Ahojte minuly rok sa mi z nicoho nic vyhodil ekzem na rukach - tzv.take male bodky kt.boli naplnene vodou pravdepodob.hnisom , po vytlaceni sa to rozlialo ... potom ustupilo , neskor uz to bolo neznesitelne , zacalo to dalje lozit po rukch az mi zacali praskat ruky koza - zcervenela , jasne kozna a dookola - masticky belogent , fusidova mast ... ale to uz som do roboty nemohla chodit , bola som s tym pn doma , absolvovala som seriu vysetreni , kozne testy - nic ,potvrdeny len na kozi styfylokok zlaty z vyteru, alergicke testy - imunologia - testy nic , bolo mierne zvysene IgA , potom erytrocity , trombocity , znizene leukocity v krvi , dalej na gastre , mierne zvyseny helicobacter p. + hadica sonda do zaludka tam nic , dalej , hematologia - v lete sa stav upravil - aj trombocity , erytrocity , zas pre zmenu som mala menej zeleza a hemoglobinu , cpr ok , teraz v zime znova sa vracia ekzem neviem ako bojovat s ekzemom ...
dakujem
@lenuliatko84 no ja som pochopila , ze to je problem s imunitou a hlavne problem s travenim - creva ... ide to z vnutra , no a ja na nic nie som alergik , akurat hranicne krab / kreveta , ale to neznamena , ze som alergik ... podla mna imunita ...
Mne strašne pomohlo Oilatum do kúpeľa. Môžeš to používať aj ako sprchový gél aj mydlo. Ja to lejem do každého kúpeľa a neskutočne mi to pomohlo už po pár použitiach. A tie pľuzgiere si hlavne nemôžeš za žiadnych okolností praskať, lebo to môže mať fatálne následky.
@nikoleta100 mne tak povedal doktor ktory je najlepsi v odbore na slovensku.ja zijem zdravy zivotny styl,imunita dobrá, chora som bola naposledy asi pred rokmi.odporucil mi co a ako robiť a uz asi 2 mesiace mam ruky bez pupienok.a to som ich mala po kazom krajani zeleniny
@lenuliatko84 a co teda treba robit,pouzivat zakazdym rukavice a smenit jedalnicek?
@lenuliatko84 a v zelenine je nikel? Lebo ja som tiež na nikel... Ale nevsimla som si to ešte tak presne, aj ked výsledky od imuno to hovoria..
@natycaga ked ju umyvam,tak asi v postrekoch,a v spenate je vela niklu ale jest ho mozem len sa nesmiem dotykat a pozor morske plody ho maju velmi vela,ked som ich jedla tak som opuchla a musela ist na pohotovost
@alzbetkacicka ka som tak urobila a pomaha to. A zeleninu mi manzel čistí
no dufam , ze sa to zlepsi casom , pretoze teraz nemam ani zelezo beriem Maltofar zuvacie tablety , a okrem toho mam aj kvasinky tam dole ... urcite to ma spolocne s imunitou , na nikel kovy a podob.mi nic nezistili ...
@nikoleta100 ahoj.aj ja to mam.bola som na koznej alergologickej klinike v ziline a potvrdili mi ze je to na cely zivot.ja som mam koznu silnu alergiu na nikel.poucili ma.ked upratujem alebo umyvam zeleninu pouzivam rukavice a mam pokoj.dali mi aj krémy ale uz konecne viem comu sa mam vyhybat .vysvetlil mi ze to je akoby senna alergia,ze je to na cely zivot