Ako dlho ste mali pozitivny test na Covid.Moj brat je pozitivny.Zacal mat priznaky na 10 den od prveho poz.testu.Teraz je tomu uz 20 dni a stale je pozitivny.A este moze po 20 dnoch byt infekcny?Kasel ma stale.Dakujem
z manzelovej strany rodinny znamy inac lekar ma pozotivny uz 3 kontrolny pcr test nie a nie sa toho zbavit
@snowflake07 robím v nemocnici a moje kolegyne niektoré aj 6 týždne aj 8 týždne im vychádzal pozit.test... Počas prvej vlny museli byť doma a zrazu v druhej vlne od testovania po 10 dňoch robia a na test už neidu... A tak je nás 52 na maródke... Ale vraj nie sú už infekčné, len stále sa dajaká nakazí...
@snowflake07 test moze byt pozit aj pol roka
Zistit ci je clovek infekčný je velmi zlozité.
Pozitivny moze vynst aj 3 mesiace,ale infekcny nie je, ale ak ma priznaky a tazkosti lieci sa doma, medzi ludi moze az ked tri dni nema ziadne priznaky (po 10 dnovej karantene), preto mali ludia vynimky pri plosnom,ze pozitivny nemuseli ist, lebo im mohlo ukazat znovu pozitivny.
@aneta129
Moja susedka po pozitivnom teste mala byt 10 dni doma.Na 11 isla do prace a kedze priznaky zacala mat na 14 den,tak tam stihla nakazit.Nechapem preco druhe testovanie zrusili.To je chore toto.
Brat ma aj ine zdrav.problem a vsade mu povedie,ze musi byt neg.aby sa riesili.Tak je doma s kaslom a bolestami.😞
@snowflake07 ano moze byt infekcny aj na 20 den...ak kasle,tak ten virus siri dalej
@snowflake07 nie je na hlavu to, ze sa nerobi test, elbo ako ti pisali, moze byt pozitivny aj ked clovek uz infkcny nie je a tym padom karantena straca zmysel.
skor je na hlavu, ze karantenu skratili na 10dni, ked vsade sa pise, ze inkubacna doba moze byt aj 2t. ak sa clovek nakazi niekedy v tom case, ked je otestovany a ma inkubacnu dobu 2t, potom prejavy sa zacnu prave na konci karanteny.
@attenna no nemusi byt infekcny,. zial aj po beznych infekciach niekedy kasel pretrvava velmi dlho. a mozu sa len dychacie cesty cistit a najde sa pozitivita RNA virusu,a le ten uz moze byt davno mrtvy a teda clovek infekcny nie je. toto prakticky ani nie je asi dobre prebadane. kedysi moj bracho, aj mama, aj sestra to mali, ze po infekcii kaslali 2-3m. ja som prekonala zopar infekcii okolo 20-tky a kaslem uz 25r. uz som sa toho nikdy nezbavila. uzavreli to ako chronicku bronchitidu.
@oliviabb je tu este moznost, ze sa pridala bakterialna infekcia, je to casta komplikacia virusovych infekcii. stava sa to aj pri inych virozacha teda covid je riadny zabijak imunity. no kldune to ani nemusi nic byt, len take cistenie dychacich ciest. pre covidovu infekciu je typicky dlhsi priebeh a urcite aj dlhsia regeneracia.
@majamat PCR pozitivita moze pretrvavat 60-90 dni, kedze na sliznici dychacich ciest mozu ostat zvysky virusu, antigenovy test hovori o infekcnosti....su ludia, ktori su asymptomaticki, PCR pozit a antigen.test je negat....teda prekonali ochorenie, infekcni uz nie su....a ano po respiracnych infektoch, moze pretrvavat kasel este dalsie 2-3 tyzdne, u niektorych trva aj 6tyzdnov a to sa uz povazuje za chronicky kasel...caste zapaly priedusiek v detstve a mladom veku moze prejst v dospelosti do astmy i chronickej obstrukcnej choroby pluc....
ja osobne si myslim, ze cele usmernenia su prilis vseobecne, chyba individualita...je rozdiel, ci je clovek symptomaticky a ma pozitivne testy alebo asymptomaticky a je pozitivne testovany....tiez zavisi od toho, ako bol realizovany test, na ktory den a pod...ak je test urobeny prilis skoro, tak moze byt falosne negativny a pritom je dana osoba nakazena...
zelam vsetkym nakazenym skoro uzdravenie, nech skoro zaucinkuju lieky a nech tato infekcia nema dopad na zdravie v dalsich rokoch
Ex je aj po 4tyzdnoch pozitívny, ale už chodí do roboty. No je to také divné, každý sa ho stráni. Vedúci mu povedal aby si od neho držal 5metrovy odstup 🤷
@attenna to vsetko viem a suhlasim. hlavne je dost zaujimave, ze ak ma niekto priznaky a objednaju ho o dobrych 10dni, taks a sice pozitivita potvrdi,a le keby bol testovany skor, tak uz ma za sebou pomaly aj celu karanenu, takto je v karantene dalsich 10dni. niektori mozno zbytocne. informacie chybaju aj lekarom.
