Kocky mam dlhorocny problem s cystamy. Zacalo to v 18 rokoch, kedy som bola prvy krat na operaciu s cystou na vajecniku. Od vtedy som bola uz na 3 operaciach kedy mi vyberali cysty (2 krat na vajecnikoch a 1 krat na kostrci) Naposledy my vybrali cystu popri cysarskom v marci tohto roku. Moj gynekolog mi predpisal antikoncepciu, aby sme zabranili tvorbe cyst, no odkedy ju beriem tak vkuse spinim ☹ volala som mu a on ze to je normalne, ze to nevadi a mam ju brat nadalej, no mne to vadi, kocky ved mat cely mesiac slabsie krvacanie je na nervy. Pred tehu som skusala pilulky typu Indonal, alebo Indol 3C, no nic akosi nezabralo. Baby nemate skusenost s niecim co je fakt ucinne proti tvoreniu sa cyst? Vrela vdaka. 🙂
@majulinka2 ako dlho berieš antiku? Aj ja mám podobné problémy pri niektorých, tak jednoducho mi ju lekár vymení. Prvýkrát mi tiež povedal, že špinenie je normálne na začiatku, tak som si vymyslela pár ďalších vecí a potom zmenil. 🙂 Treba len skúšať. Naposledy som brala len mesiac jednu, už ani neviem, ako sa volala a to sa ma priateľ celý mesiac ani nedotkol, lebo nám to obom nebolo príjemné, tak aspoň to bola antikoncepcia na 100000000% spoľahlivá. :D Tie cysty neviem, ja som teraz PN po 1. operácii, mala som endometrickú cystu a môj lekár mi už ani tú antiku nechce dať, len ma tlačí otehotnieť, hoci to momentálne neplánujem, tak idem meniť lekára.
@17alexis mne predpisal Desirett, a pred tehu po prvej operacii som brala 3-regol, no z toho som dost priberala a potom Chloe-z tej sa mi zapalila zila na nohe, tak som skusila aj uz spomynane Indonal a Indol 3C. No mna tiez tlacili to tehotenstva potom to prislo spontanne a to som raz potratila, a pri cisarskom mi vybrali cystu. Ja vobec neviem z coho sa tie potvory tvoria. Ja som mala dermoidnu na kostrci, a teraz v tejto som mala tkanivo stitnej zlazy 😨 Teraz som uz skoro 8 mesiacov po porode, pred dvoma mesiacmi som bola na kontrole a bolo vsetko v pohode. Tato HA je v poho nebyt toho celomesacneho krvacania, ved ja ani neviem kedy mam mrchu 😅 pravdupovediac nechcem do seba pchat hormony, preto by som radsej vyskusala nieco prirodne alebo nejake homeopatikum alebo nieco, ak vobec nieco existuje. Endometricka? takze endometrioza alebo ta sa nepotvrdila?
@majulinka2 propolis alebo propolisova tinktura kupis v lekarni ...na rano po lyzicke na lacno
@majulinka2 buduci tyzden idem po vysledok. Ale asi ano, zrejme sa potvrdi endo...lekari nevedia, z coho tie pliagy su. Vraj sa nasiel na to nejaky liek, ale moj dr ho nedava. Podla neho je to farmakobiznis iba a je vraj drahy a so slabym ucinkom. Minimalne aspon pories tu hak. Vymysli si napr ze ti to sposobuje aj one tazkosti a aspon z lutosti ti da ine. Triregol som aj ja mala. Zbavili ma troch kil. 🙂
@17alexis drzim palce aby ti vsetko dobre dopadlo, a ak aj nahodou nie tak rychlu liecbu prajem. No chystam sa k nemu, lebo ma to uz fakt nebavi. A ak by bol nejaky ucinny liek na tie potvory, tak by ich uz davno nebolo. Mne dal Indonal s tym, ze cysta by mala zmyznut, no a za tri mesiace narastla o 15 cm a nasledovala operacia. 😢 Kamoska z Ukrajiny brala nejake kvapky co jej tam dala jej gynekologicka a cysta jej zmyzla, ma sa na ne opytat ked tam pojde.
@majulinka2 ach, problémy nás báb... na porazenie je to. Aj tebe držím palce, nech sa toho zbavíš. Ja budem zrejme gynekologa meniť, lebo teraz dieťa nechcem a on ma doslova núti, aby som otehotnela a nechce mi nasadiť inú liečbu. Nakoľko teraz beriem silné lieky zasa kvôli inemu problému, tak nesmiem otehotnieť, lebo by sa mi narodilo postihnuté dieťa alebo v tom "lepšom" prípade by mi tie lieky vyvolali potrat. A ten môj gynekolog to akosi nechce pochopiť. 😖
@majulinka2 Z prirodnych zdrojov odporucame pupalkovy olej, odporuca sa uzivat dlhodobo 1KL rano a vecer. Pupalka pomaha harmonizovat hladinu hormonov, je napomocna pri roznych "zenskych" problemoch. Taktiez je vhodne pit pravidelne alchemilkovy caj.
Podobne ucinky ma aj materska kasicka.
Je naozaj na zvazenie, ci telu budete dodavat umele hormony s vedl. ucinkami, alebo radsej sa spolahnete na prirodu, ktr. nam dokaze rovnako ucinne pomoct.
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...