Ako dlho majú účinok lieky na tlak?

10. apr 2023

Ako dlho trva ucinok lieku na tlak?Beriem kazde rano lieky na tlak, avsak vzdy pred meranim mam tlak cca 130/80 pulz 65, ked si dam lieky tak pocas dna mam tlak cca vacsinou 120/75 pulz 70 ale nieje mi dobre, bude to asi vedlajsi ucinok ale som taky ako otapeny a je mi mdlo, ked sa postavim z postele alebo zo stolicky tak sa mi hlava toci a citim tlak do hlavy..Chcem sa teda opytat ze ako dlho trva ucinok ze ci ten merani tlak pred tabletkami jr este kvoli liekom alebo nie. Alebo ci mam skusit nebrat lirk a aky bude tlak?Lebo po liekoch mi je cudne proste som zoslabeny..A lieky beriem uz dlho.

autor
10. apr 2023

Este dodam ze vzdy ked uzijem lieky(rano) tak potom do tej 15:00-16:00 som proste oslabeny, je mi na nic, a vecer uz som v pohode asi ked tie lieky odzneju..

janinah
10. apr 2023

Tu nenájdeš lekára internista a keby aj,tak nik ťa ako pacienta nepozná a nevysetril.Takze toto je otázka na tvojho dr.Všetko ostatne budu len dohady.A určite svojvoľne neprestat brat liek.

mogaa
10. apr 2023

Lieky na tlak ti ale nedali pri tlaku 130/80....oba tlaky aj ten pred liekmi aj ten po sú ok, ale je to dobrý tlak len vďaka tým liekom na tlak....samozrejme každý liek má aj vedľajšie účinky a na každého môže pôsobiť inak.....treba povedať o tom lekárovi a ten zhodnotí či skúsi liek zmeniť alebo zváži že prínos je väčší ako nežiaduci účinok na teba(tá slabosť)...každý liek ostáva k krvi v menšom množstve ešte určitý čas po dobratí(teda má menší účinok), pri niektorých liekoch to môže byť pár dní až pár týždňov, samozrejme účinok je už pri tom množstve minimálny....

mamina7070
10. apr 2023

chod za lekarom co ti predpisal lieky na tlak nech posudi pokracovanie liecby resp upravu davky
130/80 je dobry tlak

viestta
10. apr 2023

Treba ist k doktorovi, bud zmeni lieky alebo davkovanie. Ked beries lieky raz za 24 hodin, tak ucinkuju 24 hodiny, do dalsej davky.