Ahojte kto ste brali lieky pre anémiu ako dlho ste museli brať lieky?Ja som brala skoro celý rok a železo aj hemoglobín mi klesli ešte viac ,neviem s čoho mi kleslo dr.kazala po tel len že z 95 mi kleslo na 75 a ráno mám prísť 😒Užívala som tardiferon potom sorbifer ,a ja som si dávala melasu všetko čo obsahuje železo
Treba zistit pricinu klesania hemoglobinu. Ak je to len o nedostatku zeleza,tak sa po 3 mesiacoch uz ukaze zmena. Ja som mala 108, po 3 mesiacoch uzivania Globiferu uz bol 118, zasobne zelezo ale este nizke a o dalsie 3 mes. to bolo uz 127. Kamoske sa tiez tak po uzivani, po par mesiacoch zvysi,ked vysadi,ide to zas dole. Ale ak hemoglobin nereaguje na doplnky zeleza,tak tam bude iny problem. Niekde to zelezo permanentne stracas. Nejake traviace tazkosti nemas? Mne robili aj kolonoskopiu,ci nemam skryte krvacanie a Dr. hovoril,ze to sa vzdy robi pri stratach zeleza.
ja beriem zelezo non stop, s prestavkou mozno 1 tyzdeñ v mesiaci. Ako mi pride menzes, zacnem brat (kombinujem s ovocim s vysokym obsahom vitaminu C), pred ms dam par dni pauzu a potom znova. Vezmi si, ze zeny v produktivnom veku by mali denne dostat do tela 18mg zleza, muzi len 8mg, a velakrat to byva naopak, ze chlapi sa laduju masom a zeny na rastlinnej strave.Je pravda, ze strukoviny, melasa, cervena repa ci zelena listova zelenina obsahuju vela zeleza, ale je to zelezo no hemo a vstreba sa z neho len velmi male %, treba to jest v nazozaj mega davkach. Najlepsie sa vstrebava z morskych musli a vnutornosti, len kto by to jedol ze.....
Ja som brala Sorbifer-5rokov.Iné tbl.tiež skúšali,ale neznášala som ich.Z 27 hemoglobín sa mi zvýšil na 104.Nikde som nekrvácala,príčina nejasná.Až keď som prišla do menopauzy sa to ustálilo.Teraz,v septembri,som mala 107 hemoglobin.Na kontroly už nechodím,lieky neberiem.
@kavicka12 ja už beriem dva roky 2 tabletky sorbiferu