Ako bojovať s depresiou?

lucia851
9. jún 2023

Ako bojovať s depresívnym myslením?beriem aj lieky ale furt myslím negatívne a nie pozitívne

deti95060810
9. jún 2023

aké lieky máš na mysli? ad ?

tuippo
9. jún 2023

@lucia851 treba to povedať lekárovi. Možno bude treba zvýšiť mg užívaných liekov,prípade lieky vymeniť za iné

luccija
9. jún 2023

@lucia851 to je ťažké, keď si pesimisticky ladená.Uz chodíš do práce?Vtedy má človek veľa myšlienok z nudy.Niekto je slniečko a optimista od prírody druhý ťažko na tom pracuje.Psychologicka by Ťa mohla tie vzorce negatívneho naučiť zmeniť
Alebo zle lieky, nízka dávka...ale, ak nezmenia to, čo Ta trápi vzťah, práca?môžeš brať akékoľvek lieky a bude Ta to ťahať dole

barboorka
9. jún 2023

ahoj, mne pomahalo stale niecim zamestnavat mysel.. skratka cielene si musis najst nejake aktivity, cokolvek, co ti pomoze nedavat priestor negativnym myslienkam.. ak ta nieco bavi, venuj sa tomu, citaj, mne pomahalo aj obycajne upratovanie, prechadzka s priatelmi, byt s detmi, rozpravat sa s nimi, pocuvat hudbu, ale najviac mi asi pomohlo ked som sa zamestnala.. vtedy som uz ozaj nemala cas mysliet negativne..

lenkaknel
9. jún 2023

Musim suhlasit s nazormi hore.. Ked som nechodila do prace, tak som rozmyslala nad takymi hlupostami, utapala sa v uzkostiach, az to zachadzalo do depresii.. Treba zamestnat hlavu..

lucia851
autor
9. jún 2023

@luccija nie nechodím do práce

lucia851
autor
9. jún 2023

@lenkaknel už sa mi niečo risuje

kim2028
10. jún 2023

@lucia851 Tak lieky sú len prvý krok, ale musíš urobiť aj niečo viac. Samozrejme práca by bola asi super, ale môže byť pracovný život hneď počas depresie ťažký, pokiaľ máš zle stavy. Dá sa pomôcť aj jednoducho sama istý čas. Zo stacionára viem napr., že depresia sa lieči nielen liekmi, ale aj dobrým cvičením (fyzické cvičenie, plávanie, beh atď. - rozumieš každý si musí nájsť to svoje) a tiež aj spoločnosťou. Jednoducho rozhodiť nejaké tie siete vonku s kamarátkami, či kamarátmi a ísť von sa baviť...

lucia851
autor
10. jún 2023

@kim2028 ja som vydatá a mám dieťa takže nemám čas sa zabávať

kim2028
10. jún 2023

@lucia851 Je to samozrejme na tebe. Ja som ti dal len priateľskú radu od nášho psychológa na stacionári, že čo by malo zaberať na depresiu. Podľa mňa treba nájsť si čas aj na seba. Nehovorím, že by si bola von povedzme 5-6 hodín, ale nájsť si trištvrte hodinku alebo hodinku aj na nejakú kamarátku by mohlo byť OK... Radšej obetovať tu štvrť hodinku vonku ako riskovať potom väčší problém... Vezmi si tak, že čo investuješ do svojej duševnej pohody, tak sa vráti to...