Ako bojovať proti úzkosti?

1245barborka
1. dec 2021

Dobré ráno, máte nejaký overený spôsob ako bojovať proti úzkosti? Niečo čo môžem robiť doma, kedže teraz sa nedá robiť nič externe. ďakujem

0silvia0
1. dec 2021

@1245barborka v ostatnom case sa tu s uzkostami pretrhlo vrece, ale najlepsia na vsetky psychicke problemy je okrem terapie praca a sport.

dadis
1. dec 2021

@1245barborka Mne pomohla velmi modlitba, zverit svoj zivot s doverou Bohovi...ak nie si veriaca vyskusaj meditacie...teraz mi napr. vyskocila reklama na appku Calm, no nie je zadarmo, ja som ju neskusala, len sa mi to zdalo ako pekny napad. A dalej pravidelne sa niecomu venovat, ja sportujem a takisto travim cas plaaovanim co, kde kedy a ako zasportujem - to mi zaberie tiez vela casu a kapacity rozmysalania 😀 Co sa tyka pripravkov, tak magnezium, caje - medovka, materina duska...mozno i ine na ukludnenie a spanok. Ak to je velmi zle, nie je hanba ist to riesit s psychiatrom, mozes tamist aj bez vymenneho listka. Ja som mala vela uzkosti pred 2 rokmi. Teraz uz len velmi obcas, zvladla som to bez liekov..da sa s tym zit, len sa treba zmierit s tym, ze asi ako osoba k tomu budes amt cely zivot sklony..

1angelika
1. dec 2021

zamestnať sa niečim čo ti robí radosť, niečím príjemným, počúvanie hudby, pobyt v prírode, čítanie vtipov, pozrieť si niečo pekné v Tv - obmedziť čítanie a pozeranie správ, meditácia, relax - napr vo vani, kúpiť si niečo pekné, čítanie kníh..no je toho veľa. Na začiatok môžeš skúsiť aj sedatif PC, je to voľnopredajné, mohlo by zabrať

ella_price
1. dec 2021

Pozri si dychové cvičenia na úzkosť. Rovnako pomôže rytmický hudba, mať po ruke niečo mäkké, pri extrémnej úzkosti sa dokonca môže zahryznúť do citrónu, čo telo okamžite upokojí. Skús si vyhradiť nejaký harmonogram na prechádzky, alebo skús intuitívnu kresbu (nemusíš vedieť kresliť, len niečo hoď na papier).