Ahojte, uz mesiac ma trapi pretrvavajuca bolest nohy, zacalo to palenim lytok, svalovymi zasklbmi a teraz ma boli v okoli kolena hlavne vzadu za kolenom a zadne stehno. Mozem mat problem s platnickou ? Problemy mam len s krcnou, blokady ale MR krcnej ktore mi robili pred 2 mes bolo neg ziadne poskodenia diskov. Krize ma nebolia. Moze byt platnicka vysunuta v inych castiach ako krcna a neprejavu sa bolestou chrbta len nohy. Mam 29, tie bolesti fakt prislo z nicoho nic, zo dna na den.
@janka_266 ja praveze nemam krce, a krize ta neboleli ? Ako si to potom riesila operaciou ? Ja uz vidim, ze opat lekari povedia, ze mam 29 a nemozem mat problemy s platnickou a neposle ma na magnet..som velmi zvedava co povie neurolog
Ja mam prasknutu platnicku rok, vekovo sme na tom priblizne rovnako (31). Mna brutalne bolela prava noha, najma v noci neskutocny pocit akoby krcov. Krize ma neboleli len ta noha
@4stanka4 a ako si to riesila ? Operaciou ? Co ti zabralo na tie bolesti nohy ?
Vystrelujúca bolesť z chrbta do nohy.. mravcenie, tŕpnutie...
Asi si ma oznacila aj v druhej teme, vsak? Nie, neoperovali mi to, dr mi hovorila ze to ani nemusi pomoct. Dali mi infuzie, lieky proti bolesti a dr mi povedala ze sa mam modlit aby to nezacalo boliet 😒 boli to len ked sa pretazim, ze viac cosi porobim. Teraz som na RD ale ked zacnem pracovat tak neviem co bude 🥺
@alchemilkazltozelena no ja som mala mravcenie v lytku, ale bolest je hlavne za kolenom:(
Ja som to mala po pôrode, takze našjskor, že to má boli cely človek z pôrodu, potom, te to mám zo zlcnika a nakoniec po roku má poslala hneď neurologicka na mri, tam sa ukazala prasknutia a vytecena platnicka, hneď má objednala na konzultáciu do ba na operáciu, tam to pozrel doktor a povedal, že keďže má to už prestalo bolieť(po roku) tak sa to zrejme vstrebáva, takze odporučil neoperovat, nakoľko mám rok a pól staré dieťa a po operácii by som ho nemohla 6-8 týždňov dvíhať, v októbri idem na kontrolné mri. Či sa to naozaj stráca
@4stanka4 aha lebo ocko ma v krizoch prasknute a musi ist na operaciu uz
@janka_266 aha, nevedela som ze sa to da takto naspat vstrebat, mne ta bolest vystreluje akoby k zadku, po stehne a chrbtat ma zvykne boliet ked sedim dlhsie
@4stanka4 este sa opytam, to vam robili mr aj hrudnikovej aj krizovej oblasti ?
Že to má nejaké 2 časti, jedna z nich sa vie vstrebať, a že ta mne akurát vytiekla, ale akurát som včera stratila jedného pána, čo bol pred 4 dňami na endoskopii platničky a že v pohode v ten deň prišiel rýchlikom domov z ke cez celé Slovensko.
Od platničky hrozne, horšie ako pôrod som mala také bolesti... Brrr
@janka_266 ano aj ockovi povedali ze pojde v den zakroku domov, ze pol hod to bude trvat, och no dufam, ze u mna to nebude platnicka:( mam ine zdravotne problemy a caka ma operacia srdca
@snezienkaaa82 fakt ? Och :( no moja bolest sa da zvladnut, je len velmi neprijemna
Este mi napadlo baby, ze ma boli hrudnik pri srdci, vraj to mam z chrbtice, blok hrudnej, snad nie je problem s platnickou tam🤦♀️
ja som mala problem s vysunutou platnickou cca pred 1 a pol rokom... predtym som mala niekedy seknute v krizoch ale to bolo vsetko... bud to pomaly prehrmelo alebo som isla susedovi - naprava kosti...
