Ako dlho trvá borelióza?

3. sep 2022

Dá sa zistit ako dlho má niekto boreliózu? Kliesta nemal, okruhly fľak na ramene pred viac rokmi, mozno aj pred 10 timi. Bolesti klbov, dost velké, aj psychicky unava, ..ATB 3 tyzdne. Dakujemq pekne.

stanulienkat
3. sep 2022

Nijako

ysseba
3. sep 2022

Moj kamarat mal kliesta, mal flak , borelioza bohuzial. Antibiotika uziva vyse roka a vysledky stale nema dobre 😌 borelioza je svina a ako povedala doktorka - tym co sa spravi flak, tak patria k tym stastnejsim, pretoze im “docvakne”, o co sa jedna. A vraj v realnom zivote sa flak vytvara nie az tak casto ako si myslime 😏

eri2510
3. sep 2022

Ja som mala dva krát v živote kliešťa..obidva razy boli infekčné...obidva razy bez flaku...dr ma vysmiala,ked som si žiadala vyšetriť krv, ze fľak nemám.....žiaľbohu som mala pravdu ja..

zefyra
3. sep 2022

Nedá sa to určiť presne ale z krvných testov sa dá zistiť ci je to aktuálna nákaza alebo už chronická, aspoň tak to zistili mne testom Western blot.

autor
3. sep 2022

@zefyra a ako sa dá spraviť ten test, koľko stojí?

maris5
3. sep 2022

@eri2510 a smutne je, ze doktori nechcu robit testy, lebo su drahe.

liloastitch
3. sep 2022

Boreliozu prenáša aj iný bodavý hmyz, nie len kliešte. Podľa hodnoty protilátok vedia určiť či sa jedná o akútnu alebo chronickú. Presný dátum však určiť nejde.

zefyra
4. sep 2022

Mne ho robila dr. Ďurovska BA, je to súkromná lekárka, platí sa u nej všetko, ale jediná v celej SR je ochotná poriadne boreliozu liečiť.