neviem, mozno som to tu uz pisala. kamoska ochorela, jej mama ochorela o 2 dni a teda kamoska bola uz otestovana a pozitivna, ale jej mama testovana enbola, z RUVZ jej volali az za par dni a teda informovali ju, ze otestuju aj jej starsiu dceru a maminu. a teda tu vznikol ten sklz, ze ju objednali az asi 10dni od prvych priznakov, kym isli na testy, uz priznaky nemala, iba pretrvavala unava, co je normalne aj vzhladim na vek ( ma 65r ) a teda samozrejme test potvrdil pozitivitu a museli vsetci zostat v karantene dalsich 10dni, aj kamoska, ktora uz bola preliecena, bez priznakov. z RUVZ jej to tak tiez povedali,a le to bolo v obdobi pred plosnym testovanim a vtedy sa to takto robilo. no po potvrdeni pozitivity jej mamy jej opat volali z RUVZ a potvrdili to co somjej ja hovorila, ze my mame inu info, ze ona byt uz v karantene nemusi, ak je 3 dni bez priznakov a ma za sebou aspon 10dni karanteny ( mala uz 14dni ). no aj napriek tomu ju jej dr, do roboty nepustila, ze ked ma mamu pozitivu. prakticky obe to mali uz za sebou, obe uz boli bez priznakov a obe dalej zbytocne v karantene. teda aj dcery. toto bolo sposobene aj tym, ze pred plosnym testovanim nestihali a dokonca u nas objednavali aj do inych miest. jednu kolegynu do MT, pricom ona nema auto a este to bolo v case, ked sa necitila dobre. to je vedlajsi okres. no jedneho dokonca do Rimavskej Soboty, co ani neviem ako je daleko. preto sa tieto testovania natiahli. mojho mm uz potom objednali za par dni, lebo to uz bolo po plosnom testovani.
@majamat je v tom chaos.....ja som za individualne hodnotenie situacie......vsetko zavisi od imunitneho systemu jednotlivca, nie kazdy ma priznaky od prveho dna, nie kazdy je chory 10 dni...inak treba pristupovat k symptomatickym a inak k asymptomatickym...no usmernenia su pisane tak, ako ich pozname, zial...moja sestra zacala mat priznaky na 4.den inkubacnej doby a tazkosti mala 14 dni....poznam takych, co mali tie antigenove rychlotesty negativne a o 2 dni nastupili teploty, kasel, na CT obojstranny zapal pluc, nalez svedciaci pre COVID infekciu a PCR test pozit......a aj u nas na vychode nechcu vsetci OL ukoncit karantennu PN, niektori maju vlastne nelogicke pravidla....
@attenna ja som volala v piatok dr a ona ma upozornovala, ze uz mam karantenu moc dlho - to bol 14den. akoze sice je predpisana karantena 10dni, aleukoncuje sa za predpokladu, ze 3 dni nei su priznaky. tiez mam kasel, ale ten som mala az po tyzdni priznakov a nie ej to vyslovene ten covidovy kasel,a le taky ten moj chronicky. akurat ze ten moje je ponamahovy a teraz kaslem aj mimo namahy,a le nebudim sa v noci. tiez moze byt, ze je to len cistenie dych. ciest. mavala som upchyty nos,a le bez nadchy. vcera uz len vecer a dnes nastatie uz vobec. vecer som mala taky picit, akoby mi niekto sedel na hrudniku, teda pred par dami aj v priebehu dna. dnes uz nemam vobec ten pocit. vsetko je to sucastou doliecovania a teda su to este priznaky. no mojej dr sa zda, ze uz nemozem byt v karantene.
@majamat presne ako pises v prispevkoch, je to vsetko individualne. Aj u lekarov, u RUVZ. Ja som mala este priznaky a lekar mi na 10 den ukoncil karantennu pn a dal mi normalnu. Kolegyni to lekarka urobila takisto, ze karantena moze byt len 10 dni. Je v tom bordel. Takisto kolega este pred ukoncenim karanteny bol na pretestovani, bez problemov ho vzali a to uz nemal ani ziadne priznaky. Mna jeden tyzden nechceli pretestovat, lenze dalsi tyzden, ked sa mi to vratilo lekar mi to nariadil. Volala som znovu, ale to som uz na drzovku povedala, ze mam znovu priznaky a termin mi dali na druhy den. Mam pocit, ze je to o tom ku komu sa clovek dovola na RUVZ.
@snowflake07 nie unfekcny uz nebude. Iba pozitivny