Dobry den chcem sa spytat ako dlho ste brali isotretinoin roaccutane ci aknenormin tí co ste ho brali? Akoze kolko trvala cela liecba dakujem
6 mesiacov ... No 25 týždňov
Pol roka ... Už nikdy viac !
9m
@mzov asi tú nádhernú pleť dosiahla isotretinoinom
@dominikaakinimod a zabral?
@mzov no ano. mala som celkom stastie, ze sa to ryhclo vyriesilo. ja som v puberte moc akne nemala. teda trochu ano.
po 20-tke sa mi obcas niekde robili take tie hrcky - cysticke akne. a to je hrozne, lebo to sa vstrebava aj niekolko mesiacov a hoji sa jazvou, nielen pigmentovou,a le aj hlbkovou. pri tom ojedinelom akne to nebolo tak vazne, cize neriesila som.
potom medzi 25-30r sa mi akne vyrzane zhorsilo a mavala som ho niekolko mesiacov. mavala som toto cysticke a dokonca mi cievy don zakrvacali, preto tie hrce boli namodrale, pripadne fialove. mala som najviac na pravom lici a brade. na brade jazvy nema,a le na lici ano. moja kolegyna mala znamu koznu dr. a objednala ma k nej. hned jak som prisla, hovorila, ze akakolvek ina liecba okrem Isotretinoinu moze byt zdlahava a nemusi byt vobec ucinna. a verila som, lebo sestra roky bojovala s akne ( nemala cysticke, ale povrchove a mala za seou koznu leicbu, ATB a aj Homeo leicbu,a j ozarovanie Bio lampou a nic ) . tak som zacala rat lieky. dr. za 2t odisla robit do Ciech, co mi hned povedala. potom ma prebral iny dr. taky total flegos. vysetruje pacienta od stola, pricom pacient stoji pri dverach. on recepty cez stol hadzal sestricke 😀 vyzeralo to fakt komicky. a ani mi krv nekontroloval, ze vsak aj tak budem mat pecenove testy zvysene. potom mi ich tusim pedina skontrolovala po liecbe.
a teda leicba zabrala a zostalo mi len zopar jaziev na lici, rovno v tej jamke, ale ked tvar konturujem, robi mi ten nevhodny tien flaky. no nastastie to nei je take zle.
a teda to uz je pekne davno, vsak si nepamatam kolko, musim vzdy preocitavat. mali sme vtedy stretavku zo strednej, asi po 10r. cize to bude 16r. var som mala dlho peknu, ale trosku sa mi zacala zhorsovat, halvne pred ms asi pred 2-3r. opyt cysticke akne na brade. nastastie sa to drzi na slusnej urovni a nei ej toho vela a tam sami ani hlbkove jazvy nerobia,a le pigmentove ano.
chodili sme s dcerou na kozne, z ineho dovodu a nic nezaberalo, akrem maste Duac, ale to sa nemoze podavat stale. mala som Differin, ale len kratko. nezaberal, tka mi ho zmenila,a le liecba retinoidovymi mastami by mala byt dlhsia, aby sa dostavil ucinok. naposledy mi ho dala znovu,a le mala som po om velmi dehydrovanu plet. potom som mala Skinoren. tiez nic. a teda ten Duac. v rovnakom obdobi,a ko Duak som zacala pouzivat aj AHA+BHA domaci chem. peeling a plet sa mi zlepsila, resp. ta brada. obcas je to horsie, obcas lepsie,a le pred ms znovu pouzijem Duac, jednorazovo a akne sa mi skludni a vyhoji sa bez toho,a by mi tam zostala hrca v kozi. to teraz pouzivam teda len pred ms a fakt akne nemam vela, len je riuikove, lebo je casto cysticke. takze plet je v slusnom stave.
Zabral ako jediná liečba ....
Dobrý deň za aký čas sa vám začalo akné zlepšovať, dcéra berie 5-6 týždňov isotretinoin a zdá sa mi.akoby to bolo ešte horšie. Ďakujem za pomoc
@alzbetka71 na zaciatku sa to moze zhorsovat. mne dr hovorila, ze zhirsenie trva tak 2m
Kamarátka ho brala vyše pol roka