Ako dlho mám ostať v karanténe?

natalka1919
10. feb 2022

Ahojte, bola som dnes na antigenovom testovani a výsledok ma dosť prekvapil. Som pozitívna. Nikdy predtým som nebola pozitívna a tých testov som absolvovala dosť vela, som 2krat zaočkovana pfizerom. Príznaky nemám žiadne, len cítim taku väčšiu únavu na sebe. Zajtra rano o pol 9 idem na PCR test. Chcem sa opýtať, dokedy mi platí karanténa, ak sa zajtra pozitivita potvrdí? Dakujem.

ingush616
10. feb 2022
vlucifuk
10. feb 2022

@natalka1919 Mojej lekárke som nahlásila výsledok pozitívneho PCR testu a ona rozhodla, že mám karanténu najmenej 5 dní s tým, že deň testu bol deň 0. V tomto sa ale lekari rozchádzajú, niektorí berú deň PCR testu za 1.deň karantény. Keďže som bola v pohode, po tých piatich dňoch som šla do práce.

susedka
10. feb 2022

@natalka1919 ja som karantenu skoncila pred tyzdnom .... v nedeľu rano som sa
testovala doma, vysla som pozitivna, v pondelok poobede som isla na PCR. V pondelok rano som volala svojej obvodnej a ona mi ratala karantenu od nedele ked som vysla pozitivna doma na samoteste .... kamoske zase ratali od dna kedy bola na PCR. Karantena je 5 dni ak sa citis dobre po 5 dnoch sa ukonci ale následne este týždeň musis vsade chodit s respiratorom .....