Ako dlho ste boli na pandemickej PN?

kikushka83
14. jan 2021

Ahojte, ako dlho ste boli na pandemickej pn z dovodu pozitivneho testu? Ja som bola pozitivne testovana 4.1.2021, dnes je to 10den a priznaky mam stále. Posledne 3 dni ma priserne bolia krize a taha sa mi to dole na nohy, strata cuchu a chuti a ktomu nadcha. Na ako dlho ma moze doktorka vypisat? U vas kolko trvali priznaky?
Za odpovede vopred ďakujem ☺️

ninusa221
14. jan 2021

Ked mas dobru doktorku tak ta výpise za hocičo mamina bola doma celí december. 🙂

dominushka23
14. jan 2021

svokra je uz mesiac pozitivna, uz bola 2x na testoch a stale pozitivna, tak je stale na PN....moja mamina bola 3tyzdne na PN v Novembri koli Covidu

jessicai
14. jan 2021

Bola som doma 10dní od testu. Lekárka povedala, že bolesť hrdla a nádcha nie sú príznakom covidu a ukončila mi pandemicku PN

kika831
14. jan 2021

@dominushka23 pozitivna moze byt este dalsie 2 mesiace. Pokial 3 dni za sebou nepocituje problemy tak by sa mala PN ukoncit. Info mam od lekara

kika831
14. jan 2021

@kikushka83 strata chuti a cuchu nie je prekazka na vypisanie- ukoncenie pandemickej PNky. Ak pacient 3 dni po sebe nepocituje zdravotne komplikacie tak je vypisany z PNky.

dominushka23
14. jan 2021

@kika831 ano to my velmi dobre vieme, ale hygiena jej vzdy nariadila dalsiui karantenu

mogaa
14. jan 2021

@kikushka83 ono je to indidivuálne, záleží od tvojej doktorky....ale strata čuchu tvrvá niekedy aj pár mesiacov a ľudia s tým normálne fungujú....pokiaľ si nemala ťažký priebeh a máš do rokov tak doktorka ti PN už môže ukončiť.....pri pretrvávajúcich horúčkach alebo silnom kašli môže doktorka nariadiť ďaľšie vyšetrenia ako napr RTG a PN pokračuje ďalej....

monkabohdalova
14. jan 2021

@jessicai ja som tak isto pochodila

jakoma
14. jan 2021

@kikushka83 manzel bol asi 20 kalendarnych dni.. ked sa citil zdravy a mal negativny test,ukoncil PN.. ak by ho v stave v akom bol na 10. den PN niekto (lekar) posielal do roboty,nesiel by, co by tam chory akoze robil..

luccija
14. jan 2021

@kikushka83 je to to tvoja vec poznam ludi, ktori boli doma aj 3,4 t a mali len nadchu to vobec neznamena, ze po 10 dnoch musis byt fit a ukoncit PN.js mam uz po karantene a stale som ako zbity pes unavena a to sme ani teploty nemali.Poznam ludi, ktori ukoncili PN a do par dni boli zase doma, lebo nevladali

luccija
14. jan 2021

@jessicai tak to by som si nenechala a lekarka nema na to pravo mas byt min 3 dni uplne fit

luccija
14. jan 2021

@jakoma kto mu robil test obvodna?ja tomu nerozumiem ved sa hovori, ze clovek sa uz nema dat testovat, lebo vychadza este dlhodobo pozitivny

lucia0603
14. jan 2021

@luccija no ved prave mne konci dnes karantena a nikdo ma nebude testovat proste ked mi je dobre tak mi konci pn ze ma nebudu 90 dni testovat

ettella
14. jan 2021

Od 14.12. do 4.1.. mala som horúčku 8 dní, potom ešte asi 4 dní zvýšenú teplotu a bolesti kĺbov.

jessicai
14. jan 2021

@luccija našťastie som nikoho nenakazila v práci. Dúfala som, že majú pravdu, že po 10dnoch je človek neinfekčny aj keď môže byť ešte dlhšie pozitívny.

luccija
14. jan 2021

@jessicai ale ano ja nehovorim, ze si este bola infekcna, ale viem ako sa clovek citi, ked je chory uboleny praveze mna este lekarka nahovarala, ze sa nemam ponahlat

jakoma
14. jan 2021

@luccija hygiena ho poslala na kontrolny

dzejn80
14. jan 2021

@kikushka83 ja som bola mesiac