Ako bolí pažerák?

radlucka
19. jan 2022

Ahojte maminky, máte niekto skúsenosti s bolesťou pažeráka? Už 2 mesiace mám bolesti v krku, občas na hrudi, bolesť vystreluje do čeľuste a až do uší. Prešla som už mnoho vyšetrení, kardio, interné, endokrinológia, neurológia, krčné. Všetky výsledky sú v poriadku, ale ja už som zúfalá. Povedali mi, aby som skúsila gastro, ale jem normálne, s prehltanim problém nemám. Vie niekto poradiť? 🙏

mamina0078
19. jan 2022

nemôže to byť z chrbtice? Ja keď som mala skrátené trapézové svaly som mala presne rovnaké bolesti + navyše pichanie pod lopatkou.

nikpa
19. jan 2022

@radlucka ja som mala bolesť v krku, občas pocit hrče v krku ktorá akoby neišla prehltnúť, tá bolesť v krku mi vystresovala až do hlavy. Inak pri samotnom jedení som žiadny problém ani bolesť v hrdle nemala. Tlak na hrudi, zhoršoval sa hlavne v noci a v ľahu, tlak na chrbte medzi lopatkami. Mala som to so žalúdku, zle travenie, helikobakter. Ak si ešte nebola na gastre tak určite choď.

radlucka
autor
19. jan 2022

@nikpa presne takéto problémy mám, bolesť medzi lopatkami, niekedy až pichá

radlucka
autor
19. jan 2022

@radlucka hrca v krku, fakt to mám rovnako...
Na gastre sonda? Mám z toho panický strach😩

nikpa
19. jan 2022

@radlucka tá sonda sa dá zvládnuť ale musíš počúvať sestričku, poriadne dýchať je základ, nebude ťa toľko napínat keď budeš dobre dýchať, nezabudni na to 😉 ja som prvýkrát chytila paniku a nevedel mi to dorobiť lebo ma začalo strašne napínat. Ale druhýkrát som počúvala a v kľude dýchala a naplo ma iba raz.

radlucka
autor
19. jan 2022

@nikpa dávajú aj nejakú naladovku?

nikpa
19. jan 2022

@radlucka dá sa aj uspat ale inak dávajú len taký sprej do hrdla, no to nemá moc účinok podľa mňa

asocial
19. jan 2022

@radlucka ja som bola v analgosedacii. Neviem, co mi robili, len som sa prebrala v super nalade a potom doma som si trosku pospala. Vyborne investovanych 40 eur.

radlucka
autor
7. feb 2022

@mamina0078 ahoj, reagujem na tvoju odpoveď, čo ti pomohlo? Moje bolesti stále pretrvávajú. Mám za sebou celé kolo rehabilitácií na krčnú, fyzio, ale nič 😟

mamina0078
7. feb 2022

@radlucka ja som mala najprv rehabilitácie s elektroliečbou a SM cvičením na Slovensku a potom v zahraničí osteopatiu.

tanika
7. feb 2022

@nikpa presne takto aj ja , mne ešte Asi v strede pazeraka niečo vadilo a to mi ako keby vystreľovali do ramena smer no nepríjemne to bolo . Aj skôr som si myslela infarkt ake vpravo ale to mi niečo stále vadilo v strede pazeraka , emanera lieky 40 mg ráno mi sú pomohli ale mudim pridať ak diétu lebo lieky nestačia treba aj diétu .
A ozaj atb ma helikobaktera zabrali ? Bolo potom už dobre ? Po liečbe ?