Ako bojovať so strachom z vŕtania zubov?

24. okt 2024

Ahojte viete mi niekto poradiť ako bojovať s tymto mojim strachom? Aktualne ma boli zub a neviem co mam robit nakolko mam neskutocny strach tam ist …velmi sa bojim vrtania a este viac vrtania do bolaveho zubu ze mi nezaberie injekcia….mate niekto nejake rady? Dakujem :(

bloger
24. okt 2024

Niektoré ambulancie majú laserové vrtačky. Musíš ale rátať s tým, že si priplatíš.

lonely66
24. okt 2024

injekcia zaberie. nie je dôvod, aby nezabrala.

lukbe
24. okt 2024

Ja som v živote nemala pri vítaní injekciu a nebolelo. Netreba sa báť. Ak je citlivý, pýtaj si inj alebo ho možno najprv preliecia.

autor
24. okt 2024

@lonely66 a ked je zapaleny nerv?

tuippo
24. okt 2024

@lukbe ona nie je ty. To, že ty zvládaš ošetrenie bez injekcie jej nijako nepomôže

autor
24. okt 2024

@lukbe a mala si aj zapal/ bolest? Ani tak nebolelo?

kiki68
24. okt 2024

Ved su anestetika, s tym mozes odrezat polku hlavy, s tym robia kadeco za vykony a neboli to. Ver tomu, uz mi par krat robili aj nerv zapaleny, aj trhanie. Dnes su uz take moznosti v tomto smere, ze by si sa divila. Niekde vedia dat aj do rozneho typu sedacie k tomu. To uz ani nevies, ze existujes

gab1sol
24. okt 2024

A skúsila si iného zubára? Ja som sa celý život bála zubárov práve zo strachu z vŕtania. Vždy ma chytala panika. Ale pred 4 rokmi sme skrz sťahovanie zmenili zubára a okrem toho, že mi v dovtedy bezproblémových zuboch našiel asi 4 drobné kazy, pri ich oprave/vŕtaní som zrazu nič necítila, dokonca v jednom momente som aj v kresle zadriemala. Tak jemné ošetrenie zubov som dovtedy nezažila… A bez injekcie.

denisa_deniska
24. okt 2024

Vŕtanie s injekciou nebolí, avšak rozumiem, keď má niekto neopodstatnený strach, v tomto prípade odporúčam rajský plyn, samozrejme za príplatok, ale oblbne ťa to, min na psychiku dobré

biba_18
24. okt 2024

treba zaťať zuby a vydržať 😂😂

marca12
24. okt 2024

Ja k mojmu zubarovi chodim rada,chodim si tam doslova oddychnut. Hodinu nemusim nic hovorit len lezat a oddychovat 😂 ked ti da injekciu,necitis nic. Ak nezaberie,da ti dalsiu. Ale malokedy sa stava,ze nezaberie a potom je to uz bezbolestne. A dnesni zubari maju tak spickove vybavenie. Ak aj mas zubara zo starsim vybavenim,injekcia ta zachrani. Nemas sa coho bat.

jozef11111111
24. okt 2024

Ešte väčšia hnus sú injekcie fujj..radšej vŕtanie

buberova
24. okt 2024

Ak by ti dal injekciu a cítila si hoci len trošku bolesť povieš mu to a on prestane a dá ti ju znova..

Zvládneš to 💪

sisska96
24. okt 2024

Prežiješ

dominikamacakova
24. okt 2024

A keby si to povedala zubárovi? Veď normálne povedz nech ti dá konskú dávku a nech počká dlhšie o pár minút a ver tomu, že zaberie...

vreckovka2
24. okt 2024

Predstav si vsetky tie dalsie problemy, ktore ten pokazeny zub moze v tele sposobit. Najdi si zubara, ktoremu budes doverovat. Ktoremu sa mozes so svojim strachom zverit a podrzi ta. Injekcia mi zabrala aj na bolavom zube. Zapalil sa mi po opravovani, museli mi plombu po par dnoch dat prec. Prvykrat som mala injekciu a ked som sa pytala, ci je nutne ju davat, tak mi vravela zubarka, ze bez nej by som robila vyvrtky v kresle. S injekciou som nic necitila.

alandra
24. okt 2024

Vždy si dávam inekciu , bez nej mi nič neurobí lebo by som asi ušla....mám šialený strach , srdce mi tak búši tepna na krku pulzuje tak že mám pocit že praskne čo vo mne vyvoláva dalšiu vlnu strachu....aj teraz ma začina boliet zub ale dúfam že vydržím(musim počkať na výplatu mala som veľmi náročny mesiac teraz )

lukbe
24. okt 2024

Ani tak. Vŕtal mi mi až kdesi ku koreňu. Bolo treba ten zub preliecit a koreň som mala zahnutý. Asi má ten prah bolesti každý iný. Treba si aj trochu povedať, že to dáš, s inj určite. Lepšie ako bez zubov.

vanilkovazmrzka
24. okt 2024

Kaz ta boli rovnako ako vrtanie, vrtanie vies vyriesit injekciou a za par minut je po bolesti. Ovela lepsie ako dlhodobo trpiet bolavy zub, kde na konci tak ci tak skoncis s bolestivym zakrokom.

