Dá sa zistit ako dlho má niekto boreliózu? Kliesta nemal, okruhly fľak na ramene pred viac rokmi, mozno aj pred 10 timi. Bolesti klbov, dost velké, aj psychicky unava, ..ATB 3 tyzdne. Dakujemq pekne.
Moj kamarat mal kliesta, mal flak , borelioza bohuzial. Antibiotika uziva vyse roka a vysledky stale nema dobre 😌 borelioza je svina a ako povedala doktorka - tym co sa spravi flak, tak patria k tym stastnejsim, pretoze im “docvakne”, o co sa jedna. A vraj v realnom zivote sa flak vytvara nie az tak casto ako si myslime 😏
Ja som mala dva krát v živote kliešťa..obidva razy boli infekčné...obidva razy bez flaku...dr ma vysmiala,ked som si žiadala vyšetriť krv, ze fľak nemám.....žiaľbohu som mala pravdu ja..
Nedá sa to určiť presne ale z krvných testov sa dá zistiť ci je to aktuálna nákaza alebo už chronická, aspoň tak to zistili mne testom Western blot.
@zefyra a ako sa dá spraviť ten test, koľko stojí?
Boreliozu prenáša aj iný bodavý hmyz, nie len kliešte. Podľa hodnoty protilátok vedia určiť či sa jedná o akútnu alebo chronickú. Presný dátum však určiť nejde.
Mne ho robila dr. Ďurovska BA, je to súkromná lekárka, platí sa u nej všetko, ale jediná v celej SR je ochotná poriadne boreliozu liečiť.
Nijako