Ako bojovať s chorobou alopecia areata?

gabriel11122
12. mar 2023

Dobrý večer, mám 33 rokov a asi pred 3-4 rokmi som si všimol na mojej hlave prvé chýbajúce ložiská vlasov malého priemeru. Nikdy som to veľmi neriešil, ale keď sa mi to postupom času zhoršovať, tak som prvýkrát išiel do kožného lekára asi pred 6 mesiacmi. Mal som tam bakteriu a lekár mi to preliečil antibiotikami a potielal som si to s prípravkom Eryfluid. Neskôr mi do týchto ložísk pichol aj nejaké injekcie. Zdalo sa mi, že sa to trochu zlepšilo. Ale v posledných dvoch mesiacoch som mal dosť stresujúce obdobie. Dlhsie som sa nestrihal a teraz, keď som si vystrihal vlasy, tak som bol šokovaný koľko veľa mam tých ložísk bez vlasov. Možno 25 miest priemeru okolo 1cm. Vyzerá to veľmi nepekne v zadnej časti hlavy. Co s tým? Mate nejaké rady, ako by sa to dalo zlepšiť, obnoviť rast vlasov. Ma niekto tiež takýto problém? Ako s tým bojujete? Ste úspešný? Nikdy som to veľmi neriešil, ale teraz sa už cítim dosť zle kvôli tomu, ako vyzerám.
Vlasy si umývam tak 5x do týždňa s bežnými šampónom Nivea, adidas atď, nič špeciálne, hrebeň v podstate ani nepoužívam. Občasné si dávam na vlasy lak na vlasy, keď si ich chcem upraviť. Ďakujem za rady

taktotedanie
12. mar 2023

Ocne vysetrenie, endokrinologia a opat kozne vysetrenie

marcellka32
12. mar 2023

Trichologicke vyšetrenie u trichologa- šampón alpecin, kúra minoxidyl, vnútorne metionin

lila1988
12. mar 2023

Riesenia môžu byt rôzne, treba najst pricinu. Na tlc stanici chodi program o vypadavani vlasov, tých dovodov je strašne veľa a potom sú na to rôzne riesenia od liekov, laserovej helmy až po transplantáciu vlasov. Treba najst skutočného odborníka, čo tá nasmeruje