Ahojte žienky, prosím poraďte, už som nešťastná z toho. Toto sa mi vyhodilo za posledné dva týždne. Viem, že sa o takomto akné hovorí, že značí hormonálnu nerovnováhu. Aktuálne som v tých "plodných" dňoch, horšie to znášam (ovuláciu) ako pred menzesom, ale toto som nikdy nemala. Za posledný mesiac sme začali s mužom aj lepšie sa stravovať a schudla som 3 kg, myslíte, že aj tým to môže byť? 🤦 A hlavne čo na to? Dnes pôjdem do lekárne, dosť tie vriedky aj bolia, malé a bolestivé . Ďakujem
@laila18 ja som to istého času tiež mávala,lekárka povedala že ti môže mať súvis z hrubým črevom ,za tým zlá životospráva...veľa cukrov,nevhodných tukov...nič nevynechavat len obmedzít a hlavne veľa vody pit
Ja mam niečo podobné ale zrejme z nonstop nosenia masky. Lebo keď ma viac dni voľno alebo nosím masku menej je to lepšie...
@dajana1983 to má práve napadlo, že ako som začala trošku lepšie jesť atď, že sa telo čistí 🤷 a používala si niečo nevieš odporučiť?
@laila18 nič nepomáhalo,ja ani drahej kozmetike moc neverím.Ale fakt sa osvedčilo pit veľa vody,najlepšie čistej.A nejaký vitamín neublizi..Dlhsie jem kyselinu listovu,aj na odporúčanie gynekologickú.V tomto období keď nie je slniečko je hlavne vitamín D super
tato oblast je oblast zenskych organov podla diagnostiky tvare, asi to suvisi dako s hormonmi, mozes ich mat rozhadzane, stres a podobne, prip zajst ku gynekologovi, ci je vsetko oka
A isto nasadit zinok vit c, vitamin b forte a magnezium max 300mg dlhodobejšie 3-4mesiace
Tiez teraz v zime, ak davas sal naprm castejsie prat veci, mozes mat citlivejsiu plet.
Na akne je dobra bioderma na akne krem no moze az moc vysusovat, tak treba kombinovat aj s hydratacnym kremom
No žienky nakoniec som tehotná, tak snáď nebudem mať takúto pleť celých 9 mesiacov 😂 držte palce, ďakujem za rady
@laila18 ja som toto mavala roky, nikde nic len okolo úst a brady. Nepomohlo mi nič, kozmetika, úprava stravy, kožná. Ked som zostala tehotná, vyrážky z týždňa na tyzden zmizli a viac sa neobjavili, je to vyše 3 roky. Takze určite to má niečo s hormonmi.