Ahoj,
chcela by som sa opytat na vase skusenosti hlavne s produktmi na vyrazky/ akneoznu plet.
s akne som vzdy mala problem, aktualne za poslednych pár rokov sa to ako tak unormalizovalao, ale kazdy mesiac sa vyskytne par dni kedy sa to zhorsi hlavne v oblasti pri krku/ sanke
najst vyhovujuci krem je pre mna naozaj umenie, vacsina ktore som skusala mi zhorsuju stav pleti, taisto to je s pletovymi vodami 😞 ak niektora z nich zabera tak len par tyzdnov, potom je efekt nulovy :/
s tym ze akne sa uplne nezbavim som uz zmierena, ale chela by som sa opytat co vam zabralo najviac na akne? pripadne ako s nim bojejete a zbavite sa uz vzniknutych vyrazok co najskor? alebo zamedzite ich zvacseniu 😃
pripisem aj moje skusenosti co mi zabera a je vhodne na moju plet: aloe vera priamo z rastiny, rychlejsie sa hoja chrasticky, aktualne testujem sipkovy olej, zda sa ze sa mi bude pacit 😃 celkom fajn je aj koloidne striebro ako pletova voda - to ale momentalne nepouzivam, tiez fajn je citron - lokalne potriet cierne bodky, su menej viditelne, z kremov pouzivam hlavne produkty pre deti -niveu baby, kedysi batole ale to neviem momentalne nikde zakupit 😞
ako maska sa mi pozdava kaolin, alebo aj produkty s bahnom z cierneho mora ( konkretne garnier)
ostatne vyrobky mi bud vyrazky akoby este viac podporuju alebo nie su nic extra 😛
A garnier určite nekupuj. Je to lacný, chemicky brak s drahou reklamou, ktorá tvojej pleti len uskodi
Ja by som isla radsej k dermatologovi, neexperimentovala by som velmi. Vie predpisat ucinne kremy na baze retinolu, kyseliny azelaovej. Popri tom by som sa orientovala na kozmetiku z lekarne, urcenu ma citlivu aknoznu plet. Mozno ti nebude sediet cela rada jednej znacky, kludne mozes pokombinovat. Za mna je super Bioderma sebium a La roche posay - bud Effaclar alebo aj toleriane na citlivu plet. Kaolinove masky su super, len nezabudaj potom na hydrataciu. Ked plet velmi precistic, zaroven je vysusis. Hladaj lahke hydratacne sera na baze vody, tie si davaj pod krem. Pri liecbe akne je nasledna hydratacia velmi dolezita.
@lula313 mam uz 25, uvažovala som aj nad tým a je možné že na tom niečo bude, pripadne v tom môže byť aj nejaký hormonálny problém, zmenu stravy som už skúšala(úplne som vyradila mliecne vyrobky a sladkosti) , zmenu k lepšiemu som nezaznamenala, dosiahla som akurát dost veľkú stratu kilogramov, čo pre mňa bol nežiaduci účinok
Aktuálne sa mi zda ze mi to zhoršujú vajíčka, chcem ich skúsiť na čas úplne vyradiť a uvidím 😑
@seahorse27 dermatológa som tiež navštevovala, podarilo sa mi vďaka tomu pleť zvládnuť tak aby sa znormalizovala, kozmetika z lekárne vyskúšana taktiež, avšak všetko mi zabralo minimálne , pripadne po čase to nemalo žiaden efekt, konkrétne biodermu som tiež už skúšala, akurát ma z nej stipala tvar, takže mi to nevyhovovalo
Ďakujem krásne za reakcie
@londica píšem ti to z vlastnej skusenosti. Ako píšeš, aj u mna bol problem vajicka, len mne sa tvorili až take tvrdé vyrážky na brade a na krku menej. Eliminacnou diétou som na to neprisla, food detective test má zachranil. Potom sa to dá riesit, brat enzýmy na vysporiadanie sa tela napr u mna s vajcami a od vtedy som mala peknú pleť, aj sebavedomie išlo hore.
@lula313 no mňa tie vajíčka nikdy nenapadli, mam ich veľmi rada 😝 zhodou náhod posledny týždeň som bola dva dni len na prazenici a zelenine a počas tých dvoch dni som zjedla až 6vajec, čo nie je u mňa bežné 😁 a pleť sa mi deň po ich zjedeni začala rapídne zhoršovať, az k takým zapalenym vredom, čo u mňa nebýva zvykom, zväčša mam len malé bodky, ktoré rýchlo zmiznú, preto som sa uchylila k založeniu diskusie, lebo som už zúfalá z toho ako vyzerám 😑 ešte som vypozorovala ze vyrážky sa mi tvoria zväčša pred menštruáciou, ale to nie vzdy, takže kto vie ci to ma súvis
Súhlasím že najskôr treba nájsť vnútornú príčinu akné, kozmetika je len takým doplnkom. Ak by to náhodou bolo hormonálne, mne veľmi pomohol alchemilkový čaj. Vyrážky sa mi tiež tvorili na sánke a krku. Čo sa týka kozmetiky, ja som prešla úplne na prírodnú. Akné som mala asi od 11 rokov a nikdy nič nezaberalo. Teraz mám pleť v úplne inom stave, jedna dve vyrážky, takže nič katastrofálne. Môžem odporučiť pár produktov: Tarika akné (prášková maska), nimbový olej, neem prášková maska, zinková mastička od Dulcie. K podobným produktom ako Bioderma, La roche posay sa radšej nebudem vyjadrovať 🙄 (peniaze do koša :/) S prírodnou kozmetikou je to na dlhšie kým začnú byť vidieť výsledky, ale stojí to za to, hlavne po tých rokoch trápenia a hľadania nejakého zázraku 🙂
@lucka_135 ahoj konkrétne akú masku (tu neem) myslíš? Lebo nie som si istá ci som našla správnu
😉 A taktiež ktorú značku nimboveho oleja používaš? Tariku poznám, zatiaľ som ju neskúšala, ale chystám sa
A ak by niekoho zaujímalo, tak mam pocit ze vyradenie vajec z jedálnička čiastočne pomáha aj keď nie je to zatiaľ dokonale, ale môže to byť aj tým ze nie som schopná ich vyradiť z jedla na 100 percent, sem tam sa mi niečo s vajcom dostane pod zub 😑 ale pracujem na tom, takže snáď to dokazem
@londica ahoj, tá neem maska je od značky AYUMI, v takej zelenej papierovej krabičke, olej mám teraz od značky DaySpa v modrej fľaštičke, ale dobrý je aj od Nobilis Tilia. Len vždy stačí kúpiť si menšie balenie, vydrží na dosť dlho tak aby sa nepokazil zbytočne 🙂 A Tarika je naozaj zázrak, tú si kupujem stále.
Koľko máš rokov? Ak si mimo puberty, podľa všetkého su vyrážky spôsobené nejakou potravinovou intoleranciou. Pretože keď sa už nevie organizmus vysporiadať s nejakou potravinou, dáva to vediet na pleti. Kup si food detective test, alebo sa daj otestovať inde. Ale pokial nevyriešiš vnútornú pricinu, tak nevyriešiš ani vonkajšie prejavy