Akné v dospelosti

monikatn
9. mar 2015

Nemáte niekto dobrú radu ako sa zbaviť akné v dospelosti?

jankastubka
9. mar 2015

To by aj mna zaujimalo 😀
Nemam ho sice katastrofalne ale mam, najme na brade. Kozna hovorila, ze je to preto, lebo mam zlozvyk, rukami si chytat usta a zanasat si tam spinu... aj sa snazim ale mi to nejde.

sissy27
9. mar 2015

@monikatn najprv treba nájsť príčinu toho, prečo sa akné tvorí... môže to byť len prejav nejakého zápalu alebo iného ochorenia v tele, môže to byť hormonálny problém, môže to byť len čisto kozmetický problém...

janka_mamka
9. mar 2015

krvný obraz, okamžite, kožného lekára navštíviť, najskôr polieči lokálne a ak nie ti navrhne liečbu liekmi. Ja som nedávno začala užívať a už vidím pomaly vysledky, kedže krv je dokonala vraj 🙂 a pýtaj si nech ti vezmú aj či nemáš alergiu na lepok, sóju, celiakiu... arašídy a čo ja viem čo ešte. Nehovorím len tak dovetra, poznám dôverne ten problém. Tak nech je to čím skôr preč 🙂

janka_mamka
9. mar 2015

vidiím že si z TN, ja neviem či sa to smie akože robiť reklamu, ale odporúčam doktorka Šnapko má ordináciu na Novej Dubnici, pracuje aj s manželom Dr. Šnapko a sú naozaj perfektní, povenujú sa , popýtajú sa, poradi aaké prípravky používat, čomu sa vyhnut , no proste super.

something
9. mar 2015

Akne v dospelosti je sposobene velkym mnozstvom androgenov,ziadna kozmetika na to nie je ucinna.Jedine,co bude dobre zaberat je antiandrogenna antikoncepcia a dobra kozmetika. A fajn je duac gel

monikatn
autor
9. mar 2015

Ďakujem za rady , ono ide o moju 20 ročnú dcéru, navštívili sme aj kožnú kde nám predpísala drahú kozmetiku , dala som za to neskutočné peniaze a nič, teraz jej predpísala lekárka HA tak uvidíme berie to asi 3 mesiac ,ale zatiaľ nič neviem či na to treba dlhšiu dobu. No ale má to dosť zlé. A aké berieš janka_mamka lieky? o nejakých som už počula len že je tam veľa vedlajších účinkov.

something
9. mar 2015

HAk sa musim brat aspon 18mes.Robim na koznej amb. 🙂

monikatn
autor
9. mar 2015

@something ozaj? tak som zvedavá, lebo som čítala pár článkov a tam písali že niekomu to pomohlo už za dva týždne tak som sa zľakla že dcére to nič nerobí , dúfam že to zaberie. ďakujem za odpoveď.

something
9. mar 2015

Nasa kozna odporuca min.taku dlhu dobu

snapi
9. mar 2015

@monikatn mne pomohla zmena stravy. Nemám uplne čistú pleť, ale je to oveľa lepšie. mám to z hormónov - polycystické vaječníky. Lekár mi odporučil HAK, to som odmietla. Povedal mi, že teda ak mi akné nevadí. No s HAK to nebolo o nič lepšie pred pár rokmi. Takže som zmenila stravu, vaječníky začali lepšie fungovať a čuduj sa svete, ide to aj bez HAK. Príčiny sú určite rôzne, ale treba prísť na ne. kozmetika mi pomáha DM značka na akné pleť. Ale mením vždy po nejakom čase. Tie drahé veci od kožnej mne nikdy nezabrali - a to mi teda dávala rôzne silné aj slabšie veci, robila rôzne vyšetrenia, ale nič nepomohlo...

monikatn
autor
9. mar 2015

@snapi a ako si zmenila stravu čo si vylúčila?

