Ako dlho trvá magnetická rezonancia hlavy?

veaaa
2. júl 2017

Ako dlho trva vysetrenie?
Trosku som nachladnuta,myslite ma vezmu?

tova
2. júl 2017

15min. a 10 min. priprava predtym. nemozes sa hybat,

majkam6
2. júl 2017

@tova no mne po 10min.dali este kontrastnu latku a trvalo to este plus asi 5minut

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tova
2. júl 2017

@majkam6 uz ked je clovek prirpaveny (skontrolovane ze nema ziaden kov na sebe) a vojde no masiny tak to trva 10-15min, zalezi ake ciste obrazky vychadzaju, ked sa trocha pohne mozu dat cast zopakovat. @helencek syna zrejme museli priviazat aby sa nehybal, dlhsie pripravovali, a mozno na 2krat robili cele mri ked prve boli necitalene vysledky.

veaaa
autor
2. júl 2017

A nevadi to nachladnutie?

tova
2. júl 2017

@veaaa no ked dokazes 10 min. lezat bez kychania, kaslania tak ok.

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilianka135
2. júl 2017

@veaaa podla toho s cim tam ides ja som bola s hlavou a ta trva 30 min na vysetrenie by si mala ist zdrava

dorottka
2. júl 2017

Zalezi, co v hlave ich zaujima, bola som aj 15 minut aj polhodinu. Nachladnutie nevadi urcite, akurat bude vidno, ze dutiny su mozno zanesene.

jana_eyre
2. júl 2017

Ja som bola 20minut ak si dobre pamatam, dali mi do usi hudbu a preslo to rychlo.. Kontrastnu latku mi nedavali, lebo som kojila dceru..

jeltica
3. júl 2017

Ja som na tom bola asi 8 alebo 9 rokov dozadu, tiez na MRI hlavy ale malo by to cele trvat do nejakej pol hodinky. To, ze si chora by nemalo vadit ked sa teda vydrzis nehybat ale ak sa bojis aby si tam nesla zbytocne alebo co tak si tam kludne zavolaj oni ti povedia ale ja osobne si nemyslim, ze by to malo vadit 🙂

veaaa
autor
3. júl 2017

Uz som bola,zvladla som,nastastie aj vysledok bol ok...dakujem baby

raiback30
20. okt 2017

@jana_eyre
Vazne vam pustili do sluchadiel hudbu? Ja som siel na MR bez akychkolvek obav a nedal som to. Asi po 20 minutach ma vytiahli ze sa hybem,ze to nema vyznam.A V sluchadlach bol iba strasny ramus. Ako sa da hodinu nehybat?

jana_eyre
20. okt 2017

@raiback30 ano, pustili, ale bolo to v sukromnom zariadeni.. Muz co bol tak tiez pocuval iba hukot magnetickej.. Ale hodinu si naozaj neviem predstavit nehybat sa, ja som tam bola kratsie- sledovali len hlavu..

loginexistuje
20. okt 2017

pustaju hudbu a aj rozpravku vedia pre deti ... statna nemocnica Kramare...

porkiac
4. nov 2023

@veaaa a ako dlho to trvalo? Idem v pondelok. Dakujem

porkiac
4. nov 2023

@loginexistuje ako dlho to trvalo? Idem na kramare v pondelok, dakujem.

elenatomasova
4. nov 2023

@porkiac do 20 minút