icon

Ako dlho po masáži ste cítili úľavu?

3. okt 2022

Bola som dnes na prvy krat masazi a zaujimalo by ma kedy by som mala pocitit ulavu ?

evica17
3. okt 2022

Akože skrz bolesti chrbtice ? To musíš dlhodobo chodiť , po svojej prvej masáži som cítila všetko len nie úľavu.

autor
3. okt 2022

@evica17 ano kvoli bolesti chrbtice , resp. pricviknuty nerv a celkovo pretazena chrbtica....neviem preco myslela som ze ulavu pocitim hned :D ale momentalne sa mi zda ze je to skor horsie...a po kolkych razoch si teda citila ulavu ?

slovenka753
3. okt 2022

Ja nemám žiadne problémy chodím skôr len tak preventivne. Ale také to uvoľnenie cítim až na druhý deň. Často ma z toho boli hlava.

eeffka
3. okt 2022

To si mala ist na rehbilitaciu nie k maserovi, ja chodim na masaz a nic mi nie je a citim 2dni

autor
3. okt 2022

@eeffka bola som u velmi dobrej fyzioterapeutky....taktiez to nebola klasicka masaz. A co citis 2 dni ? bolest ?

shannarourk
3. okt 2022

Ak nie si zvyknutá na masáž, určite na noc odporúčam dať Paralen. Masér ti totižto rozhýbal aj také svaly, ktoré bežne nepoužívaš a teda môžeš mať aj svalovicu.
Masáž nie je jednorázový liek, ale aby zmizli problémy, je potrebné chodiť na masáž pravidelne (aj každé tri týždne) a pohyb. A ten nie hocijaký, ale potrebuješ hýbať opäť s tými svalmi ktoré robia problém. Najlepšie keď ti fyzioterapeut ukáže ako a čo máš precvičovať. Je to pár minútová záležitosť denne.

autor
3. okt 2022

@shannarourk fiha, vdaka to som nevedela...no ja som si to nepredstavovala ze hned bude dobre, ale ze po kazdej masazi sa budem citit lepsie . Momentalne cvicit moc nemozem lebo si to praveze tym zhorsim. Ak tieto masaze nepomozu tak si dam nejaku individualnu fyzioterapiu a tam mi snad poradi aj nejake cviky vhodne pre mna.

luccija
3. okt 2022

Budes sa citi zajtra velmi unavena a budes mat svalovicu daj si liek a vela pi vody.Ja idem na masaz vzdy vecer a na 2, 3 den som ako zbity pes.Ulavu ucitis az po case.Mozno by bolo fajn dat si lieky na uvolnenie svalstva Guajacuran je bez predpisu dava sa na noc.Pricviknuty nerv nie je sranda...

autor
3. okt 2022

@luccija vdaka...guajacuran nemozem lebo kojim, navyse je na predpis nie ? no s tym nervom to mam take chronicke, raz je to horsie raz lepsie...

yoxinka
3. okt 2022

V 80% prípadoch, keď mi fyzio zasiahol do “systému”, mala som oveľa väčšie bolesti a celkovo to môže neskúseného aj vystrašiť. Ale tak po troch dňoch to bolo ok. Na to ťa ale majú upozorniť. Rehabilitujem takmer dva roky aktívne, takže skúseností habadej. Neviem, aký máš konkrétne problém, ale ako môj fyzio hovorí, chronický stav sa nedá riešiť masážou, treba cvičiť. Ja mám prasknutú platničku a ochrnutý nerv k tomu … čistá slasť … masáže mi pomáhali tak na týždeň. To proste nie je riešenie v takých horších stavoch.

luccija
3. okt 2022

Bol bez receptu neviem ako teraz...aj zelezo bolo bez receptu uz zase treba...tak si daj magnezium a b vitsminy, milgammu N

surama
3. okt 2022

Ulavu citim hned, ale uplne top po 2 dnoch. Ale moj maser ma naprv celu ponaprava a az tak masiruje.

autor
3. okt 2022

@yoxinka ved ano ale najprv si to treba dat do poriadku kedze cvicenie mi to len zhorsuje momentalne...

yoxinka
3. okt 2022

Ok, tak v tom prípade predpokladám, že si bola u fyzio a tá ti robila nejaké mäkké techniky, prípadne nejaké uvoľňovanie alebo také voľačo. To nie je masáž! Po takýchto “zákrokoch” som mala občas aj modriny. Na pocit akoby straaaaašna svalovica a taká celková boľasvost. Len fakt záleží, čo presne s teboz robila, tých vecí je xy, čo sa dá robiť ľuďom, keď ležia fyzioterapeutovi na stole.

jjanulienka
3. okt 2022

Podľa toho ako veľmi zle to bolo 😅naposledy som sa cely deň nevedela zhlboka nadýchnuť ako ma pichalo na hrudi dobre mi to rozmasrioval a preslo ma to v noci. Inak väčšinou cítim úľavu hneď. Záleží aký to je masér.

eeffka
3. okt 2022

Skor svalovu unavu, nie je to boleat.

nwnw
4. okt 2022

Zalezi od masaze. Niekde su to vyhodene peniaze. Som par krat bola u chiripraktika a ked prestala ta bolest z masirovania, tak bolo lepsie a celkovo lepsia hybnost asi tyzden po masazi.

autor
4. okt 2022

@yoxinka Ano bola som na makke techniky + pridala nejake prvky z reflexnej masaze tusim tak to nazvala, snazila sa to prisposobit mojmu stavu. Na druhy den sa uz citim celkom dobre kes porovnam so vcerajskom 🙂 len som sa zlakla vcera ze som si zaplatila masaz a len mi bolo horsie 😄

yoxinka
4. okt 2022

Nie, nie, to je ok. Ja som občas ako zbitá po tom. Len to chce pravidelnosť a hned keď sa ti bude dať, tak cvičiť. Mám vyše 10 rokov problémy s chrbtom a ozaj jediná cesta, ako to dať dokopy, je pohyb a cvičenie.

simca06022011
4. okt 2022

zalezi od masaze a konkretneho masera/fyzioterapeuta, su taki, po ktorych as citim ako zbity pes par dni, doslova a potom sa to normalizuje a tam teda ja viac nejdem, a potom taki, kde po masazi som ok, unavena, dospim doma a potom som ako novy clovek... Jeden ide teoriou masaz musi boliet, druhy inou. Kazdy "pacient" to tiez ma rad inak. Spravidla do tych 3-4dni ma prestalo vsetko boliet po tych najvacsich drvicoch, niekedy este modriny sa mi museli zahojit. Je to uplne v pohode po masazi byt na tom kadejako ale nie niekolko dni.
Mne najviac pomohla kombinacia cvicit a masaze, zo zaciatku som chodila kazdy tyzden, potom kazde dva.

autor
4. okt 2022

super 🙂 dakujem vsetkym za rady. Urcite zacnem cvicit az bude na tom chrbat lepsie.