Ahojte,
prosím vás máte niekto skúsenosti, ako dlho vám vydržala korunka, mne na prednej 1, mám ju tam asi 12r. akože bez problémov, len niekedy je citlivý zub, bola som u zubára, že ok, len je trošku cca 1 mm dlhšia ako môj zub, povedal, že by sa to dalo zbrúsiť zarovno s vedľajším, ale sa bojím, že praskne, po akej dobe ste menili zubnú korunku, ja mám keramickú, zatiaľ vidieť len trošku pri ďasne kovový čap, ale pri úsmeve nevidno...teraz ma trochu bolí, pri zahryznutí, môže to byť tým, že je trochu dlhšia a hneď zub s korunkou je zaťažený ako prvý? Mám to tak cca 2 týždne, bola som aj chorá, prechladnutá a zápaľ trojklanného nervu, neviem, či to prejde bojím sa, že či neprídem o celý zub, ako dlho vydrží aj koreň, ten je riadne vyplnený, zub je bez nervu samozrejme....Dajte nejaké skúsenosti....Môžem vymeniť korunku a zubu sa nič nestane? Predsa je to predný, a nechcem myslieť na to najhoršie....
Ďakujem pekne.
Ako môže odhniť koreň zuba prosím vás? Alebo ako dlho vie taký vydržať? Mne povedal, že koreň je ok...
@frzeiovn ja som ako 12 ročne dieťa spadla týždeň pred prvým svätým prijímaním 🤪mama mi mala chuť vtedy ešte aj jednu výchovnú streliť ,lebo som skratka neposluchala ..zub mi tam odumieral ,zubárka mi ho nejak liečila ale vyzeral hrozne a tak som si tam dala spraviť korunku vtedy tuším za nejakých 5000 korún a vydrzala mi naozaj roky a mohla som kusat aj ľad a nič som necítila posledný polrok som začala sledovať že akosi korunka začala padať dolu tak som začala hľadať možnosti kam si ist už spraviť asi komplet všetky zuby kedze som ich mala škaredé a jeden mi aj chýbal a tam som našla kliniku v Turecku a tam mi spravili komplet cely zirkonovy úsmev a som maximálne spokojna
@frzeiovn mne u z spadli vsetke po cca 15 rokov ale aj zo zubom už prehnal terás idem dávať mostík na vsetke uz