Ako dlho ste čakali na výsledky z kostnej drene?

16. jún 2022

Dobry deň, chcela by som sa opýtať, tí čo ste mali robenu trepanobiopsiu ako dlho ste čakali na výsledky? Mne prvé prišli za nejak 2 týždne ale ďalšie čo sú robené v MT tak na tie sa stále čaká. Prvé som mala negatívne ale to čakanie je strašné… dakujem za odpoved

magdalenkad
16. jún 2022

Naposledy mi brali vzorku pred rokom, to som čakala celkom dosť dlho, aj 2 mesiace to asi bolo. Ale predtým čo mi brali, bolo kratšie čakanie...

autor
16. jún 2022

@magdalenkad ak sa smiem opýtať prečo brali vzorku vám?

magdalenkad
17. jún 2022

Pretože nevedeli zistiť, prečo sa mi netvorí krv tak ako by mala..keďže všetky hodnoty stále klesali...A potrebovali stanoviť diagnozu.
Zlyhávanie kostnej drene, potrebná jej transplantácia...

espiridion
23. júl 2024

@magdalenkad dobry den mozem sa vas opytat.Nakoniec ste podstupili transplantaciu?Ja mam podobny problem.

magdalenkad
24. júl 2024

@espiridion našťastie nie a keďže mi často dávali transfuzie, tak oni potom moc nechcú davat na transplantáciu. Napokon som minulý rok podstúpila liečbu ryximiom a ten mi trochu pomohol. Nemám až také príšerne výsledky ako vtedy. Aj keď pomaličky už zase klesajú...

espiridion
26. júl 2024

@magdalenkad dakujem za odpoveď.Moj syn 8r.je v nemocnici uz 3 tyzdne.Po trapanobiopsii vylucili onko ochorenie.A diagnoza je pancytopania..biele aj cervene krvinky pod normou a dosticky hodnota 24.Teraz zacal brat liek Prednison.Ide o utlm drene po prekonani viruso v minulosti.Plus zrejme co den vytvori tak vlastna imunita nici.Spoliehame sa ze prednison pomoze.
@magdalenkad

magdalenkad
27. júl 2024

@espiridion dúfajme, že zaberie.
Ja som dlho užívala prednison, ale vôbec nezaberal.
Ale ja o okrem nízkych hodnôt trombocytov 8-20 som mávala nízke aj červené aj biele krvinky.
Až po tej infuzbej liečbe co som spomínala vyššie, sa hodnoty trošku navýšili. Trombocyty mam teraz okolo 40 už

espiridion
30. júl 2024

@magdalenkad Moj syn ma.hodnoty hemoglobin 78,cervene 2.4,biele ma uz ok 4,4 .Ale starosti nam robia dosticky tie klesaju a ma teraz 16.Imuno liecba v infuziach zda sa nezabrala a ani ten prednison co bral par dni a bez vysledkov.Tak mu dali Solumedrol 3 dni vo vysokych davkach.