Ahojte, tie, ktore ste nosili/nosite neviditelny strojcek, tak ako dlho ste suslali? Naucili ste sa s nim v pohode rozpravat casom?
Asi 4 dni mi trvalo naučiť sa normálne rozprávať. Je to normálne - strojček je nová vec a tvoje ústa si naň potrebujú zvyknúť. Potom som šušlala už len občas pár hodín po nasadení novej dlahy.
@oxana386 Zatial ho mam kratko, ale tak dufam, ze si naozaj nejak zvyknem.
Nemyslím, že s nim šušlem. Ani syn....
Nešušľala som vôbec.
Dcéra mala Invisalign, šušlala asi 2 - 3 dni, potom sa už na reči nedalo poznať, či ho má alebo nie
Mesiac 😄 nevedela som si naň zvyknúť
Mam tretí mesiac a šuslem stále 🤣
@luciad7 Fakt? Paanecky 🙈😀 Ja musim poriadne artikulovat, aby som nesuslala 😀 Ale sykavky je pocut no 😀
@nairobi Mne nejak extra v ustach nevadi, ani ma nic neboli, ale vkuse mam sucho v ustach 😀
@patka06 To je super 🙂 Ja mam inu znacku, tak snad to nie je tym.
@martinka13 @veklipo To ako sa vam podarilo? 😀
Autorka: ano, ja sa doteraz neviem nabažiť tekutín, neskutočné sucho v ústach mávam, a to už mám tento strojček cez 2,5 roka :/ to šušľanie sa upraví, neboj 🙂
Par dni, potom sa len obcas stalo, ze som nejake.slovo zasuslala ale inak v pohode, ludia, co som im nepovedala, ani nezistili a to som s nimi bola denne
Dosť dlho. Niekoľko mesiacov aj 😂 akože nebola to katastrofa, ale keď som vyslovovala slová so “Ž” a “Č” tak to bolo dosť počuť, že šušlem.
No netuším. Proste nešušleme so strojčekom. Jedine mám stále sucho v ústach...
@oxana386 2,5 roka je riadna doba nom Este kolko ti ostava? Noo to sucho v ustach je des...ja sa vkuse nalievam vodou 😀
Minulý týždeň som bola na kontrole. Ešte do augusta nosím a potom sa uvidí, či dajú vyrobiť ďalšiu sadu alebo už posledné nočné dlahy. Modlím sa za to druhé 😀 lebo hoci sa pekne tie zuby vyrovnajú, časom je to už dosť otrava, stále vyberať pri jedle, dávať si pozor na nápoje atď.
@oxana386 Och, drzim prsty nech to uz mas z krku a uzivas si pekny usmev 🙂 Mne to vyratali len na par mesiacov, tak akosi neratam, ze by sa to mohlo predlzit 🙈😀
@kik2022 😀😀 No presne 😀
@martinka13 Tak to je super 👍 Z toho sucha v ustach som prekvapena, nikde som sa o tom predtym nedocitala.
@tamvtme Snad to bude aj moj pripad 😀 Ja mam este len tyzden, tak uvidime. Prve 2-3 dni som mala aj kvalitne dokusane lica 😀
Zienky a este otazka, ze mali ste alebo mate bolesti? Lebo vsade som citala, ze na zaciatku su velke bolesti, resp. ze ten tlak je silny a ze si ludia davaju lieky od bolesti, tak som sa na to psychicky nastavila, ale u mna to bolo od prveho dna uplne v pohode, bolesti ziadne, tlak uplne slaby, ani ho nevnimam.
Az take, ze by som musela brat lieky, to nie....ja skor ked dam novu dlahu vecer, tak ked ju druhy den rano dam dole, tak to boli, ale inak nic strasne ,zvykla som si
Bolesť len zo 2-3 dni pri novej dlahe. Určite ale nie taká, aby som si dávala lieky.
Skoro vôbec. Niekedy keď mám novú dlahu tak hlavne ráno, keď si dám dole strojček.
Autorka: bolesti max prvé 2-3 dni, ale určite nie také, že by som si musela dávať lieky. Je to skôr tlak aj reakcia na to, že máš v ústach predmet, ktorý by tam ,,nepatrí". A k tej dĺžke liečby ti to poviem takto: prvé ,,kolo" som mala mať asi na 8 mesiacov. Tiez som bola happy ze to nejako prežijem. No ale keď sa mi to teda všetko spravilo, objavil sa ďalší problém, takže sa dávala robiť druhá sada. Teraz len dúfam, že sa do augusta už nič nové nevyskytne. Nechcem ta tým strašiť, len podotknúť, že sa liečba môže predĺžiť, ak nebude výsledok taky, aký sa očakával. Snáď to nebude tvoj prípad ❤️
@oxana386 Mozem sa spytat kvoli comu sa ti to predlzilo? Ja som myslela, ze sa tie zuby budu posuvat podla vizualizacii a ze potom mi uz len daju retencne dlahy. A tu druhu sadu si mala v cene alebo si doplacala?
Autorka: rada odpoviem, len mi prosím napíš IP, nechcem to rozoberať vo verejnej diskusii 😘
Kolegyňa šušlala celý čas čo ho mala. Zlepšilo sa to časom ale stále to bolo počuť, keď ho mala.