Ako bojovať s ekzémom? V zime sa zhoršuje

nikoleta100
7. dec 2019

Ahojte minuly rok sa mi z nicoho nic vyhodil ekzem na rukach - tzv.take male bodky kt.boli naplnene vodou pravdepodob.hnisom , po vytlaceni sa to rozlialo ... potom ustupilo , neskor uz to bolo neznesitelne , zacalo to dalje lozit po rukch az mi zacali praskat ruky koza - zcervenela , jasne kozna a dookola - masticky belogent , fusidova mast ... ale to uz som do roboty nemohla chodit , bola som s tym pn doma , absolvovala som seriu vysetreni , kozne testy - nic ,potvrdeny len na kozi styfylokok zlaty z vyteru, alergicke testy - imunologia - testy nic , bolo mierne zvysene IgA , potom erytrocity , trombocity , znizene leukocity v krvi , dalej na gastre , mierne zvyseny helicobacter p. + hadica sonda do zaludka tam nic , dalej , hematologia - v lete sa stav upravil - aj trombocity , erytrocity , zas pre zmenu som mala menej zeleza a hemoglobinu , cpr ok , teraz v zime znova sa vracia ekzem neviem ako bojovat s ekzemom ...
dakujem

lenuliatko84
7. dec 2019

@nikoleta100 ahoj.aj ja to mam.bola som na koznej alergologickej klinike v ziline a potvrdili mi ze je to na cely zivot.ja som mam koznu silnu alergiu na nikel.poucili ma.ked upratujem alebo umyvam zeleninu pouzivam rukavice a mam pokoj.dali mi aj krémy ale uz konecne viem comu sa mam vyhybat .vysvetlil mi ze to je akoby senna alergia,ze je to na cely zivot

nikoleta100
autor
7. dec 2019

@lenuliatko84 no ja som pochopila , ze to je problem s imunitou a hlavne problem s travenim - creva ... ide to z vnutra , no a ja na nic nie som alergik , akurat hranicne krab / kreveta , ale to neznamena , ze som alergik ... podla mna imunita ...

dominikamacakova
7. dec 2019

Mne strašne pomohlo Oilatum do kúpeľa. Môžeš to používať aj ako sprchový gél aj mydlo. Ja to lejem do každého kúpeľa a neskutočne mi to pomohlo už po pár použitiach. A tie pľuzgiere si hlavne nemôžeš za žiadnych okolností praskať, lebo to môže mať fatálne následky.

lenuliatko84
8. dec 2019

@nikoleta100 mne tak povedal doktor ktory je najlepsi v odbore na slovensku.ja zijem zdravy zivotny styl,imunita dobrá, chora som bola naposledy asi pred rokmi.odporucil mi co a ako robiť a uz asi 2 mesiace mam ruky bez pupienok.a to som ich mala po kazom krajani zeleniny

alzbetkacicka
8. dec 2019

@lenuliatko84 a co teda treba robit,pouzivat zakazdym rukavice a smenit jedalnicek?

natycaga
8. dec 2019

@lenuliatko84 a v zelenine je nikel? Lebo ja som tiež na nikel... Ale nevsimla som si to ešte tak presne, aj ked výsledky od imuno to hovoria..

lenuliatko84
8. dec 2019

@natycaga ked ju umyvam,tak asi v postrekoch,a v spenate je vela niklu ale jest ho mozem len sa nesmiem dotykat a pozor morske plody ho maju velmi vela,ked som ich jedla tak som opuchla a musela ist na pohotovost

lenuliatko84
8. dec 2019

@alzbetkacicka ka som tak urobila a pomaha to. A zeleninu mi manzel čistí

nikoleta100
autor
15. feb 2020

no dufam , ze sa to zlepsi casom , pretoze teraz nemam ani zelezo beriem Maltofar zuvacie tablety , a okrem toho mam aj kvasinky tam dole ... urcite to ma spolocne s imunitou , na nikel kovy a podob.mi nic nezistili ...