malinka158
9. mar 2015

@snapi ahoj a nemala si přitom problém aj s nadmernym ochlpenim?

snapi
9. mar 2015

@monikatn no mne nerobil dobre cukor - jem iba čerstvé ovocie, žiadny iný cukor ako med, umelé sladidlá...ďalej som vylúčila potraviny ako ryža, múka, zemiaky, ovsené vločky a strukoviny tiež teraz nejem, ale tie si myslím, že na to nemajú vplyv. Dôležité na fungovanie hormónov sú aj zdravé tuky - oliv. a kokos. olej, maslo (nie margarín), orechy, olivy, avokádo....Myslím, že pridanie tých tukov mi tiež vo veľkej miere pomohlo. Hormóny pracujú oveľa lepšie. Ale trebahľadať čo konkrétne nerobí dobre. všímať si svoje telo, skúšať vylúčiť. Ja som mala pocit, že mi ani kravské mlieko nerobí dobre, takže ho obmedzujem, ale to je potravina, ktorú nie som schopná vylúčiť...

snapi
9. mar 2015

@malinka158 s ochlpením myslíš kvôli tým vaječníkom? lebo to nemám taký problém. skôr som mala s padaním vlasov a rýchlim mastením, ale to sa tiež troška upravilo.

katrin21
9. mar 2015

@monikatn ROaccutane..
akne v dospelosti nema co robit.. treba sa ho zbavit a toto ti pomoze..je to silny liek, ale ak mas/ dcera akne take, ze ti zostavaju jazvy, tak ina cesta nie je.. je to v krvi a treba to preliecit, jedine takto.. viem o tažkych akne, kde zostavali roky jazvy ako kratery...a toto pomohlo a akne sa nikdy nevratilo..len skoda, ze ten clovek o tom nevedel skor a riesil to len u kozmeticky, ktora na take riadne akne vôbec nestaci a nepomahalo to, nemusel zostat poznaceny jazvami...

Pokial ide o babu, rozhodne by som necakala , radsej pol roka toto, ako cely zivot jazvy..
a vedlajsie ucinky? ano , su. suche sliznice a pod.. kontroluju sa pecenove testy..ale to aj pri HAK.. myslis, ze ta je bez následkov??

malinka158
9. mar 2015

@snapi hej myslela som kvoly tomu. Citala som o tom aj v telke to davali. Tak ja mam tiez problém s akne, padanim vlasov ale aj s nadmernim ochlpenim ☹ ☹ ja to mam s nadbytku testosteronu :(

xfenix
9. mar 2015

na zaklade skusenosti zo zivota velmi pomohlo vynechanie mlieka a smotan a slahaciek, vsetko do par tyzdnov zmizlo.

snapi
9. mar 2015

@malinka158 tak pri tých vaječníkoch je nadbytok testosterónu, ale mne práve tá strava a pohyb pomáha. doktor mi povedal, že musím aj schudnúť. menštruácia sa upravuje pomaly....takže treba skúsiť. Alebo HAK na zmiernenie prejavov ako akné a spol. ale ja som odporcom HAK, keďže som ju v minulosti brala a organizmus bol zblbnutý ďalší rok...

malinka158
9. mar 2015

@snapi ja ju teraz beriem skoro rok, akne sa trosku zmiernilo, chlpky postupne ubudaju ale naozaj to ide pomaly :( ja tiez niesom nejako zastancom HAK ale kde je clovek uz naozaj zufali skusa vsetko a nic mu nepomaha tak skusi aj toto

monikatn
autor
9. mar 2015

@katrin21 áno ten liek som myslela, berie sa to pol roka? už som aj nad tým rozmýšľala že pôjdem s ňou na kožné, len je to zložité ona je cez týždeň v BA v škole a nedá sa jej vynechať zo školy aby sme to pobehali , tak uvidím.

