ahojte. mam dve deti 4r a 1r. prvykrat su obe chore naraz. z klasickej virozy (sopel kasel teplota vracanie) to preslo na zapal oka a zapal ucha... u druhej teploty a zapal oka.
4krat denne kvapky obom starsej aj oci aj usi a neznasa to cize hysak protesty vzdy. antibiotika plus probiotika plus odsavanie sopla.plus nasivin. zly spanok den noc a po tyzdni tohto som uz ochorela aj ja 39teplota dutiny hrdlo.
problem je ze mna toto extremne psychicky vycerpava aj fyzicky. ze sme zavrete doma deti su podrazdene placlive alergicke jedna na druhu. manzel pomaha nakma.cez vikend a sem tam moja mamina ale nechcem ju vyuzivat ci nakazit. ako sa neopustatv takychto na prd casoch? pritom viem racionalne ze ano je to len docasme mozno o tyzden sme spokojne na ihrisku. nikto nebude mat nasledky ale aj tak
@hederamonstera skore vyliecenie. mna asi lame ze uz aj ja som chora a ked nespim tak ja sa mam dst dokopy a starat sa o ne
Je to ťažké ale si ich záchrana keď si ty v pohode rýchlejšie sa z toho dostanú aj ony..je to ťažké aj ja to tak mam dakedy a to mam jedno dieťa...ale na to sme tu 🥰
No ja som tiez kazdy tyzden mala daco, najprv zapal ucha (dostala som atb), potom o tyzden tiez kasel az s bolestou na prieduskach (opat atb) a teraz v stredu som celu pregrcala a myslela, ze umrem😂😂 ale nastastie to najhorsie vzdy bolo jeden dva dni, kedy ma manzel nechal vylezat. Ale poviem pravdu, som uplne vystavena lebo vsak nemozes to poriadne par dni vylezat a vypnut a tak cakam, ze co opat chytim. V zivote som nebola tolko chora ako za posledny rok s detmi
@autorka cez deň som to vždy nejako "dala", keď prišiel mm z prace, strazil deti on, ja som aspoň na chvíľku "zalahla", aby som sa nejako dala do kopy a vydržala v noci. Ale ja som skôr mala "stastie", ze som ochorela ako posledná z rodiny, cize najskôr deti, potom mm. Inak je to takto ale o hubu. Raz sa nám to všetko na zdraví vráti 😔
taketo naprd obdobia treba brat tak, ze mohlo by byt aj horsie...bohuzial, ine poradit neviem...so synom sme si presli v 4r salmonelu, sice bol jedno dieta, ale kakanie po polhodine 48hod vkuse a ten strach, ked nevies, co sa deje a co bude o polhodinu poznam...tak len nech to cim skor prejde
No moj je od nastupu do skolky chory tak 15x do roka a prvy rok sme takmer vsetko chytili aj my s muzom. Je to na nervy a ten prvy rok som dost trpela, ked som nemohla ziadnu chorobu vylezat, lebo aj muz to mal a proste museli sme fungovat. Chvilami som si predstavovala, ako od toho vsetkeho utekam. Teraz, ked to uz tolko nechytame, je to uz o nieco lepsie, prestriedame sa s muzom a kazdy sa aj dostane "na slobodu". Aj tie synove choroby su kratsie a vacsinou s lahsim priebehom a tak nie je az tak vela dni, ked sa nedostaneme von. Ked nema zvysenu teplotu, tak uz ideme. Teraz ale naposledy mal velmi zlu laryngitidu, tak to bol velky stres.
Mne pomaha jedine si uvedomit, ze aj ked ma vela infekcii, tak je to stale zdrave dieta. Co by niektore mamy dali za to, aby mohli riesit nase vecne sople, popri ktorych ale dieta aj tak pekne napreduje.
My sme vselico skusali, ale pomohol len cas . U nas deti mali celkom lahke priebehy chorob, kdezto nas to skolilo omnoho viac. Prve cca 3 roky, co chodili do skolky, sme sa tocili dokolecka vsetci. Nastastie s detmi byvali zvacsa pri chorobach nasi, cize som len ja cerpala peenky a moj zamestnavatel to chapal.
Len vydrzat a myslienka, ze raz bude lepsie. A nie ste v tom sami.. My sme takto od septembra do maja. Aby sme sa v lete nenudili, tak aj vtedy ktoresi cosi chytilo a hadaj co, prisiel september a nové kolo soplov. Na porazenie, doslova
Pridavam sa k tebe. Tri tyzdne sme boli v kolotoci soplov a kaslov, hrozneeeee noci a ta izolacia, ze nikam nemozes…hroza. Vyliecili sme sa, tyzden bol klud a dnes nastupuje tretia tragicka noc (vsetko to iste odznova). A vies co? Teraz to tak neprezivam, prijala som to (v noci trpim, mna fyzicky boli sa budit kazdu chvilu), a hovorim si, ze vdaka bohu, ze su to len sople a kasle a ze zijem v 21.st. kedy su dostupne lieky. To ma tak upokoji, ked uz zacinam zufat. (A objednala som si inhalator a dufam, ze nas to zachrani😅) Proste musime vydrzat❤️