Ako dlho platí výmenný lístok?

4. dec 2023

Ahojte, prosím Vás viete o nejakom obmedzení platnosti výmenného lístka k lekárovi?
Legislatívne by to obmedzené byť nemalo (ak máte inú vedomosť, budem rada), no marí sa mi si čosi z dávna že po pol roku poisťovňa odmieta preplácať lekárom úkony. Stalo sa Vám niečo také/odmietli Vás vyšetriť?
Mám lístok cca trištvrte roka

pleby
4. dec 2023

Toto zaujíma aj mňa.. Tak sa pripnem.

miggy
4. dec 2023

Tak na to by som sa pozrela 🙈 vo februári som sa objednávala na vyšetrenie kvôli nie najideálnejším výsledkom a idem tam vo štvrtok. 🙈

nelca84
4. dec 2023

Pochybujem, ze to ma nejaku "platnost". Ved k specialistom sa bezne caka pol roka aj rok na vysetrenie. Ak si objednana, tak nevidim problem. Si objednana? Ci susis doma tristvrte roka listok a teraz sa chces objednat?

melanta
4. dec 2023

Nemá. Ak dnes dostaneš lístok, objednáš sa a termín dostaneš až za pol roka, tak nie je dôvod, aby lekár neakceptoval pol roka starý lístok. Ale ak dnes dostaneš lístok, vykašleš sa na to a ideš sa objednávať o pol roka, tak potom by som to videla na mieste, že to lekár neakceptuje a chce, aby aktuálny stav a potrebu odborného vyšetrenia najprv posúdil všeobecný.

alenah31
4. dec 2023

ja mám výmenný lístok vystavený teraz 7.11.2023 a termín u imunológa som dostala na budúci rok 10.12.2024 - za viac ako rok.....by som sa na to pozrela, aby mi neplatil!!!!

bobo2433
4. dec 2023

Ja som sa.na to viac x pýtala a každý mi povedal ,že to platnosť nemá.

ivangeline
4. dec 2023

Tiez povedala..ze platnost nema. ;D Rok dozadu som mala vymenny k orl a sa stazovaal dr,ze vsak uz som vam raz vystavila... ;D ;D ;D

brezza
4. dec 2023

Maleho som objednavala na urologiu a pediatricka mi hovorila, ze tri mesiace plati vymenny. Gynekologicka mi davala na sono prsnikov a vravela mi, ze 6 mesiacov. Potom sme davali synovi nove okuliare a prisli sme tam s listkom po mesiaci a poslali nas k ocnej pre novy, ze nemoze byt starsi ako mesiac. Tak asi ako co.

aniele
4. dec 2023

Mne vystavila alergologička na reumatológiu lístok koncom októbra. Trvalo mesiac!, kým som zohnala lekára, termín 7. 10. 2024. Potom mi napadlo zavolať na Bory. Tam ho mám na 30. 1. 2024. Vždy sa pýtali, či mám výmenný lístok. Tak uvidím, čo povedia 😀, keď prídem.

dulazh
4. dec 2023

@alenah31 to idete rok cakat?Toto sa moze stat len na Sk.

autor
4. dec 2023

Dámy, ďakujem za odpovede.
Tie, čo ste naznačili, že kto sa neobjedna hneď tak sa na to zákonite vykašľal, tak vedzte že občas sa nedá aj z objektívnych príčin a zrovna k tomuto doktorovi sa neobjednava, ale sa chodí vystáť rad (ak by sa aj objednávalo, termín by som musela rušiť, hoci stav vyzadujuci vyšetrenie pretrváva).
Urobím tak ako som plánovala, radšej zavolám a spýtam sa či budú výmenný lístok akceptovať 🙂
@brezza presne pre toto sa pýtam, ďakujem 😊

miriam11
4. dec 2023

Výmenné lístky majú čas neobmedzený

alenah31
4. dec 2023

@dulazh presne ta. A napísala si moje meno kdesi bokom, že keď sa niečo náhodou uvoľní vopchá ma tam. Nakoľko ide "len" o doplňujúce vyšetrenie k mojej hlavnej Dg. (som onkopacient) neriešila som to nejako extra.

dulazh
4. dec 2023

@alenah31 no tak mate moj obdiv.Ja by som urcite riesila inde,hladala riesenie prave preto,ze ste onkopacient.Drzim palce a vela,vela zdravia prajem.