Ako často ste mali záchvaty pri SVT?

10. aug 2024

Ako catdo ste mali zachvaty pri supraventikularnej taxhykardii? Po edali vam pricinu, preco sa u vas objavila? Pomohli vam lieky? Opakoval sa zachvat aj pri uzivani liekov? Ako to funguje s NUSCh? Ozvu sa sami ci sa im treba ozbat? Dakujem za odpovede na kopec mojich otazok 🌹

siegi
11. aug 2024

Mne ju diagnostikovali zaciatkom minuleho roka. Najprv som mala ataky raz za 3-4 mes, kym som neprisla na spustac. Potom som mala rok klud, pred par dnami som mala zase. Beriem 1.25 mg bisocardu podla potreby. Zatial nemam v plane ablaciu, vacsinou to u mna prejde do 5-10 min, vylozim nohy, snazim sa pomaly dychat, zakaslem, alebo ladovy obklad na tvar.

autor
11. aug 2024

@siegi a co si zistila ze je spustac? To je dobre ,ze ti liecba zabrrala.

siegi
11. aug 2024

U mna je spustacom chrbtica. Mam s nou dlhodobo problemy a ak to jeden den prezeniem ( napr malovanie bytu, premiestnovanie a skladanie nabytku a naposledy to bola vymena matraca) tak na druhy den rano je arytmia ista. Mas nejaku liecbu predpisanu? Vies co je spustac u teba?

cruz741
11. aug 2024

Ja som mala prvý a posledný záchvat SVT pred troma rokmi,s tepom 195,bola som aj hospitalizovaná,lieky mi vtedy nedali žiadne,neuzavreli to v podstate nijak,že neznáma príčina .Obvoďák mi potom dal Concor,ak by sa mi to zopakovalo...U mňa bol spúšťač alkohol,viac kofeínu...Nesmiem ani 2 dcl vína ,hneď mi búši srdce,tak sa zo mňa stal abstinent ..Ostali mi sem-tam extrasystoly,ale to je tiež záhada,že ich nemám aj pol roka a potom dlhšie obdobie áno...A tiež v tom má prsty aj hrudná chrbtica,keď ju mám bloknutú,tak sa to prejaví na srdci,aj na dýchaní...

autor
11. aug 2024

@siegi mala som EKG holter a mam supraventikularnu tachykardiu, ale viee,ze vlastne ked uvazujem,tak sa moje problemy zacali, ako ma zacal boliet chrbat? Ako si tie bolesti chrbta liecila? Mastami ci fyzioterapia? Zatial neviem co je spustac,snazim sa na to prist. Mam predpisany egilok 2x denne.

autor
11. aug 2024

@cruz741 ale dobre na tom je to,ze sa ti to uz nezopakovalo, lebo je to velmi neprijemne. A super,ze si zistila ,co ti to sposobuje

siegi
11. aug 2024

Prave som skoncila jedno kolo rehabilitacii, naucili ma tam normalne cvicit, chodila som na masaze. Cvicim kazdy den doma a raz za 2 tyzdne chodim k fyzio a na masaze.