Ako bude prebiehať trhanie zubu počas strojčeka?

klaudia910
28. apr 2020

Dobry deň chcem sa opýtať, mám strojček na zuboch a zubárka zistila že mám malo priestoru aby sa dostatočne vyrovnali preto mi treba vytrhnúť jeden zub, ktorý mi bude trhať obvodný zubný lekár chcem sa opýtať ako to bude či mi ho dá dole keď mi ho pôjde trhať alebo ako? Má niekto s tým skúsenosť? Dakujem

anitka_4
28. apr 2020

Dá ti dole gumičky a oblúky,pravdepodobne ten jeden zámok odlepi a zub vytrhne a naspäť nasadí strojček? Aspoň podľa mňa 🤷🏻‍♀️

klaudia910
autor
28. apr 2020

@anitka_4 ano aj ja si myslím že to tak bude

sisa106
29. apr 2020

@klaudia910 Ale veď fixný strojček sa dáva robiť práve preto, aby sa nemusel žiaden zub trhať 😮 Mne chcela zubárka kvôli obyčajnému vyberateľnému strojček vytrhnúť ešte na ZŠ 4 zdravé zuby, že vraj mám malé ústa a nezmestia sa mi tam všetky. Našťastie rodičia to nedovolili, zobrali ma k zubárovi, ktorý robí pevné fixné strojčeky a ten povedal, že nič trhať netreba. Takže mám dnes všetky zuby a ešte aj tri osmičky 😆

klaudia910
autor
29. apr 2020

@sisa106 no mám fixný strojček už rok a nemôžu sa tam tie zuby pomestit aby boli pekne rovne, chyba tam nejak 3-4mm😕 tak vravela že ak chcem aby sa to pekne vyrovnalo musí mi vytrhnúť

sisa106
29. apr 2020

@klaudia910 Ja som ho nosila presne 20 mesiacov a potom ešte na pol roka taký silikónový na noc. Možno, že jeden rok je ešte málo, neviem... Ale dobre, dajme tomu že ozaj treba vytrhnúť zub, nevidím priamo do problematiky, ale prečo nie teda dva, aby si mala rovnaký počet zubov na oboch stranách a aby sa ti pekne rovnomerne vyrovnali 🙄

lenka_xy
29. apr 2020

@klaudia910 na tvojom mieste by som sa určite poradila s iným odborníkom, extrakcia zuba je dosť vážna vec a podľa mojich skúseností sa jej dá takmer vždy vyhnúť. Existujú aj iné metódy na "vytvorenie miesta". Ako vôbec navrhla plán liečby? To či sa bude alebo nebude extrahovať musí byť jasné už pred nasadením strojčeka. A trhať zub iba na jednej strane tiež nebýva najlepší nápad.

sisa106
30. apr 2020

@lenka_xy Presne, napísala si to úplne trefne 👍

jakoma
30. apr 2020

@klaudia910 aj mne trhali 2 zuby kvoli strojceku plus vsetky 4 osmicky.. jednoducho sa mi nevosli zuby do zubneho obluka .. boli to horne stvorky a teraz su medzi 3 a 5 take male medzery, ze tam ledva dostanem nit ..

klaudia910
autor
30. apr 2020

@lenka_xy Dakujem skusim ale vravela že ak sa nevytrhne tak že sa pekne nevyrovnajú tak neviem

lenka_xy
30. apr 2020

@klaudia910 teraz ešte pozerám, že chýbajú iba 3-4 mm miesta, tak to je naozaj hlúposť trhať zub kvôli tomu. V tomto prípade by podľa mňa úplne postačilo spraviť stripping, to sa na viacerých zuboch z medzizubného priestoru zbrúsi minimálne množstvo skloviny, zubom to nijako neuškodí a vytvorí sa priestor.