Ako dlho je platný test zo slin?

4. dec 2021

Nikde som to nenašla.Idem na jednu súkromnú kozmeticku kliniku na ošetrenie do ba a tam majú teraz režim otp.Kedže zo zdravotných dôvodov nemôžem ten klasický rýchly vyter a tento sa robi len v sukromnom labáku.Ked som tam volala tak na recepcii kliniky mi ani oni sami nevedeli povedať ako starý treba test ževraj sa to stále meni.Tak teraz ozaj neviem čo a ako.Pretože som objednaná na utorok ale až za 2 tyždne.Na test by som mala isť v piatok lebo cez vikendy ich tam nerobia a výsledok bude do 24 hodin.Máte s tým niekto skusenosť či lekari beru aj tieto testy zo slin a či ešte v utorok ak tam pôjdem bude vôbec ten test ešte platný

dzina007
4. dec 2021

ak je to slinny PCR test tak 72 hodin...

e1i
4. dec 2021

@dzina007 ale 72 h od odberu cize ak pojde v piatok, plati do pondelka

autor
4. dec 2021

@dzina007 ano ten.Len hovorim že problem je som objednaná na utorok takže najskôr sa dostanem na test v piatok lebo cez vikend ich nerobia a výsledok budem mať v sobotu do 24 hodin.Takže aj keby sa výsledok ráta od soboty utorok je už vlastne 4 deň takže ktovie či mi vôbec bude platiť a tým padom či ma zoberu.Keby testuju aj cez vikend tak no problem

dzina007
4. dec 2021

@e1i inak to je strasne na prd vymyslene ked si vezmeme ze kamoska cakala na vysledok PCR 56 hodin. 🙄

autor
4. dec 2021

no asi to vymyslim len tak že sa dám preobjednať na stredu a rovno po sviatkoch a bude pokoj.To ma prekvapilo sukromne labaky a nemaju to vôbec poriešene ani cez vikendy a pritom to nestoji pár šupov

e1i
4. dec 2021

@dzina007 muzov bratranec bol v piatok a vysledok mu dosiel v pondelok. Cize ani by mu to nebolo nic platne ale on bol ako kontakt. Ale inde by to pouzit nemohol uz

dzina007
4. dec 2021

@e1i nooo ako na tieto sukromne potreby ist fakt na sukromne testovanie kde je vysledok do jedneho dna. lebo to cakanie v statnych momkach je dlhe.

domka222
5. dec 2021

@dzina007 ja som čakala na výsledok 82 hodín