Ako ďalej s problematickou pleťou?

janhe
9. jún 2019

Takze prv nez nieco. Obehala som kožneho obvodneho alergologa. Nikto neporadil nic co pomaha. Takze tento problem mam dlhodobo. Akne v puberte take ze sa uz nemali kde pupaky vmestit. Teraz mam po 30tke akne stale no uz len obcas no taketo flaky mam po celej tvary. To nie je akne ale proste len flaky. Ja mam depresie plakavam z tej mojej pleti a nikto mi nevie pomoct. Minuli rok mi pomohli u kozmeticky chemicke peelingy. Plet super a prejde rok a zasa to iste. Lenze ja musim ist aspon na 5 sedeni aby pomohlo a to su peniaze cca200€ a to proste nemam 😔 kozna mi poradila antikoncepciu ale tu ja nemozem zo zdrav.hladiska. Cize ja uz neviem som bezradna a musim sa topit pod makeupom. 😔 pozrem sa na svoj veru uz xich krajsie tomu nemozem povedat a je mi na zvracanie z toho

janhe
autor
9. jún 2019

O plet sa staram prikladne podla typu pleti a odporucani koznej.

natalushka
9. jún 2019

@janhe skus na kozne..ja som to mala podobne a dg.rosacea..skus pogooglit..a ber to z deuhej strany..zakial je tvojim jedinym zdravotnym priblemom toto,si stastny clovek..tiez mam hroznu plet,ale proste nie je to nic,koli comu by som sa rutila🤗skus prirodnu kozmetiku a hlavne UV faktor 50na tvar

pralinka86
9. jún 2019

Travenie je ok? Helikobakter?
Neviem čo pouzivas na pleť, ja odporúčam pletove oleje napr od saloosu, rosalinu pletovu vodu, zeleny il ako maska

ellca123
9. jún 2019

je to velky problem...dcera skusala totohttps://sk.medixa.org/liecba/liecba-akne-laserom

jedno sedenie vsak 70 eur/robi sa to v zime,opakovane

nerya
9. jún 2019

Chápem ťa! Dlhé roky som sa trápila, ale nakoniec keď som videla že nič nepomáha tak som sa s tým nejako zmierila... Kožná napomohla, antikoncepcia tiež nie, jediné keď nejdem čokoládu tak sa mi netvoria hnisavé vyrážky ale sem tam sa nejaká objaví a tieto fľaky mám po starých vyrazkach ešte stále 😕 ja už ani nedávam makeup, v lete sa opalujem trošku tak to menej vidno... Každopádne držím palce nech sa ti to podarí vyriešiť čím skôr, či už fyzicky alebo nech ťa to aspoň prestane trápiť, ja sa utesujem tým že vždy sú ľudia ktorí majú horšiu pleť 😕

lubik87
9. jún 2019

@janhe toto máš zo zlej stravy...všetky krémy , ošetrenia a podobne u teba nebudú mať dlhodobý efekt...pokožka je zrkadlom toho čo ješ....keď je to aj zdravé neznamena že je to zdravé aj pre teba ....

matabb73
9. jún 2019

Ja som tiež mala stále problémy s pleťou. Zlepšilo da mi to až po 40-ke, keď som prešla menopauzou. Aj teraz si však musím dávať pozor čím sa natriem a to mám skoro 46. Používam len Biodermu a mace up Max Factor. Nedávno som vyskúšala iný krém a po týždni som sa vychádzala. Asi pred ôsmimi rokmi mi kožná predpísala Roacutan, vraj veľmi pomáha, ale mne z neho bolo tak zle, že som ho musela prestať brať. Mne vždy pomáhalo slnko, najlepšie trošku sa spáliť a všetky vyrážky zmizli. Ale nikdy som nemala pleť úplne čistú.

janhe
autor
9. jún 2019

Baby ja som neni jedina na svete? 😮 kks lebo este som to akoze nikomu nevidela take hnusne ako to mam sama.
Ano strava skusala som odstranit muku nepomohlo teraz som odstranila cukor— trooosku sa to lepsi uvidime ci to zmizne uplne. Myslite ze to moze byt aj travenim a helikobaketrom? Co sa dava na zdrave travenie?

