Akné rok po pôrode

luss121
20. aug 2022

Ahojte dievčatá neviem či ste s tým nejaká mala problém ale na sebavedomí mi to veru nepridáva . Asi keď mala malá 3 mesiace začali mi veľmi vypadávať vlásy a začali sa mi tvoriť vyrážky na čele čo sa mi netvorili ani v puberte . Niekedy keď mala malá 8 mesiacov vlasy začali pekne rast a prestali vypadávať tak som to čakala aj od pokožky. Ale ta ma očividne vlastný život vyrážky sa na cele neskutočne tvoria zapálene boľavé červené a keby len 3-4 ich je minimálne 9 a len na čele plus tam mám aj také malé hrbolceky. Vyskúšala som snáď už všetku kozmetiku gynex kvapky krvný obraz v poriadku . Ja už neviem ak ste to nejaká mali dajte vedieť čo zabralo vám . Mala ma už vyše roka tak som si myslela že to prejde a stále nič.

taktotedanie
20. aug 2022

@luss121 ist na kozne, pokial vam to tak vadi, na sebavedomi nepridava a vyskusali ste uz toho vela naco nadalej stracat cas “babskymi radami”?

luss121
autor
20. aug 2022

@taktotedanie aj na koznom som bola to som zabudla napísať . Masticky zabrali pokiaľ som ich natierala keď som prestala bola som tam kde predtým

taktotedanie
20. aug 2022

@luss121 imunologia, gastro.. vylucit intolerancie

andreatytler
21. aug 2022

@luss121 Ja som po porode uz 2.5 roka a stale mam hrozne akne. Najskor mi to nevadilo, potom som cakala ze to prejde same a teraz uz mam toho dost.
Akne zacalo pocas tehotenstva. Taketo akne som mala v puberte.
Myslim ze moje hormony sa nedostali do povodnej rovnovahy,l ktora bola pred tehotenstvom. Moje vlasy su ale nadherne huste a rastu ako z vody. Nikdy predtym som namala take krasne vlasy. Takze aspon nieco. Ale idem si kupit vitex... malo by to zlepsit hormonlnu rovnovahu.

luss121
autor
22. aug 2022

@andreatytler Ja som práveže nikdy nemala akné . Ani v puberte jednu výťažku pred menštruáciou inak som mala krásnu čistú pleť . V tehotenstve tiež krásna pleť a po pôrode katastrofa . Vlásy tiež neskutočne rastu nikdy som nemala také dlhé ako mám teraz skoro po zadok ale pleť katastrofa 🤦🏻‍♀️ Skúsim si to pozrieť . Objednala som si aj pribiotika keďže ja ich mám len na čele nikde inde či to nepramení z čriev a skúsim aj Vitex.

andreatytler
22. aug 2022

@luss121 Ano... moje travenie bolo v hroznom stave asi rok po porode, takze aj tomu som to pripisovala a snazila sa risit najskor to... tiez som zacala s probiotikami, ale nemalo to velmi velky efekt. Preslo to same asi pred 10 mesiacmi a cakala som ze konecne aj plet sa upravi ale nic. Daj vedet ako pokracujes prosim.