tilly
9. mar 2015

ahojte, ja mam tiez posledne roky dost hroznu plet a dokonca sa mi uz aj jazvicky tvoria ☹ uz neviem, co s tym, z krvi nic nezistili, hormony vraj ok, nic zvysene ani znizene, vsetko v norme, potom som si myslela, ze zapal zo zubov, preliecila som zuby a nic... kozmeticka mi to len zhorsila... nemam stres, stravovanie sice nemam idealne, ale boli casy, ked som sa dobre stravovala a ani to nepomohlo... lieky nejak brat nechcem, neverim im, kozmetika a pravidelne denne cistenie pleti nepomohlo, jedine mi to trosku zmiernovala taka cistiaca voda a hadim jedom 😀
chemicky peeling sa moze? pomoze? HAK urcite nechcem, skusala som, nepomohlo

katrin21
9. mar 2015

@monikatn ked je cez tyzden v BA, tak nie je nic lepsie, ako nasvstivit MUDr. Rasochovu, je to uzasna odbornicka a skvela dermatologicka 🙂 Prave ona zacala prva tento liek pouzivať a propagovať, lebo s nim ma dobre skusenosti... aj dotycnej osobe ho predpisala ona 🙂
http://www.navstevalekara.sk/lekari/kozny-lekar...

janka_mamka
9. mar 2015

@monikatn áno sú to ako písala katrin21 roaccutan, tie moje sa volajú curraccne novšia obdoba toho, alebo ako to nazvať, vedľajšie účinky u mňa sa prejavili len suchá sliznica, krvácanie z nosa, a popraskané pery ( na to je najlepšie vajíčko hojivý zázrak z Oriflame ) ale treba dávať pozor na prípadné tehotenstvo, a áno namiesto šošoviek nosím okuliare, tiež kvôli suchosti očí. Inak je to všetko, nič také s čím by sa nedalo žiť, účinok som videla už po dvoch baleniach. Inak mne táto dr, odporučila najskôr kompletne skontrolovať chrup, vraj to má veľký vplyv, a komplet tráviace ústrojenstvo na akéhosi heliobactera? nepamätám si t presne 🙂

jojake
10. mar 2015

Ahoj, skus navstivit dobru kozmeticku - moja kozmeticka tvrdi (je to len jeden nazor), ze sa s tym da pomoct, ale musi byt clovek dosledny. Liecba trva dlhsie a musi byt pravidelna. 🙂

elienka69
10. mar 2015

@monikatn akné, a hlavne v dospelom veku nie sú len kozmetický problém. Súvisí to veľmi s trávením, pečeňou a žlčníkom, čo má súvis so stresom. Odporúčam navštíviť kvalitného výživového poradcu a terapeuta tradičnej čínskej medicíny. Mám veľmi dobrú skúsenosť s terapeutmi s kliniky Medante v Bratislave.

janka_mamka
11. mar 2015

@elienka69 súhlasím kozmetička absolútne nepomôže, trávenie, chrup a dobrý ale naozaj dobrý kožný lekár !

tilly
11. mar 2015

@elienka69
@janka_mamka bab, ale tymto som si presla..

janka_mamka
11. mar 2015

@tilly všetkými vyšetreniami a všetko ok, tak to si ako ja:( tiež krvný obraz ukážkový trvenia všetko ok, odkedy užívam tieto lieky čo som spomínala vyššia tak konečne vidím výsledky.... ale príčinu vzniku sa nám stále nepodarilo s dr nájsť

monikatn
autor
8. apr 2015

Ahojte nedávno som tu začala túto tému o akné tak Vám chcem napísať ako sme s dcérou dopadli, navštívili sme kožnú lekárku, ktorá keď uvidela dcérinu tvár , tak jej zobrala vzorku z tváre kt. bola pozitívna a povedala že tu už krémiky nepomôžu a včera bola na krv a dnes si ide po tabletky na akné. Tak som zvedavá či to pomôže.

tilly
8. apr 2015

@monikatn na co bola pozitivna? aspon viete ako liecit, co je super, snad to bude rychlo ok