Akné okolo úst

laila18
17. dec 2020

Ahojte žienky, prosím poraďte, už som nešťastná z toho. Toto sa mi vyhodilo za posledné dva týždne. Viem, že sa o takomto akné hovorí, že značí hormonálnu nerovnováhu. Aktuálne som v tých "plodných" dňoch, horšie to znášam (ovuláciu) ako pred menzesom, ale toto som nikdy nemala. Za posledný mesiac sme začali s mužom aj lepšie sa stravovať a schudla som 3 kg, myslíte, že aj tým to môže byť? 🤦 A hlavne čo na to? Dnes pôjdem do lekárne, dosť tie vriedky aj bolia, malé a bolestivé . Ďakujem

nikpa
17. dec 2020

@laila18 ja som toto mavala roky, nikde nic len okolo úst a brady. Nepomohlo mi nič, kozmetika, úprava stravy, kožná. Ked som zostala tehotná, vyrážky z týždňa na tyzden zmizli a viac sa neobjavili, je to vyše 3 roky. Takze určite to má niečo s hormonmi.

laila18
autor
17. dec 2020

@nikpa už jedno dieťa mám, 16 mesačné, áno počas tehotenstva aj krátko po pôrode som mala krásnu pleť a teraz toto 🤷

nikpa
17. dec 2020

@laila18 mne sa to doteraz nevratilo. Skús hormonálny profil ci by ti gynekológ spravil.

dajana1983
17. dec 2020

@laila18 ja som to istého času tiež mávala,lekárka povedala že ti môže mať súvis z hrubým črevom ,za tým zlá životospráva...veľa cukrov,nevhodných tukov...nič nevynechavat len obmedzít a hlavne veľa vody pit

sense
17. dec 2020

Ja mam niečo podobné ale zrejme z nonstop nosenia masky. Lebo keď ma viac dni voľno alebo nosím masku menej je to lepšie...

laila18
autor
17. dec 2020

@dajana1983 to má práve napadlo, že ako som začala trošku lepšie jesť atď, že sa telo čistí 🤷 a používala si niečo nevieš odporučiť?

laila18
autor
17. dec 2020

@sense no hej z rúška verím , že to môže byť, ale ja som na RD takže nemám rúško na sebe 8h v práci, takže u mňa to asi rúškom nebude 🤔

dajana1983
17. dec 2020

@laila18 nič nepomáhalo,ja ani drahej kozmetike moc neverím.Ale fakt sa osvedčilo pit veľa vody,najlepšie čistej.A nejaký vitamín neublizi..Dlhsie jem kyselinu listovu,aj na odporúčanie gynekologickú.V tomto období keď nie je slniečko je hlavne vitamín D super

sense
17. dec 2020

@laila18 aha tak možno skúsiť vyradiť niečo zo stravy.... Mliečne výrobky, príp lepok... To máš po zapaľovanie možno by nebolo na škodu kontaktovať lekkara

brita7777
17. dec 2020

tato oblast je oblast zenskych organov podla diagnostiky tvare, asi to suvisi dako s hormonmi, mozes ich mat rozhadzane, stres a podobne, prip zajst ku gynekologovi, ci je vsetko oka
A isto nasadit zinok vit c, vitamin b forte a magnezium max 300mg dlhodobejšie 3-4mesiace
Tiez teraz v zime, ak davas sal naprm castejsie prat veci, mozes mat citlivejsiu plet.

brita7777
17. dec 2020

Na akne je dobra bioderma na akne krem no moze az moc vysusovat, tak treba kombinovat aj s hydratacnym kremom

laila18
autor
28. dec 2020

No žienky nakoniec som tehotná, tak snáď nebudem mať takúto pleť celých 9 mesiacov 😂 držte palce, ďakujem za rady