Ahojte,s muzom sme boli v uzkom kontakte s covid pozitivnym v utorok. Pcr sme mali v piatok,ja pozitivna,on negativny.Nic na sebe nepocitujeme.Dokedy mam trpnut kedy sa to prejavi? Mali ste to niekto podobne?
Ahoj, to vas hned aj objednali na pcr po troch dnoch?
Nas objednali az na 10den . A to mame pozitivneho doma.
U nas boli pozitivni uplne bez priznakov.
U nás doma sme mali priznaky na 5-6 deň. Na 5 deň mali všetci pozitívny pcr test, ale ja negatív a na ďalší deň som mala príznaky . Teda deň po negatívnom teste.
Do týždňa by sa malo prejaviť. Ale napriek tomu, že si pozitívna, nemusíš mať príznaky... Držím palce, aby si bola ten pripad🙏
Zienky ,ja mam priznaky od rana. Vo stvrtok a piatok som bola s pozitivnou osobou,uz je izolovana. kedze mam od rana priznaky, PCR na ktory den by mal ukazat pozitivitu?
Ak si pozitívna a nemáš žiadne príznaky máš byť v karanténe 10dni od potvrdenia pozitivity a potom už si voľná.. aspoň tak som to pochopila ja.. inkubačná doba je 5-7 dni ale zase nie každý má príznaky..
Ja na 5 deň
Ja som s danym pozitivnym bola v podstate v nedelu. Manzel bol aj v pondelok(uz zacali priznaky),utorok. Mne prisiel vysledok rychlo,tak sme sa ani neoddelili. Nasa teoria bola,ze ked som ja pozitivna,tak urcite bude aj muz. Ze to zrejme schytal a sprostredkoval mi to. Teraz budem asi trpnut celych 10 dni.
Môžeš byť celú dobu uplne bezpríznaková, ale rovnako sa ti môžu objaviť príznaky 7-10deň od nakazenia...je to veľmi individuálne...ak schytáš nálož, telo bojuje a vírus sa nemá kedy množiť....ak je silná imunita, môže si s ním poradiť a zničiť ho, zároveň môže byť "remíza" čiže imunita bojuje a nedarí sa jej vírus zlikvidovať ale zároveň sa ani nemnoží...v tých rýchlom prípade imunita nevie ak bojovať a vírus sa množí....potom záleží ktorý orgán napadne - môže to byť hlava(aj mozog), plúca, obličky, čokolvek...tak sa prejavujú aj príznaky.....veľa ľudom sa začali príznaky až ku koncu inkubačnej doby na 9-10deň, telo dovtedy vírus zvládalo a zrazu sa začal prejavovať....známa mala príznaky od 3dňa len veľmi silné bolesti hlavy, tie jej trvali 3týždne.....krvný obraz mala rozhádzaný aj po 3mesiacoch.....je to veľmi individuálne, je to vždy lotéria, lebo ani opakovaný aj opakované nakazenie môže mať uplne odlišný priebeh ako predchádzajúce.....
@lily14 na 5.den od kontaktu?
Ano
@marci987 pri tom Alfa variante to bolo 3-5deň od nakazenia, teraz pri delte že je to skôr, údajne už od druhého dňa....ale ono to záleží od množstva mutácie kaú ten pozitívny schytal....lebo ak má nízku nálož, tak nakaziť nemusí nikoho.....čím vyššiu nálož schytá, tým je infekčnejší.....ale stále sa nevie zistiť infekčnosť....to že má niekto vírus na sliznici(čo má každý pozitívny), nemusí hneď znamenať že človek je infekčný...ono je to ako s chripkou....tiež ak má niekto chripku a si s ním v miestnosti, ten vírus automaticky máš a pritom jednoducho neochorieš....ale stačí že sa stretneš so susedom ktorý má chripku a máš ju ja ty...ono vírusy sú nevyspytateľné......nemusíš sa nakaziť a môžeš.....ja verím že s vírusom sme sa už museli stretnúť všetci, niekto v menšej miere, niekto vo väčšej miere....väčšina predavačiek bola buď bezpríznaková alebo jednoducho imúnna a nenakazili sa....teraz robím v potravinách, tie baby tam nosia rúška pod nosom a jedno chirurgické rúško majú aj 2 týždne....takže ich ochrana minimálna...niekto sa chráni ako sa len dá a aj s respirátotom sa nakazí a skončí v nemocnici na ventilátore......je to jednoducho lotéria....
Berte vsetci vit. B komplex, budete o par dni v pohode 🙂
@anonym0001 nie nahodou D? Ci B je nejaka novinka?
😂 novinka urcite, nie. Je to halierova zalezitost, ale je zakladom pre imunitu. Vyskusaj, uvidis.
Takze moj pribeh 14.10. kontakt s pozitivnou osobou, 20.10. (streda) doobeda pcr test negativny, v ten isty den vecer bolest chrbta, teplota, stvrtok to iste teplota, bolest chrbata, piatok 22.10. to iste, tak som sa doplazila na antigen negativny, sobota nedela bolest chrbta strata cuchu, chuti, pondelok 25.10. pozitivne dva antigeny, 26.10. pozitívne PCRko. Cize pozitivny vysledok mi ukazalo az na 11den po kontakte s pozitivnou osobou. Dcere vysiel pozitivny pcr az na 12ty den.
@ninakajka no vyborne
Kde to všetci beriete ten covid ? My sme nemali a to sa nijako nebránim a stále sme medzi ľuďmi, decka v skole a to sme skôr bezruskovci