Ako bojovať s nevedomými zlozvykmi?

12. jan 2022

Ahojte, bojujem s velkym zlozvykom a tym je ze sa stale pri rozmyslani a prakticky cimkolvek mrastim celo. Mam 25 a uz mam v nom aj za normalneho stavu jasne vyryte 4 dlhe vrasky . Ako sa odnaucit od takehoto zlozvyku? Co vam pomohlo? Ja si to bohuzial pri praci na pocitaci vobec neuvedomujem, nevsimam. ani mi nenapada ako s tym bojovat.
Takisto velky moj zlozvyk je hryzenie do peri ked premyslam a nanestastie aj ked spim. Rano sa zobudzam so zakrvenymi ustami. Som zo seba zufala, bojim sa ze si zanesiem infekcie do ust. Uz sa mi pery ani nechcu hojit, mam ich take rozpukane, cely den si ich natieram mastickami ale bez efektu.
Dakujem za rady

roja01
12. jan 2022

Je to asi blbost, ale mna napadĺo dat si medzi celusti vacsie detske hryzatko a na celo nejaku lahko odlepitelnu, neagresivnu naplast. Naplast sa asi neda zmrastit ako celo a bude ta aj upozornovat na tvoj zlozvyk. Hryzatko musi byt take, aby si ho omylom neprehltla a detske by malo byt zdravotne nezavadne. Ak ho udrzis medzi zubami, urcite si nebudes hryzt do pier.

julianabelakova
12. jan 2022

Botox, ten blokne svaly

marianarem
13. jan 2022

Aj mna napadlo vlozit nieco do ust a zut/hryzt to. Zuvacku, drevenu palicku. Ale co v noci, to veru neviem.

pielka
13. jan 2022

Aké mastičky používaš? Skús placentu, tá hojí dobre. Ono by bolo možno dobré vyhľadať psychológa, že prečo to robíš, ale ono to má zrejme súvis s tým na čo myslíš.