Ja som 11 den po operacii, laparo. Brusko sa zmensuje,ale aj tak je dost spuchnute :( Ake mate vy skusenosti?
ahoj ja som mala fest bolesti este Tri tyzdne ale potom uz to bolo v pohode. tierz som bola nafuknuta, ale uz je to v poho. na mojom bruchu by sa mali ucit studenti, mam 4 operacie brucha, ileus ( pomotane creva a zrastene, slepak, pruh, a cisarsky ) ale verte mi ten cisarak by som odporucila kazdej, pre mna to bola zachrana 🙂
Mne pri zlcniku robili aj pruh...brucho mam stale vypukle,no ja mam aj diastazu...uz je to pomaly 2roky,ale ked spim na bruchu (a to ja strasne rada),tak ma na tom mieste pobolieva. Aj som sla k dr.,ze vraj to je ok...
Pruh som nadobudla pri prvom tehu a som lo 2cisarskych.
Peuh a diastaza je vraj danou za to,ze mensie,chude zeny maju deti (tak mi to bolo vysvetlene). Samozrejme to nie je jediny dovod.
Ja som mala take brucho asi mesiac po operacii, ale mierne bolesti som mala relativne dlho... a ked som bola tehotna, tak som sa bala, ze sa mi objavi pruh na druhej strane, pretoze ma to presne tak bolievalo... ale vyzera to byt ok 🙂 chuda som stale, brucho nemam uz ziadne, ani po operacii ani po tehotenstve
fuu slepak som mala pred 15 rokmi. ale bola som v nemocke 3 tt a hej mala som nafuknute ale napr. po pruhu a ileuse mi bolo fakt ze zle. na ileus sa zomiera neviem ci vies co to je pomotane creva a zrastene.a po pruhu som este 3 tt chodila zohnuta
Ahojte kočky
Viem, že je to staršia téma, ale asi ma neminie operácia hernie (pruhu). Zajtra idem ešte k lekárovi v DE. Na SK som bola a vraj je to pruh a že by som mala ísť na operáciu. Nemám to veľké a vhodá by bola asi aj laparoskopia. Môžete mi napísať, aké veľké ranky ste mali, ako sa hojili resp. či ste si na ne niečo dávali (a po akom čase), aby sa lepšie hojili. Jazvy vám ostali veľmi viditeľné? Po akom čase vám vyberali stehy resp. mali ste vstrebateľné? Aký čas trvala rekonvalescencia, ako rýchlo ste mohli zase napr. športovať alebo dvíhať ťažšie veci (2-3 kg)? Po akom časte ste sa mohli začať sprchovať? Idú dovolenky a bojím sa, že deťom pokazím prázdniny. Po akom čase ste sa mohli kúpať na kúpalisku? Ak vás ešte napadne niečo, čo by mi pomohlo, tak napíšte. Začínam sa báť ☹.
Ahoj ja som rok po operacii na pruh a stale mam pocit ako keby som mala stale taku hrcu tam kde bol pruh a niekedy mi to az vidno mam take neforemne to brucho ,,neviem cim to je .. 😉