Dakujem vam mimochodom za podporu. Manzel ma miluje aj odlicenu nastastie ale nepaci sa mi ze sa na to musi pozerat.

stanulienkat
9. jún 2019

Skinoren krem,alebo Cutis help akne a mydlo suno s ichtamolom.

matabb73
9. jún 2019

@janhe mne pomohlo nepiť mlieko. Vraj obsahuje hormóny, ktoré pleť zhoršujú.

matabb73
9. jún 2019

Syn mal predpísaný Zinerit a ten tiež dosť pomáhal. Mal to podobné.

miui
9. jún 2019

@janhe neboj ja som mala este horsiu plet a jazvy, 4x som bola na laser, pomohol ale jazvy bohuzial uplne neodstranil
...cely zivot zo vsetkych stran od aj od znamych aj od cudzich pocuvam za chrbtom reci typu rapana, rapavy ksicht, velmi ma to cely zivot bolelo pretoze ako ty sa prikladne o plet staram ale bohuzial nic mi nepomohlo az liecba roaccutanom na akne a vies co? Je mi to uz uuuuplne jedno kto si co povie, som zdrava, mam zdrave deti aj muza a to ze som rapava? Ano som 🙂

danielahamar
9. jún 2019

Tiež myslím, že je to zo stravy, mlieko, múka, cukor🤔

thoughtfulweirdo
9. jún 2019

Treba vyriesit problem zvnutra, osetrovanie pleti pomoze len docasne. Problem bude na 90% v traveni, mozno ti nerobi dobre urcita potravina, alebo kombinacia potravin, alebo mas iny neprelieceny problem v zaludku/crevach. Velmi dobre ti rozumiem, ja mam prisernu plet a su dni, kedy sa az hanbim vyjst na denne svetlo. Ale plakat kvoli tomu nema vyznam, tolko hroznych veci sa moze stat s nasim telom, ze toto je naozaj drobnost 🙂 inak flaky a jazvy velmi dobre zosvetluje stava z citrona, len ju treba pouzivat pravidelne.

michelle567
9. jún 2019

Ako ti tu radili nejake pleťové oleje to by som si na aknoznu pleť nedávala. Základ starostlivosti o pleť je čistenie a hydratácia. Pleť sa ma čistiť 2x denne ráno a vecer, no nie však čistou vodou...píling v tvojom prípade nie ale napr čistiaca pena. Keď sa pleť ráno nevycisti a je napr mastná a dá sa len krém, upchávajú sa póry. Plus je potrebná hydratácia - hydratačný krém, denný aj nocny. Potom ako doplnok starostlivosti by tebe trebalo niečo na aknoznu pleť...nejaký lokálny krém, tonikum, maska

eliska13
9. jún 2019

@janhe ale vyzerá to ako zapálené akné su to len fľaky?roBIL Ti niekto hormonálny profil u gynekológa?veľa mužských hormónov to zvykne robiť.Pravidelne čistis u kozmetičky nájdi takú čo robí mikrodermabráziu a ozonizer, ultrazvuk
Peeling je fajn vec, ale docasna, ak máš možnosť našetri si na frakčný laser je to drahé, ale top na fľaky, ryhy
Ak nemáš zápal v tele, bola si na gastro vyšetrení malo by pomôcť.Ale mne to nepríde ako flaky, ale možno zlá fotka

janhe
autor
9. jún 2019

@eliska13 ahoj ano vacsinou su flaky na tvari toto je len mala ukazka ale zrovna som mala aj ms tak aj akne. Vecne zapalene 😔

pralinka86
9. jún 2019

Určite ešte skus to gastro, ak si tam ešte nebola

janhe
autor
9. jún 2019

Baby priklanam sa ku tej strave i ked uz neviem co jest. Dam na rady a skusim dat zmerat tie hormony a pojdem aj na gastro to ma nenapadlo, mavam brucho obcas nafuknute a aj ma kolkorazy zaludok neposlucha.
Rozmyslam co je take dobre na travenie.
A tie hormony muzske tie sa daju ako znizit ak by holi zvysene?

janhe
autor
9. jún 2019

@matabb73 roacutane som mala v puberte jedine to mi zabralo a mala som hadam aj 5rokov krasnu plet
No po porode az do teraz mala ma skoro 5r to zasa trva 😔 ale uz roacutane nechcem bolo to nieco strasne , hrozne psycho stavy som z toho mala

angi07
9. jún 2019

@janhe ahoj .moja mama sa s tym trapi tiez. ona mala 2 x po sebe helikobaktera a narusena crevna mikroflora jej sposobilo rosaceu. -toto potvrdil doktor - nepomahali ani atb ani ziadne kremy.....jedine co jej pomohlo DIETA ! vynechala uplne cukor a muku z jedalnicka bo isla k moru a chcela schudnut.dodrzala pekne 2 mesiace a tvar mala ako babatko !!! akonahle sa vratila zacala papat tak isto ako pred tym tvar mala zase hroznu..... je milovnickou peciva a zakuskov ! takze osobne viem ze cele je v crevach .i ked nemala dokazane z krvy intoleranciu na lepok iba na laktozu sama videla a citila ten rozdiel ked nepapala lepok a cukor. takze mozno zajst k lekarovi na gastro ale podla skusenosti zbytocne sa napchavat liekmi atd
skus upravit stravu - vynechat muku a -skus bezlepkove aj to malo - skus bezlaktozove mliecne vyrobky a cukor tiez vynechat
ak to bude problem po 2-3 tyzdnoch budes vidiet rozdiel

