Ahojte, potrebovala by som poradit, ako bojovat s bolesťou krizov..pobolievali ma uz asi 3 tyzdne, ale to len pri pohybe, potom som mala namahavejsi vikend a posledny tyzden ma bolie velmi velmi..dr mi dala injekcie, ktore nejak nezaberaju, na vecer mydocalm, tiez o nicom..nemozem kychnut, ani kaslat, velmi to boli..nahrievam suchym teplom, drzim v teple, davam si flector na striedacku s ibalginom..viete este nieco poradit..take vacsie bolesti mam dnes 8my den..
Otázka je prečo ťa bolia kríže??? Mňa boleli lebo mám prasknutú platničku a ďaľsích xy vecí k tomu. Chodila som na injekcie, brala lieky, chodila po doktoroch, nahrievala … všetko fungovalo chvíľu a potom sa to vrátilo ešte horšie. Čo mi pomohlo??? CVIČENIE a POHYB. Mám úžasného fyzioteraputa a trénera v jednom, makáme spolu 3 roky a je mi o 90% lepšie. A to som bola bežne v stave, že ma muž musel odniesť na WC, lebo som sa od bolesti nedokázala pohnúť.
@pribinak u dr som bola, dala mi ketonal, mydocalm a flector..vobec nenavrhla obstrek :(
@yoxinka neviem, nikdy mi nic nebolo, po 40tke prvy krat mam problem, takze netusim..len si myslim, ze som.bola spotena a prechladlo mi to, ale nemusi to tak byt
treba si zaplatiť fyzioterapeuta a cvičiť
Z mojej skúsenosti by som povedala, že vykašli sa na ketonal, mydocalm a flector, ktorých jediná úloha je oblbnúť mozog a potlačiť bolesť, čiže neriešia príčinu ale dôsledok, nájdi si fyzioterapeuta a makaj na sebe. Ale chápem, dať si tabletku je vždy ľahšia cesta 😉.
Smer ortoped/neurolog/fyzioterapia a cvict, cvicit, cvicit cviky, ktore ti ukazu. Lieky a obstreky su len na tlmenie bolesti. Nie je to riesenie problemu.
kup si milgamu. ale je viac druhov. ja mám 32 rokov a také bolesti krížov a chrbta ako keby som babka a celý život pracujem na poli. príde to tak občas, ale rovno poviem že si prosím injekcie milgama n, a ešte almiral . vraj tá milgama pomáha aj vo forme tabletiek, ale treba to brať dlhšie
Ja som tiež len tabletky jedla ,obstreky a už desať rokov viem ,že jediné čo pomáha je cvičenie a magnézium
Kamarátka si kríže dala dokopy pilatesom.
@puertorico
Tak aby si jedného dňa nebola prekvapená, keď ani tá milgama nezaberie. Almiral je diklofenak, to je protizápalové analgetikum je to ako flector alebo voltaren. Dlhodobé potláčanie bolesti bez riešenia problému skončí chronickým stavom, ktorý sa rieši veľmi ťažko - dá sa, ale treba makať 3x toľko alebo na operačnom stole. Telo ti každé ignorovanie problémov vráti.
Tak ako pisu vyssie, je potrebne hladat pricinu bolesti. Dr by ta mala poslat na CT ci nemas posunutu/prasknutu platnicku, alebo mozno aj nieco z oblickami? (neviem, ktora cast ta boli), mozno skusit masera ci nemas spazmy a nejak by ti to rozmasiroval, mozes mat stavec vyskoceny, prechladene krize.. no je toho vela fakt. Kazdopadne drzim prsty nech ti je lepsie 🙏
Nasaď Protizápalovú stravu.
Skús Vápnik, Magnézium a vitamín D3 a K2 sú výživou pre silné kosti.
Ísť k doktorke na obstrek