Akné po 20tke

kikus123
31. máj 2022

Dievčatá , prosiiim o pomoc 🙏
Bojujem s akne už vyše 7rokov . Prešla som azda už všetkým cez drahé kozmetické prípravky, masticky antb. od kožnej . No stále mi nič nepomáha . Furt mám tvar ak 15ka. Snažím sa dostatocne piť čistú vodu a nejesť sladké , korenené ,mliečne čo nemozem aj kôli refluxu no už som hotová . Máte nejake rady a tipy čo by mohlo zabrať ? Respektíve rozmyslam aj o nejakom kolagene máte nejake skúsenosti ? Dakujem za každú radu 🙂

nikpa
31. máj 2022

@kikus123 mne prešlo akné až po 30 keď som zostala tehotná, muselo to byť hormonálne. Treba to riešiť nie krémom ani pleťovovu vodou ale zistiť čo je vlastne za tým. Máš reflux, čiže problém so žalúdkom a s trávením, aj to môže byť dôvod alebo skús na gynde nech ti spraví hormonalny profil.

lula3108
1. jún 2022

@kikus123 ziadny kolagen ti na akne nepomoze aj ked sa tvaria ze hej. Je dolezite ake to je akne-ci ide o podkozne hormonalne cysty alebo biele hlavicky napr na licach. Tie podkozne su vzdy zvnutra-rozhadzane hormony alebo zaludok. Zacni brat probiotika-mne najviac pomohli probiofix, ziadne ine nie a o mesiac som nemala ani kednu vyrazku👌Taktiez moze pomoct antikoncepcia, ale moze ist kludne o zuby alebo nejaky zapal v tele. Najlesie urobis ked pojdes k vseobecnemu lekarovi a on ti odporuci vsetky mozne vysetrenia. Za mna najjednoduchsie zacat probiotika a ked do mesiaca nezaberie tak smer lekar. Ked ide o biele vyrazky alebo malicke vyrazky po tvari tak je mozne ze tam ide o hygienu-menit stale uterak, nechytat si tvar bez umytia ruk, double cleansing, pouzivat aktivne latky (ale neprehanat to) a celkovo si nastavit rutinu ktora ti bude vyhovovat

kikus123
autor
4. jún 2022

@lula3108 antikoncepciu som brala dávno , ale nechcem ju brat už nikdy . Chodila som kožnej ktorá mi davala masticky ale všetko to ma len krátkodobý účinok . Mám aj reflux a hiatovu herniu čiže myslím si že je to týmto najskôr . Skúsim brat dlhodobo tie probiotiká a uvidíme či sa polepší . 🤷🏻‍♀️