eliska13
9. jún 2019

@janhe neviem kožná hneď posiela ku gynekologovi na profil, ak si nevie rady preto sa aj odporúča ATK, lebo vtedy je hladina hormónov vyrovnaná čo viem voľakedy sa na to a zvýšené ochlpenie dávalo Diane 35.preco nemôžeš ATK?
Podľa mňa Ta
kožná odflakla, lebo gastro sa tiež rieši zápal žalúdka, intolerancie a pod...
Zuby máš dobré kazy, zapaly, mandle nemáš časté angíny?
Ak by sa na profile zistilo veľa testosterónu či iného hormónu dostaneš lieky hormóny na vyrovnanie.Nemas aj zvýšené ochlpenie, nie si tmavý typ?
Môžeš mať nejakú baktériu v žalúdku, cysty na vajeckoch, zapaly to treba všetko skontrolovať.
Probiotiká dlhodobo ja si skôr myslím, že nie strava, ale hormóny ...nedávaj si veľa mliečnych výrobkov.Moja kamarátka mala ryhy a diery po akné a frakčný jej pomohol, ale to máš spálenú kožu je to dosť škaredé, ale efekt krásny.

eliska13
9. jún 2019

@angi07
@janhe helicobakter to zvykne robit

janhe
autor
9. jún 2019

@eliska13 kokos no mam veru kazy no mam pekne zuby lebo stale som u zubara hned ale mam vysoku kazivost. A aj som tmavsi typ. Nie som romka ale tmavsiu pokozku mam. Pojdem veru na gyndu buduci tyzden a dam si to odmerat dakujem za radu 👍

@angi07 dakujeem veru ten cukor som obmedzila muku tiez som vymenila ked nahodou za spaldovu ale ja jem malo muky.
A mlieko nepijem nemam rada mliecne vyrobky mlieko jogurty
Akurat sladke lubim ale drzim sa a ked nieco sladke tak kupujem napr keks cokoladu z nahradnym sladidlom nie s cukrom. Ufff no ale skusim sa zapret uplne

janhe
autor
9. jún 2019

Este som citala nieco o odysliceni ze kyslost zaludku tak aj to skusim
Tak hadam kombi vsetkoho pomoze 😔

bobo1983
9. jún 2019

Ahoj, vyskusaj aloe vera gel od fi forever..plet je odrazom criev...moj 3r ma 3 flaky na tvari...raz to je pekne, raz horsie...dokina zevraj ma parazita v crevach, dala nam taku 2dnovu "vodicku" na odcrevnenie, atb masticku, probiotika (ale tie maval aj predtym)...rastlinne mlieko, maslo, sem tam moze jogurt...ale ked zje piate cez deviate, tak sa mu to zhorsi...min tyzden som mu zacala davat postupne aloe vera nectar, pristupnejsia varianta pre deti...a zacina sa mu to zlepsovat...tak uvidim, ci to zmizne uplne...

janhe
autor
9. jún 2019

@bobo1983 ano to uz som o tom citala skusim to

zuzankkaa1
9. jún 2019

@miui niektorym ludom poriadne hrabe,otras 😡😡 pritom to,ze niekto ma peknu alebo zlu plet,nic to nehovori o tom,aky je ten clovek...ja mam 37r a nemam cistu plet,stale lesklu,vyrazky nemam zapalene ale take drobne,na nervy...a nie som si ista ci to niekedy bude ok 😢

liv1
9. jún 2019

Ahojky. Rozhodne v tom nie si sama. Mne sa robia po vyrazkach flaky co nie a nie zmiznut. Vies len baby si to zatieraju makeupom, preto to tolko nevidis. Ja si tiez nyslim ze je to strava, mozes mat na nieco intoleranciu, pripadne aj zapal to moze byt. Treba si dat spravit testy na gyn, aj v zuboch si nemas zapal, alebo aj ten helicobakter. Cukor velmi dobre ze znizujes, skus aspon na dva tyzdne vyskusat aj mliecne dat prec. Nejedz prilis pikantne jedla, daj chvilu pauzu citrusom a mastnemu. Drzim palce ✊

liv1
9. jún 2019

@thoughtfulweirdo ako prosim pouzivas tu stavu z citrona? 🙏