Ako dlho vám trvalo prekonanie Covidu?

petrika555
21. okt 2021

Ahojte ti co ste prekonali covid kolko dni vam to trvalo? Mam 7den moze prist este k nejakému zhorseniu?mam len upchaty nos, trochu vlhky kasel.. Nemala som ani teploty. Dakujem

majamat
21. okt 2021

to mas este v pohode. ja som mala 10dni teploty. po tyzdni som mala taky blby pocit, ze mi neico sedi na hrudniku. zle sa mi dychalo,a le vedela som sa dobre nadychnut, len ten tlak na hrudniku som mala. po 16dnoch som uz isla do roboty a to som bola total utahana, ale zvladla som to.

petrika555
autor
21. okt 2021

@majamat ty jo si mala 10dni od testu teploty?? Hlavne ze si to zvladla! ❤️

majamat
21. okt 2021

@petrika555 nie od testu,a le od zaciatku priznakov. 1 den som mala cez 38°C, druhy den zvysena a vtedy som bola na teste, 3 den bez teploty.
potom 4-7den zas zvysena teploty, 8-9den zase cez 38°C a 10 den zvysena. od 11 dna bez teploty.
citala som, ze covid, to je taka horska draha. a teda u mna to tak bolo, raz hore, raz dole.
inak poznam jednu dochodkynu, co mala horucky 14dni.

majamat
21. okt 2021

covid moze trvat aj takto dlhsie

dominika113
21. okt 2021

@petrika555 ja som mala stratu čuchu a chuti, ale karantena mi skončila po 10 dňoch, keďže mi už nič nebolo a na 20 deň od testu som mala pocit ako keby som bola zahlienena na pľúcach alebo ako keby mi niečo sedí na hrudníku...

petrika555
autor
21. okt 2021

@dominika113 akurat baby som zistila ze nemam cuch a chuť 😩nakrajala som cibulu ze si dame s detmi ku posteli a zistila som ze ju necítim🙄
@majamat

dominika113
21. okt 2021

@petrika555 mne sa čuch vrátil do 4 dní, ale chuť som úplne nestratila

dollyzv
21. okt 2021

Mne bolo každým dňom horšie.. cca od 13dna mi začalo byť lepšie..ale mne každý deň bolo niečo iné..jeden deň bolesť kĺbov a svalov,druhý deň kašeľ,ďalší deň som stratila na ten jeden deň čuch,ďalší deň som zase nestíhala otvárať balíky vreckoviek..ale to som mala ešte vo februári,neviem ako to je pri delte

petrika555
autor
21. okt 2021

@dollyzv dakujem pekne aktuálne 7den prisla som o cuch a chut masaker😩

lucia147852
21. okt 2021

@petrika555 kamaratka 2 týždne horúčky, plus každý deň iný príznak. Svokor mesiac horúčky, 2 týždne doma, 2 týždne na kyslíku, plus mesiac po prekonaní silny zapal čriev. 10 dni je vraj takých prelomových. Pokial sa dovtedy nezhorší už by nemalo

sonia.
21. okt 2021

@petrika555 My sme mali covid presne pred mesiacom (teda vtedy nam zacal). Trvalo to cca 2-tyzdne. Teploty, bolest hlavy, oci, klbov, chrbta a hlavne neskutocna unava. My sme prelezali cele dni... Deti mali priebeh v pohode. Len hlava pobolievala a oci. My s muzom sme stratili cuch a chut a aj syn (11 r.). Ja asi na 5 dni, oni na dlhsie. Syn s muzom to doteraz nemaju o.k. Obcas im cuch "vypadava". Ale ta strata cuchu a chuti bola hrozna...kazdym dnom som cakala, ci sa uz vrati...

petrika555
autor
21. okt 2021

@lucia147852 dakujem Vam krasne! Som rada ze ste to vsetci zvladli❤️

petrika555
autor
21. okt 2021

@sonia. Presne ta strata cuchu a chuti je otrasna.. Vzdy som si hovorila za tie 2roky co je korona ze to uz musi byt ake hrozne stratit chuť a cuch a rozmyslala som co by bolo horsie ale je to ozaj hrozne a neprijemne....mamina mi pisala zevraj citala ze treba pravidelne privoniavat k citronu, klincekom alebo eucalyptu tak to vyskusam....

majamat
21. okt 2021

@petrika555 ja som nemala cuch asi tyzden a chut ta 2 dni slaba a 1 den vobec. no a a mimo to samozrejme ako ked je zapalene hrdlo, tka vzdy byva ta chut taka ina, zmenena., tak par dni to bolo aj take.

