Chcela by som sa spýtať či niekto nemáte rovnaký problém alebo neviete ako je to možné.
Jednoducho vždy keď si dam kávu (dávam si cca 50-100ml mlieka) vždy sa mi spraví strašné akné. Úplne mastná tvar a boľavé vyrážky. Akné mávam tak ci tak už niekoľko rokov keď som kávu ešte ani nepila. Ale vtedy sa to výrazne veľmi zhorší. Ale ten paradox je ze jem veľa mliečnych výrobkov - tvaroh, jogurt a nerobia sa mi vyrážky. Teraz som vysadila tu kávu ale stále jem tvaroh a jogurt a už sa mi to akné zahojilo a nové sa skoro ani nerobia. Nerozumiem tomu. Alebo to je ta kava? Dávam si len jednu lyžičku 🤔
Kyslomliecne výrobky majú menší k sah laktozy - mliečneho cukru a sú aj ľahšie stráviteľné
Skús si kúpiť bezlaktozove mlieko, možno to bude lepšie
Moja kamoska keď prestala pit kávu pleť sa jej výrazne zlepšila ( tiež problém ako ty zapálene boľavé vyrážky ). Kávu pila bez mlieka.
aletgia na laktozu, každemu sa prejavy inak.... ale celkovo mliečne výrobky "podporujú" vznik akné
si alergicka na laktozu, v kyslych mliecnych vyrobkoch jej je ovela menej, pretoze vykvasi, preto sa nevyhadzujes z jogurtov ale len z mlieka