Ako dlho po liečbe Isotretinoinom sa nemôže ísť na slnko?

21. apr 2023

Ahojte cca o 2-4 týždne mám končiť liečbu isotretinoinom. V polovici júna idem na dovolenku. Chcela by som sa spytat ako dlho po liečbe sa treba vyhýbať slnku? Ďakujem

kacernakokse
21. apr 2023

Priznám sa, že nie som si úplne istá odpoveďou, ale podľa dostupných informácií, nie je potrebné vyhýbať sa priamemu slnku po ukončení liečby. Ale nikde to nebolo takto doslova uvedene. Všade sa uvádza, že sa treba vyhýbať slnku len počas užívania. Každopádne pokožka môže byť po užívaní nejaký čas citlivejšia. Keby je to na mne, dala by som si 50spf a snažila sa nevystavovat slnku celý deň, ale nijak extra by som to nehrotila.

anita6666
21. apr 2023

Na slnko môžeš ísť,ale cielene sa neopekat + 50spf

autor
21. apr 2023

Ani mesiac po dobrati sa nemôžem opaľovať ?

domiklik
21. apr 2023

Predpokladám, ze ten isotretinoin berieš na nie zrovna ľahké akné, predpokladám, ze ti ešte zostali nejaké fľaky po akné... Úprimne tvar by som si neopalovala vôbec, pokiaľ netúžis po pigmentových flakoch, 50ka samozrejmost... Celkovo sa opaľujem do 10 a po17...

michaelamichelle
21. apr 2023

Mne povedal lekár, že ešte mesiac, dva to je v tele, a teda reaguje aj na vedľajšie účinky. Max tri… Podľa mňa, keď sa natreš 50+ faktorom, nič sa nestane. Treba sa len chrániť a nepodceňovať či neflákať ochranu. 🙂 Bude to fajn, uvidíš. Nenechaj si pokaziť dovolenku. Keď si zodpovedná a dôkladná, nie je problém.

autor
22. apr 2023

@domiklik ja si tvar skoro nikdy neopalujem,skôr som myslela telo, na tvar si dám spf 50 a možno aj makeup 😁

evinka400
22. apr 2023

Mne povedali, ze minimalne dva mesiace po dobrati, koza je este krehka a moze zareagovat na slnko neprirodzene a take osetrenie laserom az po pol roku.

domiklik
22. apr 2023

Tak to by som sa nebála, samozrejme v norme...