Ale pred cca 2 rokmi ma zrazu zacala boliet prava noha... niekolko mesiacov som to ignorovala, ved to prejde a az potom som isla k lekarke ( ja som si fakt myslela ze som chytila max prievan), ta ma poslala neurologovi, ten na MRI a tam som dosla na koren veci... odporucil mi fyzio - ta ma viac menej dala dokopy...
Moja bolest bola taka divna, proste mi isla odpadnut noha a asi to nazvem ze v bedrovom klbe... presla som cca 200m a musela som si cupnut... normalne vtedy akoby sa mi nieco tam vyblokovalo a mohla som slapat dalsich max 200m... a zas... muz sa uz smial ked sme niekam isli peso (vtedy sme fakt nechodili peso takmer nikde ale tych par metrov clovek musi) ze som si stale cupla... ze isto curam...
U fyzio som mala odporuceny sm system, aj sa nan chystam, len nechcela zacat v case bolesti, tak mi zacala robit skenar terapiu... ta mi cca po 2-3 razoch zrejme zabrala a bolesti nemam vobec ...podotykam ze k sm systemu sme sa ani nedostali ale planujem sa k nemu vratit kedze je mozne ze sa proste ten hrozny stav opat vrati... ktovie..hadam nie
@katkaseiner dakujem za info, ja napr tiez v bedrovej casti bolest nemam ale asi je to individualne
Mne robili celu chrbticu na MRI
Áno, l5/s1. Vysunuta a potom vytečená. Úlomok tlačil na nerv. Po roku a pol a, rehabke som bez bolesti, no dávam si veľký, pozor. Noha mi aj trocha strpla
@snezienkaaa82 super ked ti pomohla rehabka🙂 a nemusela si na operaciu, ja mam dost ochabnute svalstvo asi vyhladam tiez niekoho na cvicenie
Ja mam tu platničku vytečenu, neurologická mi to vysvetľovala tak, že praskla, vytiekla a tlačila na nerv. Keď vytiekla, vznikol úlomok, bol pri mieche, asi sa už vystrbal po 5 rokoch.
Cvičiť, cvičiť, cvičiť.... Operácia qz keď je veľmi zle.
Sestre napríklad pomohol ozón.
@snezienkaaa82 dakujem, ja neviem ci sa dozviem ci je to platnickq:( nevetim fakt ze ma neurolog posle na mri…da sa to aj nejak inak zistit ?
Ja som mala vysunutú platničku tiež L5 asi 1cm a brnelo mi v lytkach aj v stehnách, dokonca som mala bolesti v bedrovom kĺbe, ale kríže ma stále boleli.
Mala som asi 23r a lekári nepredpokladali že to bude v tak mladom veku platnička a aha! Odhalila to len MRI pomohlo len pravidelné cvičenie SM systém, keďže operáciu som nechcela.
@mims138 dakujem, dufam ze sa na nu dostanem…a bola to velmi silna bolest krizov ?
Presne takto som to mala pri vysunutej platničke. Ale že doslova.
@martul nepotesila si ma :( ja mam stale nadej ze ked ma neboleli krize nebude to ono, ale teraz ked som si stlacila pri kostrci boli to na dotyk :( ach zienky ani nevieze ako sa bojim,lebo ma caka operacia srdca a nechcem mat problemy aj s platnickou a operovat aj toto:(
@martul aj si musela na operaciu ?
U mňa veľmi, sedieť dlhšie ako 20 min bolo utrpenie, aj chodenie bolo s bolesťou
@mims138 a kde presne ta bolela noha ?
Mna boha bolela rok, kým som došla na mri a vysunutá a vytecena platnicka bola v driekovej časti L5, takze to bude asi podobný problém. Ja som mávala až take kŕče, že som musela prestať čokoľvek robiť a preckat kým prejdu.