi na infarkty napriklad

bublinka1426
30. nov 2024

@stanulienkat vobec nie, pretompisem nech mi pise
a rakovina? radsej pomlcim pretoze ...radsej som ticho.
@pralinka25 slaba osveta respt osveta mozno ale taka diagnostika akoze idem fukat cukor do riti,.toto co sledujem psoledne mesiace a zial,v rodine, mozem povedat ze je to zle. infakrt? aj ten sa dokaze prezit. lenze u nas je zla cielena dieagnlztika hned v uvode.
zial ono to nie je len o toma onom. zial. ale nechcem kazit ludom naladu na Vianoce

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
30. nov 2024

@bublinka1426 nemas pravdu. Tolko clankov, akcii Ligy proti rakovine, informacii atd nikdy nebolo k dispozicii ako je teraz. Kto sa stale zaujima o zdravie, vie co ma robit. Ked sa clovek zanedbava, fajci, preziera sa, nehybe sa, je tucny, pije cukry, nechodi na preventivky, nemoze byt prekvapeny, ze ho to dosrihne. Zober si ako tu zeny v diskusiach bagatelizuju obezitu, sedavy sposob zivota...

bublinka1426
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
30. nov 2024

@bublinka1426 cim sa maju riadit lekari? Preco sa ludia neriadia? Nikomu sa nic nechce a potom ostatni nech hasia roky nazbierane problemy. Nepotrebujem sa s tebou hadat.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
30. nov 2024

@bublinka1426 na to, aby ludia sportovali, nezrali ako vorvane, nepili hektolitre sladenych napojov, nefajcili, nepouzivali milion arom do difuzera, do prania.....nemusia mat vystudovanu medicinu!!!!! Staci, aby nemali nasrane v hlave. Toto vedeli uz ludia za sociku, bez internetu, letakov atd... Teraz mas milion!!!!!!!!!! dostupnych materialov a len uplny ignorant zijuci v lese netusi, co to je.

oslo1
30. nov 2024

Autorka, mala si potvrdeneho Barets oesophagus? Baretov pazerak? Lebo az ano, tal tam je kontrola kazdej 3 mesiace. Prave koli tomu, ze to be prekanceroza.
A inak suhlasim, ze osveta je nic moc. A denne nam pribuda Vela ludia, co SA I'm velmi, ale velmi nahodou nasla rakovina. Vacsinou je to 3-4 stadium.

autor
30. nov 2024

@oslo1 to asi nie neviem nikto mi to nepovedal len že mám reflux a laktozovu intoleranciu

alenka58
30. nov 2024

s rakovinou to nie je až také jednoduché, sú ľudia ktorí sa správajú zodpovedne a napriek tomu ich to neminie.......

bublinka1426
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bublinka1426
30. nov 2024

@alenka58 presne ako pises je to nahodna mutacia to len ludia slepio veria ..a jasne fajcenie pitie su dalsie faktory co to len podporia. .zadna osveta ohladom toho. preco predavju chlast cigarty slanina ci klobaska ked je to mutagen?
samy palmovy olej atd atd
preco ked viedia ze nieco je mutagne TO PREDAVAJU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

stanulienkat
30. nov 2024

@bublinka1426 ja viem, ze si nahnevana na cely svet. Ale ty si doteraz netusila, ze udene, fajcenie, obezita podporuju rakovinu? Ja som ako dieta vedela, ze fajcenie a udeniny su akurat na rakovinu. Teraz viem, ze aj obezita podporuje rast rakovinovych buniek. A informacie su lahko dostupne. Myslis, ze ked ludom povies, aby nejedli, nepili a nefajcili, ze prestanu?? Omyl. Ludia s rakovinou mnohi dalej veselo fajcia atd

bublinka1426
30. nov 2024

@stanulienkat A TY SI STALE MYSLIS ZE JE TO LEN O TOMTO?