majamat
21. okt 2021

@sonia. no veru, aj som mala tiez bolest svalov a klbov. je to dost neprijemne.

lukasko12
21. okt 2021

Baby začalo ma bolet v hrdle ale hrozne dusivy kasel mam

kkovacovak
22. okt 2021

@petrika555 chuť a čuch som nemala 3 mesiace. Hrozný kašeľ mi začal asi tak na 14. deň od prvých príznakov keď už som si začínala myslieť že som z toho vonku. Takže ano, ešte sa ti môže stav rôzne meniť ako na hojdačke.

gilmorka
20. nov 2021

Nam po piatich dnoch kolisavych teplot,takych ze 37,5-38,3,zimnica atd., zacali 39 st.teploty, zakazdym paralen,riadne vypotit a do 6 hodin zas 39teplota. Po necelych troch dnoch to ustupilo mne,manzelovi este o dva dni neskor. Tiez som si tych prvych 5 dni myslela,ze uz bude koniec,synovi tak teploty skoncili. My dospeli sme to mali teda dlhsie

majamat
20. nov 2021

@gilmorka aj u nas, dcera po 3 dnoch ok, mm to ma uz 6den. prve 2 dni nevedel, len ho bolela hlava a oci, no on maba bolesti hlavy casto, zrejme ma migrenu. tak to neriesil.

gilmorka
20. nov 2021

@majamat u nas dcerka 8rocna mala den 39,druhy den37,5 a hotovo,bez cohokolvek dalsieho. Syn 11r. tych5 dni teplot do 38,3 ale vela kaslal, potom uz len raz dva krat denne,a este teraz po troch tyzdnoch ho chytil silnejsi suchy kasel,tak ma atb.
Muz mal celkovo teploty 10dni,ja 8. Kaslali sme ale dlhsie

majamat
20. nov 2021

@gilmorka no veru ja som mala tiez 10dni. tie priznaky su take bezne. vyslovene taku kalsicku chrioku uz mava malokto, ale pamatam si, ez som mala v r,2000-. sa mi to zafixovalo, lebo sa to viazalo na silvester a novy rok 😀 a hovorilo sa, ez padnu pocitace :D
no a teda priznaky uplne rovnake. no vyhoda chripky je v tom, ze to po 2-3dnoch povoli. kovid trva rozhodne dlhsie. par dni clvoek vydrzi, no ked to trva dlho, zaciname byt uz citlivejsi a horsie to znasame. ja som po tej chripke mala este aj bakterialnu infekciu, lebo po tyzdni sa mi zopakovali horucky a stratila som hlas, trosku bolest na hrudniku. cize dos tpodobny priebeh,a ko ybva pri kovide. rozdiel bol len b tom, ez pri tej bakt, infekcii ma uz tolko telo nebolelo. no ale to som amla zas aj o 20r menej, som bola este mladica.

gilmorka
20. nov 2021

@majamat my sme mali chripku vsetci styria v 2018 tiez nas to vtedy dost odrovnalo, deti to drzalo dlhsie ako covid. Ale ja bezne nemavam teploty pri prechladnuti,aj pri chripke som mala do 38 asi dva dni. A potom uz len zvysenu. Covid bol u mna horsi. Hlavne potom tie teploty co nastupili do 39,v zivote som asi nezjedla tolko paralenu co teraz, fakt kazdych 5-6 hodin 3 dni.
Akoze prezit sa to dalo, nastastie to nebolo az take hrozne a kyslik sme mali dobry. Len ta psychika a to, ze clovek nevie,ci to ustupi,alebo sa to zhorsi, ci nebude nedajboze nutna nemocnica a co s detmi, ak by sme ozaj boli v nemocnici,kto sa postara,ked su pozitivne.

majamat
20. nov 2021

@gilmorka ved to. ta psychika. ta vlemi zhorsuje imunitu. vudy pri clankoch o imunite byva, ze sa mame yhybat stresom a teda akosi sa to neda v tejto dobe. to vsetko co sa deje narobi aj skody.

megica33
24. dec 2021

Ahojte. Prosim Vas mali ste aj vy taky tlak na hrudniku? Ked sa zhlboka nadychnem zacitim taku bolestvna hrudniku ako keby som tam modriny mala. Nedycha sa mi tazko ani nic podobne len ten tlak a bolest :/

loginexistuje
24. dec 2021

@megica33 merias si saturaciu oximetrom ? ake mas vysledky?

megica33
24. dec 2021

@loginexistuje vecer mi ho donesu tak hned si zmeram. Zatial nemam :/