iduska13
24. okt 2024

Ja som sa tiež bála chodiť k zubárovi skrz vŕtanie. Dnes majú také parádne vybavenie a rôzne druhy anestézie, že už sa báť nemusím. Dnes sa už oveľa viac bojím odchodu z ambulancie a toho účtu ako vŕtania 😄

osky
25. okt 2024

Daj si injekciu a ked ti po case nstrpne cela strana,pytaj este jednu-za poplatok....
Ja potrebujem vzdy aspon dve-konsku davku,ale aspon som si ista,ze okrem obcasneho tlaku necitim absolutne nic.
Ziadna bolest.

momi86
28. okt 2024

u mna zabrala injekcia zo strachu z vrtania,,vtedy nic necitim a sedim si spokojne....ja som si aj pri mrtvom zube davala injekciu aj ked ma prehovarala doktorka ze nemozem nic citit,,ale ja by som aj vtedy citila bolest :D ...aj ked viem ze sa mi to predrazi..ale radcej zaplatit ako trpiet

kamamurgasova
28. okt 2024

Mám panický strach od mala. Ako decko má museli dať koly tomu do narkózy. .. čiže ťa chápem. Mňa už moja sestrička aj dr. Veľmi dobre poznajú a vedia ako ku mne pristupovať. Ty zozbierajú v sebe všetko racionálne a usmerní myšlienky iba na to, že nemáš na výber. Keď to zvládnu iný musíš aj ty. .. a stalo sa mi už aj v dospelosti, že som to jednoducho v niektory deň nezvládla a musela som prísť na druhý deň s lepšie upratanou hlavou.

annamivo
28. okt 2024

Ahoj,ja som presne ako ty. Radšej 10x rodiť ako 1x zubár. Ale, našla som si zubára pri ktorom naozaj necítim bolesti. A ano aj so zápalom, aj trhal .. dal injekciu a po chvíľke robil. Predtým som mala dr pri ktorom som dostala ink ale aj tak bol zub citlivý. Chodím do Pl a konečne s radosťou a bez strachu aby nervov. Momentálne si dávam do poriadku všetky zuby, ktoré mám práve kôli strachu a zlym skúsenostiam trochu zanedbané. A som rada,že som našla túto ambulanciu.

ina44
28. okt 2024

ak je zub zapaleny musi sa preliecit, nasledne lekar osetri zub. nebojte sa injekcia zaberie. ja o zubuch mozem pisat romany.

doda3103
28. okt 2024

Ja si dávam vždy keď mi vŕta zub injekciu aby som mala dlhšie umrtvene a náhodou nebolel. Ale už sa mi stalo že aj nezabrala ale to zato že som si dávala flector. To mi hneď zubár povedal,že zato nezabrala injekcia a vždy aspoň deň predtým netreba si dávať žiadne od bolesti hlavne také silné ako flector. Neboj sa vydržíš. Mňa čaká teraz vyťahovanie nervu a dorobenie zuba lebo sa odlomil nie som nadšená ale vydrzim

lemoncheesecake
28. okt 2024

Ja som ešte injekciu nepotrebovala zatial som to vždy vydržala a aj vyberanie nervov 😄 ale ved si pýtaj injekciu a bude to ok. Aj ja sa strašne bojim ale proste idem sadnem a držim a hlavne snažim sa chodit skor ako začne zub totalne boliet lebo vtedy uz ani injekcia by nemusela zabrat.

nerrynka
28. okt 2024

Ja som sa roky bála zubára, odmietala som tam chodiť atď. Po narodení syna som si v hlave nastavila že si proste chrup musím dať dokopy aby sa za mňa nemusel hanbiť 😅 zubarku som proste informovala že teda trpím nie strachom ale doslova paniku zo všetkého zubarskeho. Každé vŕtanie a všetko som absolvovala len s injekciou a vždy keď som mala pocit že niečo zabolelo prestala a dala mi čas vydýchnuť ako sa vraví. Vymenila nástavce vŕtačky na nejaké jemnejšie a teraz ti úprimne poviem že najviac nepríjemné a vyšetrení je podávanie injekcie,ale aj tak bez nech sa ošetriť nedám 🤣 neboj sa, len si to v hlave nastav na prekonanie strachu a komunikuje so zubarkou aký máš problém. Myslím že to spolu určite zvládnete a bude to bez bolesti 🙏 držím prsty ✊✊✊

penelope2066
28. okt 2024

Ak vieš ísť do Banskej Bystrice,je tam klinika Edemed.Poskytuju ošetrenie s rajskym plynom a maju aj utlmujuci sirup, ktorý veľmi pomáha pri takýchto prípadoch 😊 Potom je samozrejme injekcia proti bolesti (majú aj taký typ, ktorý anestetikum dávkuje po celú dobu ošetrenia aby pacient ani na chvíľu necítil bolest). Vela šťastia ✊🏻

zuzu1122
28. okt 2024

@denisa_deniska dobrý deň. máte aj osobné skúsenosti s rajským plynom?