Ahojte , akné mám hlavne na brade , na lícach a čele menej. Vždy sa mi zapaľujú aj veľké cysticke ktoré hrozne bolia . U kožnej som nebola . Snažím sa vyriešiť problém už dva roky , skúšala som Mary Kay , la roche possay celu sadu a to effaclar serum mi akoby rozozralo tu plet hrozne ma stipala a bolelo to musela som so serom prestať .
Odkedy som začala používať serum revolution retiol nočné tak sa mi plet vždy počas noci ukľudní . Ďalej používam čistiaci penu balea na citlivú suchu plet , predtým som používala cera ve foaming ale táto balea mi viac vyhovuje , používam la roche possay effaclar micelarku a la roche possay effaclar krem . Vyskúšala som veľa značiek aj produktov ale vždy sa snažím minút čo mám. Jedine čo nepoužívam je to serum effaclar.
Viete mi poradiť ?
V strave to nie je . Už pól roka nejem mlieko ani nič z mlieka , ani citrusy , ani mäso .
Prosím už som zúfalá.
Produkty ktoré vám pomohli ?
Vykasli sa na vsetky tieto znacky....prirodna levandulova voda a mydlo od inaessential...skus
Je tam viacej produktov na problematicku plet...vyskusaj...ja na tuto znacku nedam dopustit
Celiakia bola tiez vylucena? Mne nasli po dvoch rokoch problem v črevách, plesne a potrav.intoleranciach a slabej imunite. Som alergicka. Problem treba riesit zvnutra.
Mojmu muzovi ta levanduova sada nepomohla. Jedine co zabera je Actimaris voda a gel. Da sa to kupit aj v niektorych lekarnach, ja kupujem priamo na stranke. Pouziva sa aj v zdravotnictve na tazko hojace sa rany.
No, tym vyriesi len problem z vonka, a tu treba prist na pricinu. Najcastejsie je to spojene s potravinovymi intoleranciami, ale mozu to byt aj hormony ci ine zalezitosti.
Ja by som sa mozno dala skontrolovat aj akupunkturistom - ak si na take veci, ak nie tak smer lekar.
Prečistiť krv, piť zihľavový čaj. Asi pred 20-timi rokmi jeden známy chodil do nemocnice, brali mu krv zo žili a následne pichali do svalu. Niečo také, a pleť sa mu krásne zahojila. Treba sa informovať u Dr. Ešte tu ženy písali o tbl.Roacutane.Jednoznacne to treba liečiť z vnútra.
Púpavový čaj je super proti akné. Žihľava+ citron čistí krv. Keď som mala čierne bodky na tvári, občas akné,,, začala som používať z ORIFLAME gulôčkový púder GG. Ráno po umytí trošku jemný multivitamínový krem a na to štetcom popúdrovala tvár.Bolo to ako ochranný film proti nečistote. Večer pri odličovnaí vata skoro čierna... Používam i z AVONu kozmetiku- v akciách. Na odličovanie Amiu- čistiacu odlič. vodu, občas i pleťové toikum bez alkoholu.
Podľa možnosti, nejesť mastné jedlá a vysadiť bielu múku, biely cukor
@betsabeew ja som mávala od 11 hrozne aknoznu pleť hlavne po lícach sa mi robili také veľké bolestivé podkožné vyrážky ktoré nešli vytlačiť ,keď som sa to snažila vytlačiť tak sa mi do toho nahromadili krv a extrémne veľa hnisu ,potom som si to musela prepichovat a ostávali mi tam až diery, občas sa mi toto spraví aj na chrbte .. ale tieto isté vyrážky mával v detstve aj môj krsny a aj mama .. nemôže to byť dedičnej ? 🤔 Ja som tiež kadečo vyskúšala a nič mi nepomáhalo ,no postupom času už som také vyrážky nemala ..začala som brať aj HAK aj to mi pomohlo má pleť ale používam aj levanduľovu vodu 🙂
Cysticke akné patrí do rúk kožného lekára a lieči sa roacutannom. Určite to skus. Fakt to pomôže, lebo táto kozmetika sú peniaze do luftu...
https://www.inaessentials.sk/products/organicka.......