Ako dlho ste si zvykali na okuliare?

motylicek07
23. okt 2024

Ahojte, chcem sa opytat tie co mate okuliare ako dlho ste si naň zvykali? Ja mam dioptrie len 1,5 a 0,75 a mavam často migrény. Vraj z toho, ze nenosim okuliare. Neviem si na ne zvyknut a sosovky nemozem. Dakujem

crazy_cat_lady
23. okt 2024

mne to trvalo mozno par dni, kym som si zvykla, ja mam vyssie dioptrie, plus cylindre, takze bola to celkom zataz, ale nic ine mi neostavalo :D

oskvarka
23. okt 2024

tiez vzdy ked mi zmenia dioptrie si par dni zvykam aj hlava pobolieva ale to fak max 2-3 dni nie viac.. podla mna ak si dlhsie nevies zvyknut tak nemas spravne tie dioptrie

mimirka32
23. okt 2024

@motylicek07 ja som si zvykala na -2 a predtym som okuliare nenosila. Trvalo mi to asi 3 tyzdne

7miriam77
23. okt 2024

Ja nosím od januára mínusky, ale slabé....zvykala som si asi 2 dni,keďže som hneď uznala, že ich fakt do diaľky potrebujem

muchotrafka298
23. okt 2024

Par dni, najhorsie to bolo, ked som dostala cylindre, to som sa normalne po schodoch zabradlia musela drzat. Ale oko si zvyklo a po tyzdni uz to bolo v pohode.

nairobi
23. okt 2024

@motylicek07 ja som si nezvikla,mam slabé do diaľky, tak ich nosím iba pri šoférovani

motylicek07
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
motylicek07
autor
23. okt 2024

Ďakujem za rady. Ja mam tiez mínusové do diaľky
Keď si ich dám vidím horsie do blízka

refly
23. okt 2024

Na prve okuliare, merane arogantnou zenskou na poliklinike som si nezvykla nikdy. Dala mi ich tak silne, ze som videla najlepsie do dialky, ani pomaly nic do... asi 3-5 metrov. Mala som na jednom oku nejaky mini cylinder a kamarat hovoril ze to je aj z toho, ze si tiez na cylinder nezvykol. Druhe som nechala merat u sukromnicky na odporucanie a zvykla som si hned a maximalna spokojnost uz roky rokuce.
A tiez do blizka mi niesu dobre, tak ked idem pisat/citat/ect, tak si ich iba dam dolu.

ronie338
23. okt 2024

Daj si premerat u optometristu v optike. Lepšie premeraju ako ocny lekár. Z vlastných skúseností. A tiež záleží aký tvar ma sklo. Ja napríklad nemôžem veľmi vypukle, mám z toho závraty a nezvyknem si. Mala som také slnečné dioptrické a nešlo to. Zmenila som za rovné a super. Aj to môže byť problém. Ak nevidíš do blízka môžu byť aj zle spravené. Naozaj treba nájsť dobrého optometristu co sa vyzná a merania robí.

laurita285
23. okt 2024

Zo dňa na deň som naskočila na 3,5 dioptrie. V prvej optike mi urobili brejle podla receptu od očného. Boli otrasné, až zle mi prišlo keď som si ich dala na oči a celkovo mi nejak divne do hlavy udieralo :D (mimochodom mam aj astigmatizmus) rovno som ich hodila do kabelky a už nikdy nevytiahla.

Potom za cca rok/dva som šla do inej optiky mimo SR, zmerali mi zrak a urobili brejle, tie som mohla nosiť hocijako/hocikedy a žiadne zvykanie nenastalo. Hneď mi sadli a všetko s nimi bolo prirodzené.

cookie29
23. okt 2024

ja mam do dialky, som kratkozraka a astigmaticka. Do progresivnych (multifokalnych) este ist nechcem, aj ociarka suhlasi, takze casto zonglujem, styl na citanie, sms a podobne ich skladam. A akurat som menila dioptrie, aj ked mala zmena predsa len, takze je to cerstve a par dni to trva, uz to bude cez tyzden a este som si uplne nezvykla.

januska12323
23. okt 2024

Pár dní, daj si premerať a keď sú dobré tak len nosiť. Ja v nich vidím aj do blízka aj keď sú na diaľku.