Dobry vecer, vie niekto ci po spisani ziadosti na invalidny dochodok je stanovena doba dokedy ma posudkovy lekar stanovit termin na posudenie zdravotneho stavu? Podala som ziadost pred 2 mesiacmi a stale nemam termin na posudkovu. Dakujem
Ahoj ja som čakala vyše roka , závisí od socialky koľko majú žiadosti a lekárov
@slavkasobanska ahoj rok si cakala od podania ziadosti kym ta pozvali k posudkovemu lekarovi?
My sme čakali rok a mesiac od podania žiadosti
@petra158 ahoj áno keď nie viac ale rok minimálne
@slavkasobanska asi tažko na každe podanie ma socialna poistovna 60.dni a može to predlžit na dalsich 60.dni maximalne
@kofola83 to má, ale tak som čakala lebo nemali lekárku , kým prišla nová
@slavkasobanska Tak to si nemala čakať to je ich starosť ide o tvoje posúdenie a tvoje peniaze predsa oni s ludmi robia ako keby boli na špagáte ja čakam vždy 2.mesiace a potom idu stažnosti to nie je normalne aby nevedeli sa rozhýbať
@kofola83 no možno u vás to je inak , moja švagriná si dala žiadosť pred 2 rokmi a ešte ju nepredvolali ...ale držím palce
Tak to je hrozne ze to tak dlho trva, niektora z vas si davala ziadost v BA? Akoze z coho mam zit, zo vzduchu??
@kofola83 komu si pisala staznosti? Na socialku? Riaditelovi? Mala si aj pravnika? Alebo ako sa to riesi ked mi to napriklad zamietnu? Inak kolko dni dopredu pride list ze mas termin k posudkovej? Ja by som chcela vycestovat do zahranicia k rodicom do tepla, zima mi robi velmi zle, nemozem vychadzat z domu, tak si neviem predstavit, ze budem celu zimu sediet zavreta v byte a cakat na pozvanku k posudkovej
@kofola83 kedy sa má žiadať o vyplatenie spätne 3 roky? Zadávali ste to v žiadosti ci potom keď to už bolo schválené že vám jepriznané?
Ďakujem
Ja som cakala v PN rok, cele vybavovanie 2,5 roka
Poprad tak cca 2 roky
@slavkasobanska nežartuj ja som podávala v septembri, v novembri mi volali vyžiadali ďalšie papiere, a zas čakám. Takze sa mám obrniť trpezlivosťou . Podávala som v Poprade
Ja som davala žiadosť v marci a v auguste mi prišlo rozhodnutie 🙆maju mať na to 60 dni,ale vraj počas covidu toho veľa mali.
Tie co máte dlhodobejsie,chodi sa každé 2 roky pred komisiu s novymi nálezmi?
@misienka123 😯
@kakakina ahoj no ja som cakala dlho, tak drzim palce
@misienka123 ahoj psychicka diagnoza kazde 3 roky a ostatne 2 roky
@petra158 Môže to trvať dlhšie, podľa aktuálnej situácie na SP. Spätne ti ID doplatia k dátumu podania. Ak ide o dlhodobý stav, môžeš žiadať o doplatok min. 2 roky spätne.