Ahojte,
ako dlho vám vychádzal pozitívny test na covid ešte po tom, ako vám odzneli klinické príznaky, prosím? Ďakujem.
Moj syn bezpriznakovy a pozitivny 12 dni.
Moja zase mala týždeň všetky príznaky a pozitívna bola až na ôsmy deň, ale potom už bez príznakov bola ešte vyše týždňa pozitívna 😏
Ďakujem, pýtam sa kvôli tomu, že priateľovi v piatok začali príznaky, bol aj pozitívny. Zajtra mu vychádza posledný deň karantény a už mu nič nie je, klinické príznaky nemá, no napriek tomu mu dnes vyšiel ešte pozitívny domáci antigénový test. Teraz nevieme, či teda ešte je infekčný alebo mu proste iba vychádza pozitívny test, lebo je stále infikovaný. 😒
Ja zostávam doma kým mám pozitívny test aj keď mi nič nie je. Minimálne nepôjdem nikomu na návštevu
Až na 10-ty deň bol test negativny. Aj môj, aj dcérin. Pokiaľ má pozitívny test, stále je infekčný a mal by byť doma alebo ísť medzi ľudí, ak musí, s respirátorom.
Baby a kedy ste mali ten covid? Lebo ja som mala začiatkom marca a bola som pozitívna len týždeň. Teraz mám covid už týždeň podľa mňa a stále sa necítim na 100% . Zajtra ráno sa budem testovať ale mám silný pocit že som stále pozitívna 🤦
Je infekčný ak je AG pozitiv
@luliu práveže nie, AG test zachytáva, či je infikovaný, nie infekčnosť. Infekčnosť vedia určiť niektoré labáky z PCR testov, tam je tá CT hodnota, ak je pozitívny a má CT menej ako 35, je infekčný, ak je viac, tak už infekčný nie je. Z AG testu toto ale nevieme zistiť, jedine objednať sa na PCR test. 😏
Pokiaľ je AG test pozitív, človek je infekčný, veľa lekárov vyzadovalo pre ukončenie karantény negat AG test, aj zamestnávatelia. V zahraničí je to povinne a úplne bežné.
@luliu nechcem sa s tebou hádať, môže nemusí byť infekčný, skutočne ti test môže ukazovať pozitivitu ešte dosť dlho po prekonaní covidu, resp. odkedy si prestala mať akékoľvek klinické príznaky. Samej mi ukazoval AG test pozitivitu ešte po mesiaci a pol PN-ky. Podľa PCR testu som síce bola pozitívna, ale nie infekčná. Takže prepáč, ale toto neplatí, nemáš pravdu. Preto ne moja otázka postavená tak, ako je.
Nerozumiem na čo sa tu pýtaš, keď všetko vieš 😉
A nie AG nebýva pozitívny mesiac
No ja viem tak že AG ukazuje pozitív vtedy keď si infekčná, pcr aj mesiac aj dva po Tom ako už infekčná niesi.Tak mi povedal aj dr.mala som príznaky 1 deň a pozitívna som podľa ag bola 11 dní tak som dovtedy bola doma
Mýliš sa. Pokiaľ je test pozitívny, je infekčný. Ako som už písala, my sme boli na 10-ty deň negatívni. Prosím ťa, buďte zodpovední a nech nechodí pozitívny medzi ľudí. Ja som sa nakazila v MHD a mám dosť zlý post covid. Vďaka nezodpovednému človeku mám pokazené leto.
@elizita ja som mala mierny priebeh, ale na asi 10-ty deň pulz okolo 200 a musela som si volať sanitku. Nikdy predtým som to nemala. Po covide mi zostala hrozná únava a problémy so žalúdkom a celkovo trávením. Syn mal dva dni cez 39 a silný kašeľ. Nakoniec skončil na antibiotikach. Dcéra cez 39 jeden deň a potom dosť silná únava, stále spala. Tá už je na tom fajn, syn stále pokašliava. My sme to mali prvý krát.
Ja som začala mať príznaky min týždeň v utorok. V stredu som spravila test, pozit. Do nedele som poctivo bola doma v posteli (nadcha, malatnost, obcas mierny kasel). Včera som už išla von z domu. V obchode som mala rúško. Karanténa má byť 5 dní, takže som.sa už netestovala. DR mi povedal, že infekčný je človek tak 3-4 dni od prvych priznakov.
@elizita môj syn od začiatku veľmi kašlal. My s dcérou minimálne, asi len dva dni. Každému to asi zasiahne niečo iné. Ja som bola hlavne veľmi unavená a to mi aj zostalo. Pritom ja som háklivá na priedušky, aj dcéra, obe sme astmatičky a nám to priedušky obišlo. Ak kašeľ neprechádza, tak to bez antibiotík asi nepôjde.
@matabb73 Nie, nie je, prosím nehádajte sa, toto na 100 % viem, je o tom aj x článkov na internete. Nikam samozrejme nejdeme a sme zodpovední, ale v tomto nemáte pravdu. Pozitívny test automaticky neznamená infekčnosť.
@matabb73 odbornými článkami! A keďže som v prvej vlne bola sama pozitívna ešte aj mesiac pol po prvých príznakoch, vtedy mi to moja doktorka vysvetlila! Veď aj tu je na to x diskusií nakoniec, kde ľudia sami píšu, že pozitívni boli ešte x dní po tom, ako im odzneli príznaky. Je rozdiel medzi infikovanosťou a infekčnosťou.
Tak potom dúfam, že tvoj priateľ bude po päť dňovej karanténe nosiť ďalších päť dní respirátor, lebo o tom píšu všade.
@matabb73 Nemám už silu sa s tebou baviť. Silou mocou si ideš svoje a nevieš si priznať, že jednoducho nemáš pravdu. Áno, bude nosiť respirátor, lebo sa nepíše VŠADE, ale v aktuálne platnej VYHLÁŠKE! Kde sa mimochodom koniec karantény vzťahu na klinické príznaky a nie na negatívny test. Pekný deň ti prajem!
Ja som sa riadila v tomto tým čo je na korona.gov.sk nie nejakými článkami na nete. Ty si písala o článkoch na nete. Ty si stále ideš svoje. Neviem načo si sa vlastne pýtala, keď ťa opozičný komentár irituje. Viaceré ti tu písali, že boli pozitívne aj po piatich dňoch. Nie mesiac, ale 10, 14 dni a potom už nie. Moja lekárka a dokonca aj záchranná služba čo bola u mňa sa tiež riadili tým ako mi vyšiel AG test, takže to nie je žiaden môj výmysel.
Ty si jedina, ktorá nepočúva a ide si stále svoje. Negatívny AG test.je štandardom. Nie je to povinne, nerieš, nech ide priateľ navštíviť starých rodičov, jeho vec ...
@matabb73 tak neviem, čím si sa riadila, lebo na korona.gov je toto. Karanténa sa ukončuje piatym dňom, ak osoba nemá posledných 24 hodín žiadne klinické príznaky, NIE NEGATÍVNYM TESTOM!
@luliu Moja otázka znela: ,,Ako dlho po odznení klinických príznakov vám ešte vychádzal pozitívny test?”, nie či pozitívny antigénový test znamená infekčnosť alebo či priateľ môže alebo nemôže ísť medzi ľudí. Takže áno, idem si svoje, lebo mám žiaľ pravdu, vaše komentáre sú absolútne odveci vo vzťahu k mojej otázke a už neviem, ako to vysvetliť.
moja dcéra mala len 2 dni teplotu, inak vôbec nič a test pozitívny 14 dni