Dievčatá, chcem sa spýtať tých, ktoré mali nejakú reakciu po očkovaní AZ. Ja idem v piatok a v stredu ideme do tatier. Ako dlho trvala reakcia a aká bola? Ideálne "dievčatá" vekovka 40+
PS: prosím komentáre typu nedávaj sa očkovať a podobne si nechajte pre seba 🙂
Ďakujem🙂
@mondolina aj muž tak isto
u nás zaočkovaný astrou učiteľ 3 týždne teploty, teraz zistili, že má zrazeninu, nevie sa presne kde, teraz je v nemocnici (je to športovec, tam by človek nečakal problémy)
@zuzkalujza ja som mladsia, mala som teplotu den po ockovani, ale podvecer uz ok. Zo znamych a z rodiny 40+ co viem tak max 2dni teploty/pripadne ine priznaky ako bolest hlavy a podobne (alebo aj ziadne problemy, len lahka unava napr). Ale podla mna od piatku do stredy je casu dost 🙂
Syna očkovali v piatok okolo 13.30, v noci a v sobotu zimnica, teploty 39, v nedeľu teplota pod 38, bolesti celého tela, žalúdka, a zhoršili sa mu chronické zdravotné problémy, ktoré má. Ja som tiež v noci mala zimnicu , strašne ma bolelo celé telo, žalúdok a na druhý celý deň ma strašne bolela hlava.
Mam 40+, v noci po ockovani strasny smäd, druhy a treti den horucky 40 (potom zacala klesat na normal), zimnica, bolest hlavy, tela, klbov, herpes na pere, nespavost, bolest ruky, bolest zaludka. Tyzden som bola k.o. Ale tak nikto na okoli podobnu reakciu nemal. Väcsina zimnica a teplota max do 38 jeden den.
@unicornlady ako mu to zistili?
kolegyna je síce 50 ročná, no očkovali ju v sobotu, v nedelu jej bolo strašne zle, bolela ju hlava, zimnica, vracala, stále bola smädná...v pondelok taktiež , mala dovolenku, preležala celý deň, včera na obed odišla, lebo bola stále biedna...dnes je už lepšie, ale necíti sa ešte úplne fit.
@makova333 Neviem, či CT alebo MR sa robí. Asi keď mu bolo už tak dlho zle, tak ho v nemonici povyšetrovali. Je to kamarátov kolega, preto o tom viem.
@unicornlady dakujem.
Synovec 21 rokov, ockovany pred par dnami. Po 12 hod teplota, max 38.2, sla by vyssie, ale hned ako vysla nad 37.8 sme zrazali, ma tendenciu mat vysoke horucky. Teplotoval 2 dni, telesna unava, bolest hlavy, koncom druheho dna aj bolesti zaludka.
Manzel 50rokov - nic. Asi mu pichli placebo 😂
@zuzkalujza Ahoj, môžeš pozrieť napríklad túto moju diskusiu:
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/mate-za-sebou-ockovanie-astrazenecou/
😉
@simsalabim 😂
@h2 áno, tú som čítala aj som ti tam písala, myslím
Som síce mladšia. Nemám ani 30, ale tiež som očkovaná Astrou. Očkovaná som bola v pondelok ráno, večer zimnica, bolesť ramena, teplota do 38,2. V noci v pohode. Na druhý deň ma iba všetko bolelo, zobrala som po práci Paralen, pospala som a prešlo. 🙂
@zuzkalujza ahoj, ja mam 40 a vedlajsie ucinky som mala cca 1den po ockkvani. Konkretne- ockovana som bola o 10tej, vecer o 20tej som mala najskor zimnicu, potom horucku 38'C. Dala som si aspirin,nad ranom o 4tej zas horucka 38,8 a po zrazeni paralenom uz mi viac nevybehla. Cez den som uz bola len malatna a ospala, len mne sa cez noc nedalo spat (vraj aj nespavost je jeden z neziaducich ucinkov po astre), dospala som sa a bolo vybavene. Teda este jeden den som sa preventivne setrila a aj simulovala, nech mi doma daju vsetci pokoj, ale inak som bola fit🤫 Manzel (37r) aj svagor (36r) mali tiez priznaky iba nasledujuci den po ockovani.
Rodičia sú síce 60+, ale obaja mali reakciu 1 deň po očkovaní, na ďalší deň už boli ok. Otcovi vyletel tlak (on je kardiak), mamu boleli kĺby na rukách. Inak nič.
@zuzkalujza unava v ten den, inak nic, ak nebudes soferovat, tak by to malo byt v pohode. Najdlhsie mala kolegyna 48 hodin teplotu a zimnicu
@zuzkalujza kamarátka mala "ochrnutie" jedno oko cca 3 dní. Únava 2 týždne.
@zuzkalujza chlap 41 r. - v piatok zaočkovaný, v noci horúčka a bolesť ruky , tá ruka bola citlivejšia dalšie 2-3 dni inak ok.
Brácho 30 + bol rozbitý dlhšie...
muž 38, bez reakcie.
jeden deň teplola 37,6, bolesť ruky, svalov, kĺbov, hlavy, únava. Na druhý deň len bolesť hlavy a únava, na tretí ešte únava a potom už nič. 47 rokov.
Mojho muza len bolela ruka 1 den, inak nic...ale vela oddychoval, po ockovani prakticky nic nerobil cely den
Mam 40+ ockovali ma v piatok vecer, po cca 14 hod.som sa zacala citit ako pri chripke, t.j. bolest svalov, klbov, hlavy, teplota do 37,7. Ruka ma bolela v okoli vpichu pri dotyku. V nedelu som uz bola fit.
@zuzkalujza u nas svokrovci aj manzel rovnaky priebeh ako vacsina komentarov = cca. o 10-12 hod. horucka, ktora stupala, dalsi den boli celkom "odpaleni" a potom uz bolo dobre 🙂
@zuzkalujza vek 40+, očkovaná dopoludnia, večer 37,2 + zimnica, bolesti kĺbov. Druhý deň bez problémov, na večer zas 37,2 + zimnica, bolesti kĺbov.
@zuzkalujza mňa ockovali o 10.30 h. O 22 hod zrazu zima a o 23 hod horúce mi bolo do rána a chodila som cikať každé 2 hod. Ráno teplota 37.7 trochu unavená som ležala celý deň. Ruka má vôbec nebolela ale zato zadok strašne ako by som mala svalovku. Večer ešte trochu teplota ,37.4. do rána už bolo fajn
@zuzkalujza
očkovali ma o 15,00 za 11 hodín zimnica, zvýšená teplota, plus ešte na druhý deň tak doobeda zimnica
potom už nič ✌️