Dcéra je pozitívna a my ako rodina nie sme ešte zaočkovaný ako dlho musíme byť my v karanténe a kedy musíme ísť my na pcr?
hej, tak ako píše
@mogaa PCR nie je povinný, ale karanténa trvá 10 dní alebo viac. podľa príznakov dieťaťa, či vašich. avšak ak nie ste očkovaní, na vašom mieste by som šla na test, pretože je viac než 80% pravdepodobné, že budete pozitívni. potom budete mať polroka pokoj od testovania. ja by som test určite podstúpila.
Najideálnejšie bude ak zavolas na hygienu v tvojom meste. Povedia ti aj to či máte ísť na test alebo netreba a či platí pre vás termín karantény ktorý má aj dcéra.
@panelacikova Očkovanie neznamena že sa nekaziš ale že mas ľahší priebeh. Čiže u mna to bolo len dva dni kašeľ a ma bolela hlava. Deti sú ešte stále k.o silný kašeľ hlieny mali aj horúčky.
Dôvod testu bol ten istý ako píšete. Pól roka budú mat deti od testovania pokoj pretože ich pediatricka pri chorobe vyžadovala max 72 hodín starý ag test
@dominika7990 nie som blbá, veď toto viem odkedy začali vôbec očkovať. nepochopila si ma. tým som myslela, že pokiaľ nie je očkovaná a teda nemá GP, tak prekonanie potvrdené PCR testom jej nahradí očkovanie - GP. ja sama som bola dnes na testy aj s dcérou, tiež máme nejaké príznaky a boli sme s pozitívnymi, bohužiaľ.... (som očkovaná).
Dievčatá, aj ja sa spýtam, nebudem zakladať novú tému.
Ja som od nedele chorá, v utorok som stratila čuch chuť, urobila som si domáci AG test a vyšiel pozitívny aj mne aj mužovi, dcére nie. Dnes sme šli na testovanie ale len na AG .. teraz čítam že do karantény môžme ísť až keď máme pcr test? To budeme musieť ísť znova na testy? Ďakujem
Nikto nemá právnu povinnosť sedieť doma ako väzeň. Kľudne môžte žiť ako ľudia, nie ako zvieratá v klietke.
@94misicka94 do karanteny ides aj pri pozitivnom antigen teste. Len ak niesi ockovana a chces covid pass o prekonani potrebujes mat urobeny PCR, antigen nestaci. Ak vyjde pozitiv mas po prekonani 180 dni pokoj od testovania.
@dzina007 Mne povedal dr že nemusím na pcr keď je pozitívny antigen keď vlastne som už v systéme ako pozitívna aj mi z NCZI prišla karanténa po antigene
@dominika7990 ano ved v systeme ste ale covidpass sa vydava len na zaklade pozitiv PCR
@dzina007 je..ne má… hlavna vec ze včera som sa na to pýtala hygienika na infolinke 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@dominika7990 ak budeš chcieť ísť napríklad nasledujúcich 180 dní do zahraničia alebo do reštaurácie vo "farebnejšom" okrese, bude ti výsledok AG na dve veci. ani jedna z nich nebude priepustka tam, kam potrebuješ...
@lea_4441 budete v karantene od jej prvých príznakov alebo pozitívneho testu 10 dní, ak sa najskôr 5. Deň dáte otestovať a test bude negatívny, na 7. Deň vy môžete ukončiť karantenu. Ak sa v priebehu objavia u niekoho z vás príznaky a bude pozitívny PCR test, karanténa sa vám predlžuje od tohto dátumu o ďalšich 10 dní.
@lea_4441 na PCR vám príde termín, na korona.gov pri prihlasovaní uveďte presný dátum PCR, kedy bola dcéra. zvyčajne na 5.-6.deň prideľujú potom termíny. podľa výsledku buď budete v novej karanténe alebo dotiahnete tú pôvodnú s dcérou