Ako dlho som infekčná?

13. júl 2022

Ahojte mám 19 ,r bývam ešte s rodičmi a minulý týždeň som sa nakazila covidom začalo mi byť zle čo štvrtok v piatok som robila test vyšiel pozitívne takže od štvrtka som zavretá v izbe a samozrejme nevychádzam aby som nenakazila niekoho..neviete mi poradiť ako dlho ešte musím byť izolovaná? Nemám už príznaky a začína mi už hrabat v tej izbe .

ms_green
13. júl 2022

V skratke: Kým máš pozitívny antigénový test.

autor
13. júl 2022

@ms_green spolužiačka ho mala pozitívny mesiac..

ms_green
13. júl 2022

Tak.. Budeš doma mesiac. Ja som ho mala pozitívny 9 dní. Príznaky som mala len 4ri dni.

lkll
13. júl 2022

Ked budes uz uplne bez priznakova

inga93
13. júl 2022

Izolácia trvá po dobu 5 dní od dátumu odobratia vzorky biologického materiálu s pozitívnym výsledkom alebo odo dňa objavenia sa prvých klinických príznakov ochorenia u osoby, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín tejto doby u osoby nevyskytli príznaky znemožňujúce pracovnú činnosť. Pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie vyskytli klinické príznaky ochorenia COVID-19, izoláciu ukončuje ošetrujúci lekár.

autor
13. júl 2022

@lkll už som..už tri dni nemám žiadne príznaky..

lukbe
13. júl 2022

Ja som práve chorá,sestrička mi povedala,že 5 dní karanténa,po piatich dňoch môžem aj vonku,ale s rúškom ešte 5 dní,samozrejme,ak nebudeš mať príznaky.

katulienkax
13. júl 2022

@ms_green hlupost nikde nevyzaduju test po prekonani, rata sa neinfekcnost ked uz nema priznaky, ale aj toto je velmi diskutabilne, lebo napriklad moj muz kasle uz mesiac po ani nevie po com (netestoval sa) , ale nikto iny ten kasel od neho nedostal

ms_green
13. júl 2022

@katulienkax Hovorím z vlastnej skúsenosti. To, že nikde nevyžadujú test je síce pravda, no ja osobne by som teda nebola nadšená keby prišiel do práce človek ktorý má stále pozitívny antigénový test (t.j jeho telo stále aktívne produkuje látky ktoré sa produkujú len ak je telo akútne napadnuté). To, že nemáš príznaky neznamená že nie si infekčný. Áno, si menej infekčný ale stále si. U nás v robote je človek na home office pokiaľ nemá znova negatívny test ale to je asi individuálne a závisí od zamestnávateľa.
Plus teda, kúsok ktorý tu predo mnou niekto poslal hovorí o tom, že karanténu ukončuješ ak nemáš klinické príznaky. Kašel je klinický príznak.
To, že to "nikto nedostal" môže byť ale nemusí. V mojom okolí sa vyskytli prípady kedy človek "už nemal príznaky" išiel na oslavu a viac ako polovica prítomných dostala.

lkll
13. júl 2022

Tak uz by si mohla

bubbinaa
14. júl 2022

Urobila by som si na tvojom mieste test, veď uvidíš aký vyjde, osobne budem pokojnejšia keby som niekam išla, tak s negatívnym testom, aby som proste bola kľudná, že nič neodovzdám niekomu ďalšiemu.

adramb
14. júl 2022

Ja presne to isté,od nedele zavretá v izbe,úplne som fit,ráno som už chcela ísť von,ale pre istotu som si urobila test a bummm,hneď vyskočila pozitivita.Už je to beznádej,dnes sme mali ísť na dovolenku.