Ako dlho trvá liečba ischiasu?

30. máj 2024

ako dlho prosim trva lieba ischiasu a co vsetko to obnasa
uz dlhsiu dobu mam problemy a uz sa navsteve lekara nevyhnem nakolko chytam silne krce do klba a noh :/
len netusim co to vsetko obnasa
mal niekto pritom problem zadrzat stolicu?

rozculena
30. máj 2024

So stolicou som problém nemala.
Daj sa vypísať.
Zaplať si fyzioterapeuta. Doktor ti nepomôže.
Vlastné skúsenosti.
https://www.akoliecit.sk/pohybova-sustava/ischias/

autor
30. máj 2024

@rozculena a fyzio preplaca poistovna ci mozem snivat? na toto sa dava normalne PN?

autor
30. máj 2024

@rozculena a tebe sa to vyliecilo uplne , akoze da sa ischias uplne vyliecit?

rozculena
30. máj 2024

ja som mala PN,veď som nevedela poriadne chodiť.Fyzio si musíš zaplatiť.
Mám chrbticu v otrasnom stave,chodím k nemu pravidelne,áno,je to drahé,chdila som každý týždeň,teraz každé 2-3 týždne,kupuje, si permanentku,aby som trochu ušetrila,ale neviem,aké sú ceny u vás.
Ja mám herniu disku,čiže mi to tlačí niekedy na ten nerv,to už je nevyliečiteľný stav....ale fyzio a cvičenie to vie držať pod kontrolou. Ja necvičím už,ale pssst...mala by som...

autor
30. máj 2024

@rozculena krce mavam kazdy den, ale vzdy to rozchodim aj ked s velkou boelstou a horsie je ked lezim vystreluje mi to do koncekov prstov , ktore ma palia
niekedy ani spat neviem co ma to boli
a kolko si bola PN
to vazne zdravotka nepreplaca ziadny fyzio? som sklamana

deedol
30. máj 2024

zdravotka ti preplati tusim 5 alebo 10 sedeni s fyzio, ale to je malo, ledva ta naucia nieco odcvicit. potrebujes na to odporucenie od rehab lekara

rozculena
30. máj 2024

jasné,že máš nárok na rehabilitáciu,ale taká rehab.cez zdravotnú poisťovńu je na dve veci.....
už si nepamätám,ako dlho som bola na PN.....nie dlho.Záleží od tvojho stavu,podľa toho,čo opisuješ,tak ja som až také problémy vtedy nemala.
Keď sa mi to stalo druhý krát,tak som preležala mesiac,lenže to som už nechodila do práce,takže PN som nepotrebovala...

taktotedanie
31. máj 2024

Na toto ti fyzioterapeut nepomoze len lekar/neurolog
Vymenny listok dostanes od vseobecneho lekara
A odporucam cim skor pretoze ak je nerv utlacany dlhu dobu hrozi jeho odumretie

autor
31. máj 2024

@taktotedanie odmumretie? ved ja toto mavam roky ale posledny rok to mam najhorsie odkedy fycizky robim

autor
31. máj 2024

@rozculena ja ani lezat nemozem aj vtedy boli mne je najlepsie ked chodim ale ked lezim stojim zle alebo prudky pohyb a dostanem krc

autor
31. máj 2024

@taktotedanie mne to zhorislo ze som pribrala a po porode aj., predtym som to mavala tak raz za mesiac taky atak

taktotedanie
31. máj 2024

Mne to nevysvetluj chod to riesit k odbornikovi

rozculena
31. máj 2024

@taktotedanie k neurológovi bude čakať koľko? 3 mesiace? K fyzio môže ísť hneď

taktotedanie
31. máj 2024

@rozculena akoze prepacte ale za mna je hazard so zdravim ak niekto nema vsetky potrebne vysetreni a len si mysli ze ma postihnute toto alebo toto, pride k nejakemu fyzioterapeutovi, ktory nema ani potuchy ako to v samotnej chrbtici vyzera a este moze nalez zhorsit a to je este umenie si vybrat kvalifikovane fyzioterapeuta a nie nejakeho s 3 dnovym kurzom
Ja som pracovala niekolko mesiacov na neurologii a teda takych dokalicenych pacientov typu “najprv skusim fyzioterapeuta” sme mali habadej a boli to tie najhorsie stavy

autor
31. máj 2024

@taktotedanie aha takze lepsie asi prv vysetrenie a az potom toto. dakujem.

rozculena
31. máj 2024

@taktotedanie a ty si čo robila tých "pár mesiacov" na neurológii?? Asi umývala podlahy...lebo keby si mala odborné vzdelanie,tak nemôžeš trepnúť takú do neba volajúcu chujovinu,že fyzio má nejaký kurz,a nemá potuchy ako vyzerá chrbtica!
Fyzio sa študuje na lekárskej fakulte,tak keď budeš toto všetko ovládať,tak si potom otvor hubu ohľadne fyzio,že nemajú potuchy o chrbtici!

Funkčná diagnostika pohybového systému
Fyziatria a balneológia
Rehabilitačná propedeutika
Balneológia
Ergoterapia
Výskum vo fyzioterapii
Diagnostické metódy v rehabilitácii
Fyzioterapia
Kineziológia a patokineziológia
Klinické a rekondično-relaxačné cvičenia a masáže
Elektroterapia a elektrodiagnostika
Geriatria
Mobilizačné techniky
Elektroterapia a elektrodiagnostika
Klinické cvičenie z fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie
Liečebné metodiky vo fyzioterapii
Metódy kinezioterapie
Ošetrovateľstvo vo fyzioterapii

rozculena
31. máj 2024

A ešte taká poznámka,že teda v kúpeľoch,a v nemocniciach a na rehabilitáciách pracujú podľa teba iba fyzio s kurzom,čo nemajú potuchy o chrbtici....
Žiadny kurz,na základe ktorého sa môžeš stať fyzioterapeutom,NEEXISTUJE. Majú všetci VŠ.

taktotedanie
31. máj 2024

@rozculena no mimochodom liecila som tam takto dodrbanych ludi a predstav si, ze som sa stretla aj takymi fyzioterapeutmi ktori mali len kurzy! A hrali na takych “mudrych” ako si ty..
Na mna ty nevyskakuj ale uz z tvojej prezyvky mi je jasne , ze niekto ma dodrbanu chrbticu ale ty…. 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Len pekny den a viac stastia a POKORY v zivote

rozculena
31. máj 2024

@taktotedanie choď niekam s tvojou pokorou,ja nemám byť prečo pokorná,nikomu som nič neurobila.